• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    LILY
    LILY --- ---
    BIDAK: v tom případě by se v první řadě měly zakázat auta a pak teprve řešit okrajové věci typu odmítnutí očkování, neboť riziko z toho plynoucí je proti riziku, že člověka někdo přejede, mnohem nižší.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    CORNELA: ak si spominas, tak pred par rokmi za anginy a spol. mohli podla neho maso a zivocisne bielkoviny.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Spalničky, píšu jako čuně.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    REANIMATOR: Proti spále se neočkovalo pokud vím nikdy. Hele, prostě ses nějak splet(la) a kdoví jak a co to bylo.

Byly to splaničky, žejo?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    REANIMATOR: Drahoušku, proti spále se neočkuje. Vakcína neexistuje. Bude to asi jinak, žejo?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    WANAH: proc nehodne?
    WANAH
    WANAH --- ---
    SHEALA: Něco k výskytu toho černého kašle u nás ale taky asi nehodné tvého uznání...
    http://www.szu.cz/uploads/documents/CeM/Zpravy_EM/18_2009/3_brezen/95_pertu.pdf

tady by šlo najít něco k tomu německu, kdybych uměl německy...
    http://www.rki.de/DE/Content/Infekt/EpidBull/epid__bull__node.html

a zakhle by mohla pochopit i Cornela i když tomu nevěří
    http://blisty.cz/art/23958.html
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    SHEALA: On věří. A s vírou nehneš, já to teda rozhodně zkoušet nebudu.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    _UDEL_: tohle jeste porad neni to co chceme, ty jsi tvrdil ze se to tak proste DELA. A navic, pokud k tomu nemame zadny pisemny material, porad muzes si to vymyslet.
    Proto proste volam po necem pisemnym, na to ze stoupa pocet lidi s cernym kaslem, klidne dodam materialy, nebudu psat rikala to MUDr. Polineza Svitilova na konfererenci o petrussi.
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    BIDAK: No tak jako hlupak se cejtim furt... na rozdil od ID CORNELA jsem nesezral salamounovo hovno, nicmene se nebojime.

IBERIA: Taaak to ja nevim, zenska to s ní nejak neresila, pac pro nas je tahle varianta zatim neaktualni. Jinak my zvazujeme očkovani proti tetanu, zaskrtu a obrne nez pujde mala do skolky/skoly.
    Jinak ale pry i hygiena premlouva odmitace ockovani, at nechaji alespon neco...takze myslim, ze si jedou v modu, ze pokud alespon neco, tak je to dobre...
    Jo a MUDr. te na hygienu bonzout nesmi, ale muze socialce, pokud to vyhodnoti jako zanedbavani.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    A jak je to s tím odesláním do Motola by mě zajímalo? Nemusí mít rodič na žádance od doktora napsaný nějaký "pádný" důvod, proč dítě potřebuje konkrétní jednotlivé varianty z hexy a pod.?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    _UDEL_: Hele, a co teda budeš dělat v případě toho černého kašle, záškrtu, tetanu nebo tak? Ne že bych to někomu přál, doufám že se to všem vyhne. Nebojíš se toho? Nepřipadal by sis pak jak hlupák?
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    CORNELA: tak zaprve to nehlasam já (ja jen tlumocím) ale hlasjí to výrobci vakcin na svých akcích a dále do sveta to hlasají kapacity jako Prymula či Cabrnochová.

Jako lékař se mužes učastnit kazdoročních vakciologických dní (tuším, ze letos byli koncem září)... kdyz uz tady chces o necem kafrat, paní vše vím a vše mám nustudované líp nez vy všichni ostatní!!!

Taky se mi libi, jak si protirecis, takze zaplatit rodium ditete ktere nemohlo byt ockovane a moje dite ho nakazilo, znamena, ze se vsechno neda vyvazit penezi,tudiz to neni OK, ale pokud moje dite bude poskozene po vakcinaci nebo dokonce umre, tak to OK je a jeste, bych nemel dostat ani bolestny...
    Fakt trosku na hlavu ne?!

A znovu opakuji otazku na kterou jsi mi neodpovedela, jak je mozny, ze v Nemecku je ockovani zcela dobrovolne, komunikace pediatr- rodic tam funguje a proočkovanost je tam cca 90%?
    My česi si zaslouzime mnohem mensi demokracii?Jsme snad nesvepravni, ze za nas musi rozhodovat doktori?Jsme snad národ po lobotomii? Nebo jak chces tohle obhajit?
    Jak je možny, ze ve FR,kde mají mimochodem mnohem vic pristehovalcu nez my jsou povinná očkování jen tri?
    Znovu rikam, ze jsem pro, at je očkovaní v rozsahu lotyšska hrazeno z verejného zdravotního pojistení, ale at mam moznost říct, díky za nabídku, projdu si to a uvidim jak se rozhodnu, nebo rovnou rict sorry, ale nemame zájem, nebo máme zájem jen o tohle a tohle.

.............................................
    to ZEGA:
    Co se odkladu očkovani tyce, tak zenska proste rekla u pediatra, ze nám nase víra zatim neumoznuje nechat nase dite naočkovat. Mudra nejak dal neresila - rsp rekla, ze pokud by jsme chteli jen neco, tak nas odesle do motola a ted na roční prohlidce si nechala podepsat do karty, ze vira rodicu neumoznuje jejich souhals s ockovanim. tak snad bude klid...
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    co jsem tak pochopila, tak oni tě stejně nesmějí hlásit.. a když to udělají, můžeš si na ně stěžovat
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ZEGA: u naší doktorky je to o ústní domluvě, já jí řeknu moje důvody, ona řekne její názor a hlavně to, do jaké doby nebude mít kvůli odkladu problémy s úřadama.
    MIKA
    MIKA --- ---
    ZEGA: velmi podobny scenar, ...hledala jsem pediatra uz tehotna s tim, ze muj pozadavek je odklad... u nekterych jsem nepochodila, nakonec se podarilo ... duvody jsme nesepisovali, byla to jen ustni domluva, sestricka se me ptala, zda to mam vyrizeno na hygiene... tak jsem jim rekla, pokud me vy nenahlasite, tak to neni nutne, pokud ano... budu zadat o individualni ockovaci kalendar ... nakonec i hygiena nas minula... sama doktorka vidi nejvetsi riziko v cernem kasli... musela jsem pouze podepsat prohlaseni, ze ockovani posouvam, a byla jsem seznamena s riziky... davala jsem do kupy uz co by tehotna argumenty jak pro doktory, hygienu vcetne pravnich norem, ktere zde byly zmineny... jo jeste nas chtela doktorka posilat na imunologii, aby zjistili, zda bude mala nachylna na alergie, astma a ekzem po me... nakonec i to nas minulo
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Jo super.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    BIDAK: hele ten byl z jedný prezentace (ne z toho pondělka) a je z doby jedový, ale tahle kniha se tu taky nemůže zmiňovat...
    jinak info z pondělka by mělo být zveřejněno do 14 dnů, zkouším také dohledat záznam (rozesílala jsem i emaily, zda bude), páč to tam natáčeli
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZEGA: A ten graf co jsi sem házela včera - z které knihy byl?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    jo a mimo očko.. doporučuju tuhle knihu : Robert S. Mendelsohn: JAK PEČOVAT O ZDRAVÍ DÍTĚTE …NAVZDORY VAŠEMU LÉKAŘI, Melvern, 2011
    -- základní příručka pro rodiče! Autor, americký pediatr, podporuje zdravý rozum a upřednostňuje léčebnou péči rodičů, kteří znají své děti nejlépe. Obsahuje i popis situací, kdy je přece jen vhodné lékaře vyhledat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam