• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    mám dotaz - mladší syn (1,5 roku) je momentálně nemocný, dávivý kašel, zelená rýma, teploty 37.5-38...u doktora jsme byli, léky bere....ale přesně za týden má mít přeočkování hexou, třetí dávku (očkovali jsme ve zkráceném schématu 2+1, první dávka v 10 měsících, druhá v roce, třetí má mít právě teď)...tak se chci zeptat jak moc velký problém bude, pokud se to odloží, resp. jaký je nejzašší termín do kdy je nutné to přeočkovat...díky moc
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    ja si ted jenom rikam, kdo vi, jak je to s preockovavanim, kdyz je dite ockovano uplne mimo dopruceny ockovaci kalendar a neste navic ne hexou ale pouhym infanrixem....
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    CONTRAS: a jak jste se teda rozhodli, smím-li se ptát?
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    MONI: tak konečně to vidím v nějaké tabuce - super! Podle všeho je to tedy také pěkné svinstvo :-) ale kousek méně agresivní... jdeme do Pediacelu, když už musíme...
    MONI
    MONI --- ---
    KOSMO: ano, je šetrnější, viz tabulka s porovnáním složení (http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2012_13.htm), obsahuje méně hliníku a neobsahuje laktózu. My jsme ho z toho důvodu dávali (ve schématu 3+1 ve 4m, 6m, 8m a 15 měsících).
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    Jednoduchý dotaz na zdejší profíky - je podle vás Pediacel šetrnější než hexa? NIc jsem tu nenašel... díky
    JORIM
    JORIM --- ---
    Povinné očkování dorazilo k Ústavnímu soudu. Linda Cecavová a Aleš Cecava poslali k Ústavnímu soudu návrh na zrušení zákona, který zavádí povinné očkování. Odůvodnění jejích návrhu není k dispozici, ale stěžovatelka dlouhodobě prohlašuje, že očkování způsobuje autismus ( http://true-lies.blog.cz/1008/ockovani-a-autismus ), takže předpokládám, že bude argumentovat i tím.
    Výsledku se ale hned tak nedočkáme, řízení o zrušení zákona trvá měsíce až roky. Spíš mě ale překvapuje, že se tím ÚS zabývá, podobnou věc snad už jednou řešil.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MUXX: můj odhad, nemám ověřeno: není to třeba tak, že to jsou poslední známý data před zavedením vakcinace? že třeba by se tetanus dával od 1925, kdežto spalníčky od 1942?
    MUXX
    MUXX --- ---
    Me by zajimalo, proc vlevo je rozmezi skoro 70 let a v pravo dva roky.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    KAI: Nevim, jestli v tom neni prilis informaci. Chtelo by to doprovodit nejakym hezkym nazorem. Navrhuji napr. ze je z toho jsne videt, ze zly prumysl schvalne vyrabi nebezpecne postele. A podporuji ho v tom farmafirmy, protoze pri padu z postele si plno lidi nasledne vezme tylenol. A je jim uplne jedno (tem zlym farmafirmam) ze diky jejich nezodpovednosti (= podpore vyroby nekvalitnich posteli) plno lidi zemre.
    KAI
    KAI --- ---
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    OSCURO: tak v prvni rade se musi vsechno brat tak, ze info psany tady jsou neuplny, brat to jako tipy a podobne. to samy je to, ze pokud ja tady napisu pripsevek a nechci tim stravit hodinu tak napisu kusy infornace a pokud nekdo mozek ma, tak si to prebere nebo minimalne pochopi, ze jde jenom o nastineni veci.

takze pokud bych ti mela predeslej prispevek vysvetlit vic polopate, tak ja svuj nazor ziskala davno pred tim, nes se mi syn narodil napriklad tim, kde deset let pracuju. zbytek informaci si dohledavam, a inspiraci co si dohledavat beru ruzne.

PTACOPYSK: viz vys. bohuzel je doba, kdy si lidi mysli, ze co si prectou na internetu je celkovy nazor bez nejakych dalsich moznosti. to k trideni informaci taky patri
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    OSCURO: bohužel dnes je doba, kdy si lidé informace umí vyhledat, ale neumí je vůbec filtrovat :(
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ALI_EN: To je prave podle me posukozni postoj ktery nechapu. Na lekarske veci se nebudu ptat doktora, na pocitace technika a na na auto mechanika... :-)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    resp gynekologa svyho vyjmecne celkem respektuju, aby to nevyznelo obracene, mame sice na spoustu veci odlisny nazory ale ta diskuse se vzdycky odehrava dost vecne a rozumne
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    OSCURO: to je otazka pohledu. ja naopak si delam obrazek prave i diky diskusim, ruznym nazorum, se kterejma bud souhlasim anebo ne ale rozhodne to vidim jako cestu, jak si rozsirit povedomi. protoze se stane, ze nekdo ma stejnej nazor ale dosel k nemu cestou, kterou ja jsem nevidela nebo naopak mi unikl fakt, ktery mi poopravi naopak muj zamitavej nazor. nejmene se ridim radou doktoru, kterym duveruju jeste min nez nejakymu nyxu. Coz mi potvrdil i muj gynekolog, kdyz jsme se o tom bavili a ja pronesla treba to, ze si myslim, ze je to hlavne byznys. A on rekl, ze on je velkej zastance ockovani, protoze je proste doktor a uz videl hodne veci, nicmene ze ano, byznys to je a obrovskej. jenom priklad...
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ALI_EN: Mozna jsem byl blbe pochopen. Zkusim vysvetlit co jsem tim minil. V tak zavazne veci jako ockovani vlastnich deti bych internetovemu foru neveril ani nadpis. A internetove zdroje bych velmi velmi filtroval.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    OSCURO: pockej jak by sis na diskusnim foru tribil nazory, pokud by se tu neobjevila zadna informace? ad dve, ze rozumna info jde pres pm? jakoze kdyz mas nejakou takovou, tak misto abys ji zverejnil, rozesles ji nekomu soukrome? docela jsem se po ranu pobavila :)
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    CONTRAS: Protoze diskuzni forum. Sem nechodis pro informace, spise tribit nazory. Informace rozumne jdou pres PM.
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    OSCURO: jo, totiz, vis, me v podstate tvoje pindy nak moc nezajimaj, zpracoval jsem spoustu informaci o ockovani, a myslim, ze jsem se (jsme se) nakonec rozhodli spravne, ani ve snu by me nenapadlo (z moji pozice) nekomu radit, co a jak ma ockovat, natoz neockovat vubec, taky jsem to zde nikdy ani nenaznacil. Jediny, po cem jsem se tady pidil, byly odpovedi na otazky, na ktere se velmi tezko hleda odpoved jaksi obecne. Ani ty, natoz absurdita jmenem Atlas, jste nebyli schopni rozumne odpovedet na jedinou (nejen) moji otazku, jen jste tu svorne demonstrovali demagogii smrnclou fanatismem. Ikdyz ze zacatku se zdalo, ze aspon trochu pouzivas kriticky mysleni. Spletl jsem se. Ale co. Jen bych chtel inspirovat dalsi, co budou hledat odpovedi a k dispozici budou jen zvasty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam