• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    MAR_TINA: Muzu deti nechat ockovat kde chci. Ale vetsina lidi voli tu variantu ve skole. Jinak by museli v pracovni dobe s ditetem k lekari. Mohli bychom k jakemukoli, casto je nejaky i v lekarne - nebo muzeme ke svemu family. Ale ten nas je napr. 3/4 hodiny cesty, takze tahnout se tam znamena, puldne v cudu... Otvira v 9, coz ma vetsinou plno, ceka se tam i pri objednani na cas vestinou pulhodiny a po ockovani ma clovek zustat zase pulhodiny. Pritom ve skole maji epipen taky. Prijde mi to v ty skole vlastne lepsi.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATLAS: to se nedělá u obvodního lékaře toho dítěte? wtf?
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    TAPINA, MAR_TINA: Moje deti jsou ockovany dnes podobne. Jen musim na zacatku roku vyplnit papir a dat k ockovani souhlas. A pak uz se o to starat nemusim. Dneska jsou vakciny uz distribuovany k jednorazovy aplikaci, ale ti ockujici je vidi prvne, zadnou jejich zdravotni dokumentaci nemaji - jen ten papir, co jsem na zacatku roku vyplnila.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    OSCURO: Ten pocet aplikaci tam ma ale Cabrnochova blbe. Protoze pocet aplikaci by se mel vztahovat k nejakemu typickemu diteti. A zadne takove neexistuje. Protoze jaksi zapomnela, ze dite kteremu bylo v roce 2001 jiz 14 let, bylo ockovane jinak. (to myslim, mohlo mit i rozlozenou MMR, ale nemelo ani v tech 12 hepatitidu). Nehlede na to, ze ockovani v 11 letech proti BCG vakcinou nikdy nebylo delano vsem detem. Deti narozene v roce 2001 tedy standartne maji dneska za sebou 16 - 19 ockovani (divky maji 3x HPV). Tedy stejny pocet jako deti o pet let starsi. (a stejny pocet, k jakemu se dopracuji deti o par let mladsi). Ackoli ti starsi nebyli ockovani proti hib a hepatitidu dostali az ve 12 letech.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    MAR_TINA: Ano, nekteri narozeni v 70. letech to nedostali, protoze je stihli chytnout. Ale vetsina divek narozenych v roce 79, to ockovani dostala. Takze Tapina neni typicky priklad -musela byt dost velka vyjimka. - Kluci zacli byt standartne ockovani az koncem desetileti, ale napr. muj bratr (taktez starsi nez Tapina) to ockovani dostal tusim v roce 83.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Ano, to jsem na tom FB taky zmiňovala, očkování po způsobu velkochovů dobytka :o)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Ale vzpomínám si na jednu děsivou část očkování v mém školním věku (tj tak roky 84-90). Přišli jsme do školy, celou třídu odvedli ke školnímu lékaři, který neměl karty od našich obvodních a viděl nás sotva jendou do roka, a celou třídu oočkovali proti něčemu. Doufám, že měli aspoň sterilní jehly a pro každého jednu.
    Informace k rodičům, natož žádost o souhlas, se nepodávaly. A zubař totéž.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATLAS: já nebyla, jelikož jsem je prodělala dříve, než došlo na očkování. Ale kolonku tam mám.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    TAPINA: Chybi ti tam zardenky. Ty se ockuji od roku pocatku 80 let. Jsem starsi nez ty a ockovana jsem byla jeste v MS.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Já jsem asi první ročník, co už pravé neštovice nemá, nebo tak nějak.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: mám průkaz a navíc mám ještě pravé neštovice, TBC a později klíšťovou encefalitidu :)

OSCURO
    OSCURO --- ---
    TAPINA:

TBC 1 rok a Mantoux pak + ev přeočkování 11 let

Hezké shrnutí, zvláště doporučuji slide č. 5 - počet aplikací
    http://www.vakcinace.eu/...a/files/prezentace_hradecke_dny/2013/08_cabrnochovah_ockovacikalendar.pdf
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OSCURO: No, dokonce. Ta se očkovala hned v porodnici, ne?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    TAPINA: Chybí ti ješte TBC
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Dám to i sem. V jedné facebookové debatě vyplynuly řeči o zlatých starých časech, kdy se očkovalo méně, šetrněji a později, do toho, že jsem zalovila v útrobách stolu a vyndala svůj očkovací průkaz (kdo z nás to má, že :D ) Takže pro připomenutí, jak se očkovalo takové dítě narozené v roce 1979
    3 měsíce - trojkombinace záškrt, tetanus, dávivý kašel
    4 měsíce - poliomyelitis
    5 měsíců - trojkombinace
    6 měsíců - poliomyelitis
    11 měsíců - trojkombinace
    1 rok - spalničky
    7 let - trojkombinace
    13 let - spalničky
    14 let - tetanus.

Přijde to jenom mě, že začínalo se úplně stejně brzy jako dneska, a zlatá hexa, která umožní soustavné každoměsíční drbání do imunitního systému kojence odbýt třema dávkama (a přesto chrání proti více nemocem)?
    Samotnou mě to překvapilo, jak hodně se dřív očkovalo.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    OSCURO: A obzvlášť bych teda vypíchla ten medailonek Elekové s tou fotkou.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    LAMIA: Je to presne tak, organizuje to firma Hartman a ma to naprosto spatne navrzeny system.
    Ten clanek je hodne prepaleny a napadlo me presne to same - ze tomu nekdo venuje tolik casu a energie.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    OSCURO: je teda naivní si myslet, že ankety obecně fungujou jinak. V éře sociálních sítí je to uplnej nesmysl vůbec takové ankety dělat.

Přijde mi o něco víc smutné, že má někdo takové energie udělat článek tohohle typu a udělat z toho "kauzu" která tam ještě uvádí, že toho můžou dosáhnout mimo zájmové skupiny i "výrobci homeopatik a PR skupiny" atd. Přitom pravda je uplně prozaická.

Jestli to má být taková cena a ví se jak hlasovací mechanismy obecně fungují nemají mít systém aby se tam mohl navrhnout kdokoliv. Vidím to spíš jako fail těch co dělají anketu. (nikde tam teda nejde dohledat jak to probíhá, ale hádám, že jí nenominovali ti co anketu dělají.)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    TAPINA: Potvrzuju :) Po té co jsem složila zkoušku z psychopatologie, byla jsem přesvědčená, že mi definitivně hráblo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ECLECTICA: No bylo by to na zajímavý výzkum, ale u zvířat mám vypozorované, že to funguje spolehlivě, nejen u očkování ale i obecně u nežádoucích účinků léčiv. Člověk dokáže sám na sobě vidět příznaky všech chorob, o kterých právě čte, co teprve na druhé osobě, ke které má citový vztah?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    A nez se vyroji gratulanti a zastanci pseudolekarky Elekove, co se zacnou ohanet ocenenim "Lekar roku" zde je rozbor zmanipulovane ankety "

Odpůrci očkování zmanipulovali anketu Lékař roku. Vyhrála jejich guru se 756 hlasy | Zdravotnický deník
    http://www.zdravotnickydenik.cz/...zmanipulovali-anketu-lekar-roku-vyhrala-jejich-guru-se-756-hlasy/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam