• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: díky
    KAMPA: to máš strašně těžký, mě třeba teď druhý syn (čerstvě 2 roky) po poslední dávce hexy 3 týdny proječel, byl neskutečně protivnej, ráno se budil už přednasranej (s prominutím), pořád se mě držel za nohu, v noci se budil častěji než obvykle (normálně se vzbudí tak 3x za noc, najednou to bylo i 7x za noc) a celkově byl prostě naštvanej na celý svět a dával to hodně najevo...pak jako když utne a byl klid...no a poslední týden si to dává znovu, žádné očkování ovšem neabsolvoval...a já prostě nevím, jestli to tedy poprvé bylo reakcí na očkování nebo ho jen štvalo vedro, které tu v té době nastalo a teď je tu zase...
    KAMPA: s tvým laskavým svolením jsem si dovolila vyjádřit svůj názor, od toho tu totiž tato diskuse je...není to tu srocení rodičů brojících za každou cenu proti očkování, naopak sem chodí dost těch co očkovat chtějí, ale rádi by individuální plán a přístup, aby to pro jejich dítě bylo co nejsnesitelnější...takže sorry, že ti netleskám a nesouhlasím s tebou
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Eh? Jak??? Jestliže to bylo PO očkování (časově), tak to klidně mohlo být po očkování, a nebo taky ne, no. Nedá se to poznat. Za dobu, co mám dítě, jsem několikrát zažila pocit, že mi ho ze dne na den někdo vyměnil, naprostá změna v chování nebo v nějakém konkrétním počínání. A asi teda nejsem správná matka, protože ani nevím, co bylo toho příčinou. Mám za to, že vývoj. Probíhá ve skocích a takhle se to projevuje. Když spavé dítě z ničeho nic nespí, tak hledáme problém, zatímco když do plen čůrající dítě z ničeho nic začne chodit na nočník, tak to považujeme za správné. Přitom příčina může být u obojího stejná.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ORIKA: navic nechapu, proc ti to prijde jako pretazeny za vlasy....
    znam jednu rodinu, co po ockovani hexy dite prestalo temer spat, zacalo byt nervni, neustale brecelo - diteti je dnes rok a pul a ma problemy do ted. v cr doktrori bezradny, az v nemecku po strasnych testech a vysetrenich dosli k nazoru, ze to zpusobilo prave tohle ockovani....
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: no tak predpokladam , ze spravna matka pozna na svem diteti, jestli to bylo po ockovani nebo to byl nejaky jeden tyden.....
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ORIKA: dve deti z meho okoli po tomto ockovani (jedno mesic a druhe dva mesice) rvali, rvali a rvali, spatne spali, precitlively....
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MAR_TINA: rozhodně si ji ale budeš platit, a ne jen rozdíl mezi cenou čistého tetanu a tetanu v kombinaci, ale hezky celou vakcínu. ten vpich ale pojišťovna zaplatí, když se tím aplikuje i ochrama proti povinně očkované nemoci
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MAR_TINA: tetanus v kombinaci s něčím určitě žádat jde, visel na to plakát v čekárně. ale nevím s čím přesně, možná jen s tím kašlem...

stejně ale se budeš muset s doktorem domluvit, to určitě nedrží skladem v ordinaci a musel by to objednávat, tak si přitom rovnou řeknete, co to je za kombinaci, a ty řekneš, jestli ji chceš
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mám dotaz opačného rázu. Blíží se mi přeočkování proti tetanu. Mohu jako dosplěá žádat znovu kombinaci záškrt-tetanus-černý kašel?
    Hlavně kvůli černému kašli teda, letos ho prodělala moje teta, už půlroku je střídavě nemocná a skorozdravá.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TAPINA: můj syn zase v tom "správném" věku kolem patnácti, osmnácti měsíců začal projevovat náznaky poruchy autistického spektra.
    na pokyn imunologa měl ale živé vakcíny kontraindikované až do čtyř let, jen tak tak jsme pak stihli poslední Trivivac na trhu
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Jenže v tomhle věku se psychika dítěte mění měsíc co měsíc přirozeně. Takže když někomu vznikne doma hysterka v době po očkování, logicky to svádí přičítat jemu. Pak napiš, jestli jsi v té době odkladu fakt žádnou změnu chování nezaznamenala. Já jsem psala vedle na mateřství, jak mi syn začal obtížně usínat, ječet v noci před spaním a ze dne na den vyžadovat uspávání s držením za ruku, tramtadadá - týden před očkováním :o)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: mladší syn má MMR taky odložený, dřív jak ve 3 letech mu ho dát nechci, jelikož jeho starší bratr na to měl kdysi reakci...nicméně osobně si myslím, že reakce na očkování může být "fyzická", ale "psychická" mi už přijde trochu přitažená za vlasy...můžeš to plz trochu víc rozepsat?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Nedavno jsem se vas tu ptala na ockovani proti spalnickam - udelala jsem si svuj soukromy průzkum, jak to deti zvladaly - a dosla jsem k tomu, ze ockovani odkladam minimalne o rok. dozvedela jsem se, ze to velice spatne muze ovlivnit psychiku ditete (z klidnyho ditete je treba na mesic hystericky dite) a nebylo jich malo.
    navic jsem se ted seznamila s jednou rodinou, ktera ma rok a pul starou holcicku a ockovani hexy ji velice ublizilo......
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    OSCURO: ...popravdě, víc jsem nečekal :)
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    CONTRAS: Ja ti radeji odpovim v reci tveho kmene :-) Buuuuu Bu Buuuu.
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    Chad Hayes (ver. 1916) : milujeme vaše děti stejně jako vy, proto víme, že nejlépe jim bude, když budou třikrát týdně pít Budweiser, budou spokojené a šťastné, všichni pediatři si to myslí, proto je to pravda..

Chad Hayes (ver. 1939) : milujeme vaše děti stejně jako vy, proto víme, že čím dříve jim začnete dávat pít kokakolu, tím budou zdravější a lépe prospívat, všichni pediatři si tyo myslí stejně jako já, věřte mi....

Chad Hayes (ver. 1949): milujeme vaše děti stejně jako vy, proto víme, že úplně nejlepší je denně jim dopřát dávku DDT, pořádně poprášit, je to velmi zdraví prospěšné, myslí si to všichni pediatř, tedy i já, měli byste to udělat okamžitě....

Chad Hayes (ver. 1952): milujeme vaše děti stejně jako vy, proto jim předepisujeme Nembutal, zachrání jim to život, budou zdravé a klidné, všichni pediatři včetně mě si to myslí, že je Nembutal pro děti nejlepší, je nezpochybnitelné...

atd atd......
    .............................

dík za inspiraci: http://awkwardfamilyphotos.com/2015/06/08/inappropriate-vintage-ads-for-products-children/
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    Minimalisticky skepticky pristup = nema argumenty

Vlidnost ( v jeho podani velmi slizka) = vsichni jste idioti

Vlastni zkusenost = informace se k nemu dostaly az pote, co ockoval sve dite

...takhle se dela v americe kariera, jinak Chad neprinasi zadne nove veci do problematiky, je proste marnej.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    CONTRAS: Zdravotnicky denik vlastni a provozuje myslim duo Dimun-Cikrt. Je to zdravotni bulvar ve stylu napr. Medical Tribune. Az me prekvapuje jak tam tyhle kreatury zvladli dostat nejake slusne redaktory - kupodivu tam obcas ale pisou dobre clanky. Paralelne jeste maji stejny odborny portal pro advokaty.

(zdroj - http://www.mediar.cz/dimun-chysta-webovy-zdravotnicky-denik-povede-ho-cikrt/ )

Ale nejde o zdroj v CR, libi se me puvodni blog toho mladeho sekundare (ne jen ten jeden clanek) . Libi se me jeho minimalisticky skepticky pristup, vlidnost a vlastni zkusenost i jako rodice.
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    Oscuro:... cimz se mnohe vysvetluje...
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    ...je to snuska kecu. Jedinej dobrej argument v tom clanku je, ze by lidi meli zkoumat renomovane zdroje. Bohuzel se mi nepodarilo zjistit, kdo vydava ten zdravotnickydenik.cz, zadna redakce, nic. Domenu ma zaregistrovanou naka pr agentura. Cili mame tu pred sebou ooravdu duveryhodny zdroj :-)
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    CONTRAS: Ja ho nehodnotim, me se libi co napsal :-) Nemusel by to byt vubec doktor, mohl by to pro me za me byt klidne zeleny ufon z galaxie Fn a stejne bych to bral jako dobry text.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam