• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    BONIE
    BONIE --- ---
    TAPINA: ne, byly zdravé..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BONIE: A tyhle konkrétní čtyři děti před očkováním byly zdravé? Nebylo ono to náhodou tak, že dostaly očkování na pneumokoka, protože už tak byly často nemocné?
    BONIE
    BONIE --- ---
    v záhlaví je napsáno, že klub je primárně určen pro rodiče a jejich zkušenosti s očkováním.. napsala jsem zkušenosti 4 matek v mého blízkého okolí, to je vše.. (děti očkovaly, děti jsou stejně nemocné, ač jim doktoři očkování doporučovali hlavně, aby děti neměly problémy s ušima a dýchacími cestami) už mám ale pocit, že je to klub Cornela odpovídá.. :/ podrobné kazuistiky nemám, to je fakt, tím bych to ukončila.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    BONIE:
    Dobrá, zkušenosti okolí jsou důležité, ale musí se to dělat poctivě.

Jinými slovy - jak víš, že potíže těch dětí, které nastaly po očkování jsou způsobeny očkováním? To, že něco nastalo poté, ještě nic neříká o tom, že to nastalo proto.

Pokud na tuto otázku dokážeš odpovědět - OK. Pokud ne, znamená to, že vlastně nevíš nic a tahle informace by na tvoje rozhodování naopak neměla mít žádný vliv.
    BONIE
    BONIE --- ---
    CORNELA: to není žádný výkřik, jako matka se rozhoduju nejen na základě nějakých vědeckých studií, které někdo provedl, ale taky na základě reakcí a zkušeností lidí z okolí.. když mi 4 z 10 matek, které znám řeknou, že očkování v jejich případě nepovažují za užitečné a u příštího dítěte už se rozhodnou očkování nepodstoupit, je to pro mě názor, který má váhu a ne žádná mimibazarovská dojmologie..
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    CORNELA: jojo, znam vedecke studie, stejne tak uroven vedy napr. na univerzitach... aneb koho chleba jis, toho pisen zpivej... v praxi to znamena to, ze pokud o dane problematice neni vedecka studie tak problem neexistuje? proc by mela byt studie financovana vyrobcem proti produktu dane firmy, nebo aspon ukazovat napr. na vedlejsi ucinky? Dyt by to nemelo logiku
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    CORNELA: ty bys taky mohla nahodit nejakou "nezaujatou" studii, kdyz uz jsme u toho
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ULILIA: No díky za odkaz. Je to silný kafe, lidi jsou divný.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    CORNELA: Chapem, preto som hned uviedla autora. Ako som pisala, este som na to detailne nemrkla, ale poznamkovy aparat ma na prvy pohlad celkom slusny.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    Pardon za narušenie pneumokok debaty, ale narazila som na práve dokončenú štúdiu "Kolektívna imunita - mýty a fakty", časť je už zverejnená tu (v slovenčine): http://rizikaockovania.sk/dok/Kolektivna_imunita-myty_a_fakty.pdf .
    Nemám ešte preštudované, ale v najbližších dňoch napravím, som na to celkom zvedavá.
    Zatiaľ dva krátke provokatívne úryvky:

"Hypotéza o kolektívnej imunite vznikla na základe pozorovania imunity vznikajúcej po prekonaní prirodzeného ochorenia a optimisticky bola vztiahnutá aj na očkovanie. Je však takýto myšlienkový krok opodstatnený? Môže očkovanie navodiť kolektívnu imunitu?"

"Pri väčšine uvedených vakcín v ich súčasnej podobe neexistujú dôkazy o tom, že by chránili zaočkovaného jedinca pred infekciou a jeho okolie pred jej šírením. Väčšina z nich dokonca takéto vlastnosti principiálne ani nemôže mať. Je tiež žiaduce, aby pri akejkoľvek diskusii o kolektívnej imunite boli tieto fakty jasne pomenované, aby nedochádzalo k zavádzaniu odbornej i laickej verejnosti."

Kritické i nekritické dojmy prosím ideálne až po prečítaní textu ;)
    A len pre poriadok - autorom článku je Peter Tuhársky z iniciatívy http://rizikaockovania.sk/kto.html .

ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CORNELA: ale rozhodně se tak nepropaguje.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BONIE: však nám náš ORL ušař řekl, že on očkování proti pneumokokovi extra nevěří a shodli jsme se, že naše rýmavé a na uši trpící dítě očkovat nenecháme.
    BONIE
    BONIE --- ---
    CORNELA: je nás 10 a 4 jsou takhle dlouho nemocné, 2 z toho už mají za sebou pobyt v nemocnici a všechny jsou očkované..
    milion dalších příčin řešit nechci, chtěla jsem se jen podělit, to bychom se mohli stočit zase k debatě, jak očkování oslabuje imunitu a k tomu, že by těch milion příčin možná na ty děti nedolehly, kdyby jim ve dvou měsících nenaprali hned několik "vakcín pro zdraví"..atd. statistiky jsou prostě jen informace v číslech, ať jsou v tisících nebo desítkách.. ale díky za názor .)
    BONIE
    BONIE --- ---
    CORNELA: která se mohla zvětšit buď vrozeně nebo důsledkem opakovaných infekcí, které by tedy ale organismus očkovaný neměly asi teda tak výrazně napadat ne? (nehledě na to, že kmenů které mohou tělo napadnout je přes sto a očkuje se jen na několik, tak proč vůbec očkovat, ale to už se tu určitě řešilo).. jen jsem se chtěla podělit o reálnou statistikou v mém okolí, maminky asi často očkují, aby tohle děti právě nepostihlo..
    BONIE
    BONIE --- ---
    jenom takové malé info z "praxe".. chodíme cvičit do kroužku s dětmi (teď je jim už okolo roku) a asi čtyři děti se tam už dlouhodobě léčí s problémy se záněty uší, dýchacích cest apod. všechny čtyři byly očkované proti pneumokokům atd.. z 10 dětí poměrně vysoké číslo
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MAKU: Jasný. :o) NO a to je právě ten problém - asi jenom pediatr ti může poradit kvalifikovaně a ještě jenom, pokud je dobrý. V tomhle klubu nikdo nemá dost informací. Já osobně bych řekl, že je to skoro úplně jedno kdy budeš očkovat. Ale má můj názor nějakou váhu? Nemá, nevím.
    MAKU
    MAKU --- ---
    BIDAK: pediatra to očkování právě doporučila, ale to je přeci jen jeden názor. Mně by zajímal názor dalších lidí, kteří se o tématiku očkování zajímají...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    XDEANNY: To jsou strašný žvásty. Ale dík za článek, aspoň člověk ví jak to některý lidi maj.

MAKU: Hele tohle ti fakt musí říct pediatr, kterej má přehled o dítěti.
    MAKU
    MAKU --- ---
    Dotaz - mám čerstvě tříletého syna, zvažuju pro něj očkování proti hepatitidě A .(Připadá mi to jako docela smysluplné očkování, úplné dodržování hyg. návyků v tomhle věku zatím nejde ohlídat a několikaměsíční pobyt na infekčním bych mu nepřála. Bydlíme v Praze, takže MHD, nákupní vozíky atp. jsou časté, časem snad i školka bude.) Jen nevím, zda už teď (další povinné očkování je až v 5ti letech, tak si říkám, že by se to teď do té dvouleté očkovací pauzy pěkně vsunulo a nebylo to blízko jiných očkování), nebo to ještě nechat na později? Nebo neočkovat vůbec? (Ve smyslu, že pokud by se dítě opravdu nakazilo, tělo si poradí samo a pravděpodobně bez následků, tak jestli tou vakcínou vůbec zatěžovat...).
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    reakce na ten stupidní článek na idnesu, že kterýho si zase pul národa odneslo jen to, že neočkují hlavně vegani...

Očkovat či neočkovat? | Máma na mateřské
    http://www.mamanamaterske.cz/clanky/zdravi/ockovat-ci-neockovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam