• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    JESTEDMAN: o mediánu jsem nemluvil (a medián není střední hodnota), myslím matematiku jako třeba tohle: https://is.muni.cz/th/211285/prif_b/bakalarska_prace.pdf
    Znám prostě ty obecné principy jak to celé funguje, ale neznám konkrétní data pro konkrétní nemoci.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    LUKEH: myslíš asi medián, no to je střední hodnota, na to se ale neptám, mě zajímá, kolik protilátek EIA považuje průměrný imunolog, za dostatečnou imunitu
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    JESTEDMAN: já tohle znám jen z matematiky, vím jak se to počítá, ale nevím jak to vychází pro konkrétní neomci.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    LUKEH: takto si to taky představuju, jen by mě zajímalo něco přesnějšího, třeba tady http://www.zuusti.cz/wp-content/uploads/2015/04/SP-2013-vnit%C5%99ek-do-TISKU.pdf operují s hranicema 0-400-1600-3200 EIA, kde píšou, že 3200 a výš je již silně pozitivní, ostatní hranice nijak nerozebírají (str. 22). Lidé ve věkové skupině 35-39 let mají medián protilátek "jen" 1284. Chtěl bych vědět, jakou hodnotu musím splňovat, abych byl zařazen do skupiny "dostatek protilátek" a kolik musí splňovat zdravotnický personál.
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    JESTEDMAN: jasně, pokud jsi naočkovaný, tak nemáš 100% šanci že to nechytneš, ale máš ji někde blízko 100%. Takže když je to třeba 99%, tak potom záleží jak často se potkáš s někým nemocným. Když bude jeden naočkovanej člověk a všichni kolem bez očkování, tak to ten naočkovanej stejně chytne, protože bude neustále vystaven riziku. Cíl je zajistit, abys nebyl jenom naočkovanej, ale abys ani nepotkával moc často nenaočkované lidi. Pak je malá šance že vůbec potkáš někoho nemocného a i když jednou za čas ano, tak je zase malá šance že to chytneš. Takhle to zjednodušeně funguje.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    JESTEDMAN: díky za reakci. Ad ten 67 ročník mne taky napadl, ale opravdu ne všichni měli spalničky, tedy zas na druhu stranu to neni tak ani tak.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    LAMIA: trochu mi to nesedí
    "V následujících výpočtech bereme, že všichni lidé ročníku 1967 a starších jsou neočkováni." - no u těchto ročníků se spíše bere v potaz, že většina z nich má postinfekční imunitu, tzn. jsou to přeživší po prodělaných spalničkách. Tudíž zahrnovat je do skupiny "neočkovaní" je krajně manipulativní.

"Tvrdí nám, že nás proti spalničkám nejlépe ochrání, pokud bude 95% společnosti očkovano dvěma dávkama vakcíny. Opravdu?" já to z té tabulky vidím, osoby, které nemají dohledatelnou vakcinaci, bych nebral vůbec v potaz. Řekl bych, že nikdo netvrdí, že 2 dávky automaticky zajišťují doživotní a 100% imunitu. Takto to řekl bych nefunguje.

Nejsem imunolog ani biolog, ale argument antivax "jaktože byla karanténa v Motole, když byl většina zdravotníků očkována 2 dávkami" si vysvětluji (selsky), že to automaticky neznamená, že nemají protilátky, ale můžou je mít v menší míře, a přitom u zdravotníků může být požadavek (z důvodu intenzivnějšího kontaktu) mít vyšší hladiny protilátek...
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    Pokud jste někdo z Brna, tak dneska v rámci Science & Technologz Clubu přednáška na téma očkování: https://www.facebook.com/events/361553760919832/
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    PASTEL: *proti spalničkám
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    PISISKVOR: Očkovàní se primarně řeší u dětí imho proto, že je na ně u dětí ta úmrtnost.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    taky se potvrzuje, ze behem uplynulych 2 tydnu neprislo dite do styku s onemocnenim, nevykazovalo a nevykazuje znamky onemocneni atd. je to celkem dobre osetreny. je daleko jednodussi poslat dite nakazeny cimkoliv do skoly.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALI_EN: se stoupajícím věkem klesá četnost škrábání se v zadku během dne, strkání rukou do pusy a lezení po podlaze.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    ALI_EN: No, ale ve školách zase většinou nespí v jedné místnosti, a zodpovědnost za jejich zdravotní stav mají rodiče.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    OMNIHASH: ale notak. nedostatecny hygiene oproti cemu? snad ne skole. nebo jakou mas predstvu o tom, kolikrat si mejou deti ve skolach ruce.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ALI_EN: ale kulový. Práce ve školce je jedna z kariér, kde hrozí největší riziko infekčních onemocnění a je jenom logický, že se chtěj zaměstnanci i rodiče očkovanejch děcek bránit, co to jde. Dokud nejsou děti ve školce povinně, je nejjednodušší způsob, jak tuhle šanci snížit, dotyčný dotčený nenaočkovance nepříjmout. Školky v přírodě jsou na tom ještě daleko hůř díky nedostatečný hygieně a dostatečně dlouhýmu pobytu, aby si mikronauti předali kompletní sbírku přinesenejch virů mezi sebou všichni.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    New insight into the thinking of anti-vaccination activists
    https://medicalxpress.com/news/2018-04-insight-anti-vaccination-activists.html
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Bill Gates thinks a coming disease could kill 30 million people within 6 months, and we're not ready
    https://www.sciencealert.com/...ople-within-6-months-and-we-re-unprepared?perpetual=yes&limitstart=1
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam