• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    NYA: příbalový leták ke každé jednotlivé vakcíně? .o)
    NYA
    NYA --- ---
    INSOMNIA: ano, o tom vím, a právě proto jsem s očkováním opatrná a zatím ho odkládám, než budu mít jasnější názor na celou tuhle věc .. akorát nevím, jestli jsou ty nežádoucí reakce nějak oficiálně uznány, že vůbec existujou? protože internetem moc argumentovat nemohu..
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    NYA: Ano, nezadoucich ucinku existuje cela rada. Zkusenosti ruznych lidi je plnej internet.
    NYA
    NYA --- ---
    INSOMNIA: a ty nežádoucí účinky oficiálně existujou? měla jsem z rozhovoru s doktorkou, která se opírala o tvrzení jakési české vakcinologické společnosti, dojem, že ty vankcíny jsou prostě považovaný za bezpečný a basta..
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    LAMIA:
    SANCHA:

Pokud vim, tak "staci" dokazat, ze rodice neockovali s cilem zabranit nezadoucim ucinkum, ktere muze ockovani zpusobit a stat pak nemuze ulozit pokutu.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    SANCHA: pokuta pro rodiče je stále 10tis (nevím zda zvlášť či pro oba)
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    SANCHA: u nas i jedna spukroma chce ockovaci prukaz :/
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SANCHA: pokud je to školka zapsaná do sítě škol, tak ani nestátní nesmí vzít neočkované dítě. bez ohledu na školkovné (a jestli si myslíš, že ve státních se školkovné neplatí, tak jsi na omylu)
    neočkované děti se shromažďují do všelijakých dětských klubů a podobných organizací
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    NYA: hexa by mela byt doockovana do 18m a MMR nema nejvyssi hranici. Ale polud pujde dite do skolky,musi mit alespon jednu davku.
    NYA
    NYA --- ---
    JAZZ: to by mě taky zajímalo, kdy je to 'nejbezpečnější'

a taky, jak je to s tím odkládáním očkování .. jestli to je vzhledem k zákonům v pořádku a na mojí libovůli, a do kolika let to mohu odkládat? moje doktorka je bohužel dost pro očkování ale tady na venkově to bude všude stejné.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    kdy myslíte, že je vhodné tím bexerem očkovat, spíš menší mimino, synovi je 10 měsíců, nebo tak dvouletáka?
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    díky za info
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    JAZZ: jediný naslek který se u mého syna objevil je vášeň pro gumové medvídky .... dostal od doktorky uplatek
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    z mailu:
    "Skutečně vakcína Bexsero je více reaktogenní než jakékoli jiná dnes prováděná očkování. Určitě bych doporučil nahlásit reakci po očkování - to můžete provést i sama (pokud to Váš pediatr neudělal) přímo na stránkách SÚKLu.
    Výrobce skutečně uvádí jen minimální interval - 2 měsíce, což samozřejmě neznamená, že nelze provést očkování do 6 měsíců (ostatně to bylo v klinických studiích rovněž zkoušeno). Bohužel je zatím poznatků stále omezené množství, čili nelze předpovědět, zda by byla ochrana (pokud vůbec nějaká bude) i po 1 dávce.
    Doporučil bych druhou dávku podat do 6 měsíců.

S pozdravem

Dr. Marek Petráš"
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    JAZZ: jo u bexsera ty reakce bejvaj. my sli s dvouletym pred mesicem. porad ma v miste vpichu na zadecku modrinku a hmatatelnou bulku, ktery byla prvni tydny fakt velika a vstebava se jen pomalu. 3 tydny po ockovani se objevila bulka v trislech. 3 den po ockovani zacal byt na dva dny plactivej, zase se docasne zacal pocuravat jak v noci, tak ve dne. (byl jako divnej, ale abych byla objektivni, netroufam si rict, ze to zpusobilo JEN ockovani, protoze se mu pozdeji zacaly klubat stolicky).
    snad jsem na nic nezapomnela.

temer vsechno az na tu bulku uz odeznelo.
    nekombinuj to s nicim jinym.
    malej nemel reakce nikdy, tohle me prekvapilo. teda ma jen hexu, mmr nedavam.

ale nechci te odradit! ja i pres tohle budu doockovavat. ty nemoci se furt bojim vic, nez tech nezadoucich priznaku ockovani.
    jsou nejaky opatreni pred ockovanim, priste si zjistim co to je a udelam to.

Ale!! doktor ti pravdepodobne rekne preockovani po 2 mesicich. Ja budu preockovavat po pul roce - to mi doporucil Marek Petras.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    Bexerem
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    Máme jít na očkování večerem, máte s ním zkušenosti? Vedlejší příznaky? Dik
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    PTACOPYSK: bohuzel uz ho dostal.. vcera...
    ALI_EN: ...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MORGAN: dobrá otázka :)
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    BALAENA: Uvažuju, která z těch možností je horší :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam