• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    OSCURO: stejne velke je riziko ze me nakazi v nemocnici nakazenou krvi pri infuzi... proste musis mit za kazdou cenu pravdu, ze... podej si ruku s cornelou, pokud sis ji nahodou nepodal v jinem klubu, kde muzete spolecne brecet nad tim jak jsou ti neockovaci hloupi. Myslim ze tady vetsina lidi neresi ze nechce za kazdou cenu ockovat ale resi spis proc a co
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    OSCURO: cetla sem, co sem pochopila spatne? pises ze se da nakazit napr od sestricky u lekare, tak ti odpovidam, ze to bysme se mohli nakazit stejne napr i v MHD
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    GIDDY: Nechapu co to ma spolecne s cestovanim MHD, zvladas cist co jsem napsal?
    Riziko hepB nakazy je dost velike, fakt staci mikroskopicke mnozstvi krve.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    OSCURO: prenos touto cestou je absurdni, to by nikdo nemohl napr cestovat tramvaji apod..jina je situace se zloutenkou A, ale ta se da v poho lecit a ta prevence neni celozivotni, diteti to do te doby nez mu to k necemu bude z organismu vyprchne (dyz takle popisu ty protilatky:) takze smysl postradam
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Jen se zeptám odpůrců očkování: proč myslíte, že své děti nechává očkovat i 99,9x% hygieniků, pediatrů, atd.? Myslíte, že by to dělali, kdyby měli obavy ohledně škodlivosti?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    MIKA: Co na to rict? Jedna se o klasickou ukazku manipulace fakty a jejich dezinterpretace, vytvareni obecnych soudu z jednotlivosti, vyzvedani marginalii a hrani na city k dosazeni sve prvavdy.
    Nejzajimavejsi (a asi nejnebezpecnejsi) je, jak skvele je to napsano a ze se to tvari dohromady uveritelne.
    MIKA
    MIKA --- ---
    nahodou jsem narazila na tento komentar a clanek: http://www.margit.cz/ockovani-hypotezy-versus-fakta/#comment-1030
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    MAGGIE: Rekneme ze zahraju na paranoidni strunu-co kdyz je osetrovatelka starajici se o nej kdyz je prijat v nemocnici hepB pozitivni? Ci sestra u detskeho doktora? Nebo mate dite v akvarku doma? A dokdy?

A jde o to hlavne vybavit toho cloveka imunitou PRED tim nez ma sanci ke kontaktu s infekci. Tomu se rika prevence, tedy PREDchazeni problemu.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    OSCURO: a můžeš mi říct, jak se např. půlroční dítě může v normálním provozu nakazit žloutenkou typu B? třeba jsem na nějakou konkrétní situaci zapomněla
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    GIDDY: Na to Ti bohuzial neodpoviem. A taky je to rozne napriec krajinami. A rozhodnutie je tak ci tak vzdy primarne na rodicoch (my sme napr. s MUDr. predbezne dohodnuti, ze zacneme az v 18 mesiacoch a rozhodnie nie hexavakcinou).
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    MAGGIE: Jasne, ale stale se pohybujeme kolem hexavakciny, takze jde hlavne o to B.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    OSCURO: je více druhů žloutenky, ale to asi víš, že
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    GIDDY: Kde berete tu jistotu ze dite neonemocni tetanem ci zloutenkou to by me zajimalo. Je to proto aby se snizilo riziko na minimum.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ULILIA: tak proc se to ma ockovat tak brzy?? vim, zloutenka treba neni detska nemoc, cerny kasel a tetanus taky ne, ale stejne pak ty protilatky mizi..no to je jedno
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    GIDDY: Nerozumiem presne tvojej otazke, pardon. LEPEK sa pytala, dokedy maximalne je mozne Inf. Hexa ockovat a podla pribalaku do veku 3 rokov. Inak nemoci, proti ktorym sa IH ockuje, rozhodne nie su len detske (to skor tie obsiahnute v MMR).
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    OSCURO: Pranariány tady neřeště, to je trochu OT a je tu na to klub.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    GIDDY: OK, kdyz uvidim face to face jednoho takoveho cloveka sezenu i penize na izolovanou komoru s vyvodem H2O a rad se tam dojdu podivat za rok jak se mu tam krasne zije... Ale asi by argumentoval ze to neni ta spravna voda a ma malo Angstromu.

A ano, jdou presvecit jednoduse - staci umrit. A opravdu ti to neprijde za vlasy pritazene, ani trosku, ze nekdo zije jen z vody? To tomu OPRAVDU veris? Nebo tomu chces verit? Aby se nezhroutil svet na nudne fadni a sedy, kde to holt funguje jen podle zakonu a ani kdyz clovek strasne moc chce magie nefunguje?

A s hepouB se fakt nebojim. Ja vim. A jsem rad ze to ockovani mam, v kombu s Ackem. Lidi jsou neskutecna cunata.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    MAGGIE: OK, 4 davka jako booster, nebo kdyby se jedna neujala malem bych zapomel. Stejne neni i ta miziva sance nejakych vedlejsich ucinku dobra cena za imunitu proti nemocim co kosily deti jak louku jeste pred par lety?
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    OSCURO: ve třech dávkách? ehm, to právě většinou ne - 3+1 je podle mne nejrozšířenější verze
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    OSCURO: ja to taky neznala, ale neumi to kazdy..musis prej presvedcti vsechny bunky v tele, ze nepotrebujou jist :D
    s tou hepou to fakt neni tak hrozive a s jinyma vecma taky ne :) neboj
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    GIDDY: OK, a co si do te vody lijou? Popirani fyzikalnich zakonu je bezva. Mozna jeste koukaji do slunce a ziji z fotosyntezy - pokud to fakt nekdo umi byl by ted asi nejvetsi atrakce na planete - tak jaktoze o tom nevim?

Muze to byt jakykoliv nosic hepB - neni jich zas tak malo. Drogova komunita je nastesti v CR diky terennim programum slusne podchycena, spise je tam hepC, ale te hepB tez slusna naloz. Slo o priklad. A ano, prenasi se telnymi tekutinami - treba jak jsem popsal. Prenos sexualni je tez mozny, ale ne jediny, spis to clovek pobere z kontaminovane veci nosice - a to zvladnete zabranit batoleti at na neco saha? Ty co vdim jsou ochotne strcit do pusy ci kamkoliv cokoliv.

To opravdu stoji za to riskovat zdravi svych deti kvuli nazorum posahancu vericich v to ze nekdo zije z vody a rajcata vyzaruji pozitivni paprsky meritelne virgulemi?

A nekonci, rad se poucim, zatim nevidim jediny argument proti memu tvrzeni. Jen opakovani a potvrzeni toho co jsem napsal.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    OSCURO: ne oni to delaji furt:))
    OSCURO: to sou kecy..s tou hepou uplne!!! ty budes jen dalsi chudak, co si mysli, ze fetaci nas nakazi tim nejhorsim co existuje vid..takle to nefunguje, dite ma malou sanci chytit zloutenku B, spis mizivou v beznem zivote, prenasi se telnima tekutinama a je to aktualni mozna u rizikovych jedincu dyz zacnou sexualne zit..tak proc se to ockuje detem od trech mesicu?? to mi rozum nebere, sorry a hadat se tu o tomdle bych nerada, koncim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam