• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZEGA: Nevím, co se říká medikům, ale pár jich tu máme, tak se mohou vyjádřit oni.
    No a kde najít - prostě lepší zdroj než statistické úřady a Lancet asi neexistuje. Ale když nevíš nic, je to pak jenom o víře, žejo...
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    BIDAK: no,,když už sme u toho,,tak ročně v celé ČR onemocní tetanem 1-2 lidé
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    SANDRI: No a od chvíle kdy máš populaci očkovaných a neočkovaných už bohužel šanci že (neočkované) dítě onemocní danou nemocí nemáš moc šanci získat... takže tahle informace asi nebude moc existovat.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    BIDAK: a ty máš jako najít kde , když už medikům se říká aby něco jako nežádoucí účinky po očkování vůbec nehlásili? aby to vůbec nedávali do souvislosti s očkováním?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    SANDRI: No kdyby sis dal(a) 3 minuty práce s googlením jako já, tak třeba tady se píše že vážná alergická reakce u tetanovky (jo, není to přesný, přečtěte si to) je jednou za milion dávek.
    Vaccines: Vac-Gen/Side Effects
    http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/side-effects.htm
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    BIDAK: doufám brzo seženeme
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    BIDAK: ano,,ale o tom tu řeč není,,dopravním nehodám se zabránit nedá,,to tu nemá jako srovnání co dělat.Zajímá mne,,co víš o počtu postižení a úmrtí po očkování versus šance,,že dítě onemocní danou nemocí.Nevíš tedy nic,,to mi stačí.
    Až dáme se zegou dohromady info a statistiky,,tak nahodíme.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Každopádně data o vážných nežádoucích účincích očkování ze spolehlivých zdrojů by se vážně hodily.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LILY: No, uvažujou. Nemám tu zkušenost u lidí, ale u zvířat je to totéž. Tam ten důvod, proč neočkovat bývá sice spíš finanční (protože tři stovky za rok jsou přece děsně moc), ale už se mi stalo, že mi chlap řekl. "No a co se stane, když nebude naočkovanej? Tak když něco chytne, tak přijdeme, ne?" Jim nedochází, že se na ty nemoci očkuje proto, že jsou smrtelné. Prostě jsou nemoci a na to jsou doktoři, žádnej problém.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    SANDRI: Nejsem epidemiolog, ale podle toho co vím, je riziko smrti po očkování řádově nižší než riziko smrti při dopravní nehodě.
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    BIDAK: zjišťoval (a) sis někdy info o tom,,jaké je procento výskytu těchto tebou jmenovaných onemocnění,,jakým způsobem se šíří,jak jimi lze nakazit okolí??Máš třeba srovnání,,kolik osob se tou nemocí ročně u nás nakazí a naproti tomu studie o tom,,koli dětí je po očkování na ně doživotně postiženo,nebo dokonce zemře??
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    LILY: Ty znáš lidi který upřímně přiznaj že když jejich neočkovaný dítě dostane tetanus tak prostě nejspíš zdechne? To chce odvahu, to uznávám.
    LILY
    LILY --- ---
    BIDAK: potkáváme jiné lidi
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    LILY: No jistě, to je na tom to smutný. Primárně ale vzniká z hlouposti.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    LILY: No právě. Nemám to z dotazníku, mám to z rozhovorů. Prostě ti lidi neuvažují tak, že existuje riziko tetanu. Oni na tetanus vlastně nevěří.
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: a ten blud vzniká mimo jiné díky očkování :)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    WANAH: No rakoviny atd. mají hlavně vyšší pravděpodobnost (25%
    populace) a horší řešitelnost (kromě papilomaviru není očkování).

A ne, neuvědomuje, to jsou čistý kecy. Už jenom naši dědečkové pamatují obrnu, už umírají poslední pacienti na celoživotní ventilaci a nikde je není vidět. Nikdo neví a nechce vědět. Lidi si rizika nepřiznávají protože mají jinejch starostí dost a je to tak jednodušší.

Lidi si neuvědomují rizika debilní autodopravy, natož nemocí, který nejsou vidět.
    LILY
    LILY --- ---
    BIDAK: počkat, co je to za lidi, co jsou proti očkování, ale přitom tvrdí, že když jejich dítě dostane tetenus, tak to doktoři nějak udělají? To máš z nějakého dotazníku nebo odkud? Protože pochybuju, že by uvažovali takto.
    WANAH
    WANAH --- ---
    CORNELA: áááá slečna je znalec :D

BIDAK: Ale to víš že uvědomuje, ale rakoviny atp. mají lepší marketing.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    WANAH: Díky.

že si všichni moc dobře uvědomují rizika nemoci
    Ne, tak s tímhle nesouhlasím. Podle mě si dneska riziko nemoci neuvědomuje skoro nikdo, protože viz BIDAK.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam