• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALI_EN: No vidíš. A zatímco očkovat v dobré zdravotní kondici lze, nakazit se výhradně v dobré zdravotní kondici je poměrně obtížné :o)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALI_EN: v okamžiku, kdy aplikuješ postoj "ale to je neprůkazné, když neznám x", nemůžeš důvěřovat výsledkům žádného výzkumu, žádné statistiky. Ani potom "posoudit" závažnost nemoci, ani mortalitu, ani nežádoucí účinky očkování, nic.

Minimálně bych doporučila u informací, které používáš k zásadnímu rozhodování, vždy pátrat po zdroji.
    Trochu totiž pochybuji, že jsi někde mohla seriózně vyhledat seznam reakcí na očkování typu zánět středního ucha, poškození očního nervu, zápal plic a úmrtí.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    MAR_TINA: skoro to zni jako vypis reakci na ockovani. statistika umrtnosti je hezka, jen neprukazna vzhledem k tomu, ze nezname zdravotni kondici nakazenych.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALI_EN: udávají se horečky, zápal plic, zánět střeního ucha, bronchitida, ztráty zraku a sluchu, v 1-2 případech z 1000 encefalitida v 10% případů končící úmrtím. V USA v letech 1987-2000 (vyspělé zdravotnictví, zdravá, dobře živená populace) se uvádí mortalita 0,3 % tj. tři děti z tisíce nakažených.
    Krom průběhu nemoci je u spalniček hrozbou vysoká nakažlivost, před zavedením očkování šlo o 50 000 případů ročně v ČSR. Tedy každoročně byly desetitisíce domácností v karanténě, zavřené školky, školy, omezen provoz ordinací.

Relativně brzo se očkuje proto, že děti do 5 let mívají horší průběh a větší následky.

Mně opakovaně překvapuje, jak vyzdvihujete nežádoucí účinky očkování, které nejsou nijak závažné a banalizujete závažná onemocnění.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AKUKA: Pouze 1 % dotazovaných je schopno reprodukovat znění vyhlášky 50 o elektroinstalacích. 91 % souhlasí s jejím dodržováním.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    MAR_TINA: banalni neni mozna zadna nemoc. ale zdravej mladej organismus se s tim vyporada. vim ze mozna ty nebo nekdo tu psal ze otec to prodelal a ma nasledky. to je podobny jako kdyz ja jsem tu psala, ze znam spousty lidi co to prosli v detstvi uplne hladce a na to se mi dostalo odpovedi ze moji znami nejsou zadnej vzorek. kazdopadne mam jinej nazor nez ty.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    PERSEEIDA: v tomhle pripade fakt prej asi cim druv, tim lip. s postupujicim casem klesa ta zadana odezva oeganismu. nam bylo jako rizikovejm receny ze ockovat malyho mame. ale prave peoto ze chteli ockovat nekolikadenni max tydenni mimino tak jsem samozrejme nenechala.
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    Můžete mi prosím někdo vysvětlit, jak to je dneska s očkováním proti tuberkulóze? Nejstarší je očkovaný ještě původními českými vakcínami a očkovali ho 2x, přímo na plicním a docházeli jsme na kontrolu, podruhé jsme si to připláceli, tuším. Mladší děti mají klasicky hexu a nikdy na to nebyli, vždycky se na to zapomenu doktorky zeptat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALI_EN: spalničky a zarděnky bych za banální nemoc nepovažovala.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    btw z tohoto se da taky ochrnout: priusnice. spalnicky/zarděnky taky nebezpecny.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    PERSEEIDA: to se shodnem, ted jsem mluvila ciste o spalnickach/zardenkach/priusnicich.
    to ockovani by melo davat smysl. vakcionologove si sami serou do bot, ale nadavaj na ty hloupy zensky. kdyby do hexy nenacpali zloutenku a netrvali tak striktne na mmr schematu, meli by daleko min problemu. pritom ta vyse ty jejich kolektivni imunity by zustala dostatecne vysoka. ale krome toho kolektivni imunita v jejich podani je stejne jednak blbost a jednak zamerne udavaj spatny cisla, viz Chlibek neustale dokola.

a i kdyby, tak me nikdo nepresvedci, ze v ramci ochrany slabsiho mam byt potencialne ohrozit svoje zdravy dite. ta ochrana je povinnost statu a tim, ze zavedl povinny ockovani, to jen prenes na jiny.
    a povinne ockovat treba proti priusnicim, ktere kolikrat probihaj bezpriznnakove (podle Strediska ockovani a cestovniho lekarstvi treba priusnice propuknou jen u 30-40 % nakazenych) je nonsens. navic je to dosavadni ockovani proste neucinny, pokud se prihlidne k duvodum, ktery vakcionologove a hygienici uvadeli jako svy argumenty (ochrana v kolektivu deti, treba ve skole). takze diky cau maj to blbe.
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    ALI_EN: Rozhodně bych to nebrala paušálně, například batole v pískovišti bez tetanovky je nesmyslný hazard. Nicméně očkování proti nemocím typu příušnice nebo neštovice mi přijde úplně zbytečné.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    btw par prispevku dole psal nekdo drobnej fakt. ty nemoci muzou mit "strasny prubeh", ale v dospelym veku, kdy uz ockovani davno neucinkuje. detskej organismus se s nima vyporada daleko lip.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    no to je prave to straseni strasnejma chorobama. chripka ma kolikrat horsi prubeh. samy nezadozci ucinky maj kolikrat snad taky horsi prubeh.
    navic sice to "zadnej rodic nechce", presto i s tim nasim skvelym ockovacim kalendarem radej po skolach epidemie priusnic. skoro to vypada ze snad je nekde chyba.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    JAZZ: protoze tehdy je odpoved imunitniho systemu lepsi nez v pozdejsim veku a zadny rodic nechce, aby jeho dite onemocnelo tak pomerne strasnymi chorobami.. tim, ze ta ochrana trva jen vicemne kratkodobe, tak to muze dite chytit od v minulosti zaockovaneho dospeleho, navic deti jsou nachylnejsi k onemocneni.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    já nechápu, proč nás teda sunou k těm 15 měsícům?
    PETATA
    PETATA --- ---
    KOTENCE: dcera to nema doted (za mesic ji budou 4) a byl docela problem ve statni skolce
    nejprve mela na prihlasce napsane, ze bude doockovana do zacatku skolniho roku a pred mesicem po me chteli potvrzeni od dr, ze je doockovana (cekali nejakou kontrolu)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JAZZ: My to (zatim) neockovali. Ted na trilety prohlidce to chci zase odlozit. Co jsem pochopila, tak vakcina chrani jen 10-15 let, takze v dobe, kdy muzou bejt ty nemoci nebezpecny, uz stejne nepusobi. Ockovat, aby moje dite nahodou nenakazilo neockovanyho dospelyho, me ani nehne. Snad by si to ti dospeli chlapi a snazilky mohli nechat naockovat, jestli nemoc nemeli a maji strach.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    IOM_NUKSO: díky:)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    JAZZ: matky s detma bez reakci zasadne na net nepisou. moje nemelo nikdy zadnej problem s ockovanim a v zivote jsem si o tom ani nic negooglila, ani nic nesdilala, nenapadlo me to. ted o tom pisu prvne v zivote.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    ANDREJKA: myslím, že to je měsíc nebo dva..prosím kdyžtak mně opravte..přesně to nevím
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    REONA: no dobre se cte, ze to pediatri registrujou ten posun na pozdejsi vek. spis jsem vidala oznameni rodicu, ze se doktori i letos tvarili, ze o tom v zivote neslyseli. pravda ale je, ze uz to moc nesleduju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam