• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    Mam dotaz- ma někdo dítě ktere neni vubec očkované a má nějaké vážné problémy s očkovanými nemocemi? Především mi zajímá tetanus,který se zdá jako jediné akceptovatelné očkovaní. Zatím jsem neslyšel o nikom konkretním(ikdyž jistě jsou-ostatně nic není 100%),naopak již znam více případu kdy po očkování nastaly komplikace a v některých případech i dlouhodobého charakteru. Co vím,aspon se to tedy nedá dohledat,ještě nikdo nikdy neprokázal učinost očkování. Vždy se jedna jen o tvrzení většinou ze strany farmacie či lékařů ovšem bez odkazu na studie. Klidně mne vyvedte z mého přesvědčení. :)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    no me je z toho, co doktori vi a nereknou kvuli prachum, fakt zle..ja mam v pohode pediatricku i jeji zdr.sestru..nesouhlasi se mnou, ale respektujou, nenuti, sem vdecna za tento pristup, v praze sem mela dve jine pediatry a to byl natlak a hororove pribehy...vetsinou si ale prijdu informovanejsi nez ti lekari (a to toho zas tolik nevim, stale studuju dalsi informace)
    ad brozura: dam muzi do prace at to naskenuje a dam to sem
    LILY
    LILY --- ---
    TAPINA: já jsem ten článek nepsala.. :DD Uznávám, že je krapet přehnaný, ale několik pasáží mě tam zaujalo, proto jsem sem ten odkaz dala.
    A kdyby se náhodou opravdu zjisitlo, že očkování není nakonec tak úžasné, jak se mnohdy tvrdí, tak by to třeba mohlo vést k tomu, že by bylo nepovinné a to bych asi uvítala. Čímž nechci říct, že bych dítě nenechala vůbec očkovat, ale některá povinná očkování mi zbytečná přijdou (což se tu ovšem už párkrát řešilo...).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LILY: A jo. Takže to, že spoustu nemocí už vůbec neznáme a že se tak stalo poté, co se proti nim zavedlo očkování, bude asi jedna megaobrovská souhra náhod :o) Samozřejmě, že imunitní systém má několik součástí a že musí při nemoci zabrat všechny zároveň. Samotná nespecifická imunita rozvoji nemoci taky nezabrání.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    ULILIA: http://www.slobodavockovani.sk/news/aj-vo-francuzsku-stahuju-z-trhu-infanrix-hexa-a-navrch-k-tomu-aj-infanrix-polio-a-infanrix-ipv-hib/

Z francuzskeho, nemeckeho a australskeho trhu sa stahuju dalsie sarze Infanrixu Hexa + vo Francuzsku aj Infanrix Polio a Infanrix-IPV+Hib. Mate niekto info, ako je to v inych krajinach, pripadne co z toho by sa mohlo tykat aj CR a SR?
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    TABBY: aspoň na první měsíce, na pár dní v týdnu, to snad půjde, ale na celé týdny, to fakt ne (ta školka), ale to je tady OT.. asi pak případně změna pediatričky.. akorát si pak člověk skoro přede všemi připadá jak totální magor, protože proč to proboha nenecháš těm chudáčkům dát, to snad chceš, aby ti umřeli? apod.
    TABBY
    TABBY --- ---
    MAGGIE: A jako na potvoru clovek neni rentier, aby moh' detem doprat soukromou skolku, co...
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ZEGA: však o to se taky snažím - informovat se a nenechávat vše jen na vůli shůry, jenže když pak člověk stojí sám před dvěma fanatičkami (tak mi to občas připadá), tak je to občas dost těžký ustát v klidu - nejvíc mne teda dere, že mají v hrsti případný doklad pro MŠ, to je fakt hnus
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    Infanrix hexa vaccine
    http://www.tga.gov.au/safety/alerts-medicine-infanrix-121011.htm

Achtung Kinderärzte und Apotheken: GlaxoSmithKline ruft Chargen des Sechsfachimpfstoffs Infanrix hexa zurück | CleanKids-Magazin
    http://www.cleankids.de/...2/10/10/achtung-kinderaerzte-und-apotheken-glaxosmithkline-ruft-chargen-des-sechsfachimpfstoffs-infanrix-hexa-zurueck/29485
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    TABBY: moje dítě to taky dostalo a včera jsme byli u dr tak jsem se na to ptala, říkala že ani oni sami nevědí, co teda, že jim nikdo pořádně nic neřekl, že vůbec netuší čím mohly ty vakcíny být kontaminovány..ale vicemeně mě ujistila, že v tomto středisku se nevyskytly žádné komplikace po očkování a že už je to půl roku, tak že kdyby něco už by se něco vyskytlo. ptala jsem se i co by mohlo nastat a prý zvýšené teploty, nějaké infekce apod.
    své dr. důvěřuji, probírala to se mnou celkem dlouho, samozřejmě s tim, že nic nevědí je věc druhá, no je to zajímavé:(
    TABBY
    TABBY --- ---
    ZEGA: Doufam, ze je to "vcetne"...
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    MAGGIE: pac cim vic davek daji tim vic bodu od pojistovny.. musis se informovat a pak diskutovat. a nenechat do sebe potazmo ditete vpravovat vse, pac se to proste dela
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    já vidím spíš problém v tom, proč pediatři sami od sebe neinformují o možnosti 2+1, tedy neslyšela jsem od nikoho z mého okolí, že by mu to bylo nabídnuto.. asi méně peněz do kapsy lékaře, jinak si to nedovedu vysvětlit
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ANICHQA: pak tvoje dite ale celym ockovani proslo zbytecne . je tam dulezitej ten booster, kdyz uz teda ockujes
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    ZEGA: hehe, jeste si vzpomene, ze nema tu posledni davku treba ;-) ja o ni nestojim teda.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ANICHQA: proč nemluvíš se svou pediatrou?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ANICHQA: booster očkování není proveden dříve než o 6 měsíců později ('po poslední dávce), nejpozději však do 23. měsíce věku.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    ZEGA: a proc nekdo ma ve 12 mesicich a nekdo az v 18?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam