• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PETEKKA: :"Nechci vyvolávat paniku. Opravdu závažné reakce se týkají jen desítek dětí, ale je nutné být v rizikových případech opatrní,“ říká pediatrička a imunoložka Jitka Škovránková, která v motolské nemocnici už 40 let očkuje zejména oslabené malé pacienty. "
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PASTEL: ještě snad přetočí Byl jednou jeden život, díl s tetanem.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Dneska jsem byla s dětma na očkování v 5 letech, doktorka se opatrně tázala, jestli chlapci vědí, proč tam jdou a hrozně se divila, že jsou tak v pohodě. Poslední dobou prej je většina dětí tak vyplašená, bud od maminek, nebo kamarádů, že se zmítají v křečích, ještě než sestra vyndá vakcinu z lednice.
    TOFI
    TOFI --- ---
    Spalničky se šíří Afrikou i Evropou. Očkování vynechá každý rok na 20 milionů dětí
    https://zpravy.aktualne.cz/...675211e9b2a00cc47ab5f122/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    EDERA: a to ještě očkovací látky nejsou, už měsíc čekám, asi jsem se objednávala na špatný místo.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    EDERA: vzhledem k tomu, ze ochrana proti priusnicim po ockovani v detstvi je take spis kratkodoba, a pripady priusnic se mnozi, tak bych ockovani kombi vakcinou nevidel jako nevyhodu.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    PETATA: https://www.xtrapharm.ch/measles-vaccine-live.html ale objednání jen proti předpisu
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    PETATA: existuje, je prý registrovaná ve Švýcarsku, ale je z Indie. kamarádka mi řekla tip, že na Rozaliu :))) psali, že se dá sehnat v Thomayerce v lékárně. a tak mi to nedalo a zavolala jsem tam. Tam se mi vysmáli už při zmínce Rozálio a že tu monovakcinu dřív měli, ale už dlouho není ani tady ani na skladě v zahraničí..
    EDERA
    EDERA --- ---
    PETATA: Na našem trhu. Možnosti dopravy ze zahraničí jsem zatím nezkoumala.
    PETATA
    PETATA --- ---
    EDERA: optavdu neexistuje monovakcina?
    slysela jsem z vice zdroju, ze ano, byt v zahranici a da se sem objednat pres dr, ale jeste jsem to nezjistovala presne
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    BALAENA: jo, taky jsem šla rovnou na přeočkování než platit ještě za protilátky.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: ono se to u těchhle infekcí tak úplně neví. začíná se zdát, že i ta doživotní ochrana proděláním možná funguje jen tehdy, když se s tou nemocí občas potkáš a tu imunitu znova přiživíš.
    což by pak znamenalo buď vymýtit, nebo přeočkovávat
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: Nebo tak. Jsem ostatně zjistila, že neexistuje jednosložková vakcína, takže to člověk musí dostat v kombinaci se zarděnkami a příušnicemi, přičemž teda zrovna zarděnky jsem prodělala a protilátky proti nim tak (nejspíš) mám dostatečné.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: no, vzhledem k tomu, že podání téhle vakcíny nevadí, i pokud nějaký protilátky máš, hodlám krok 1 vynechat.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    EDERA: už mám očkovací látku u doktora.o)
    EDERA
    EDERA --- ---
    Tak jsem si v rámci jiných odběrů nechala otestovat protilátky na spalničky. Čistá nula, přátelé. Doktorka pravila, že to je pro mou generaci typické - všichni máme to očkování krásně zapsané v očkovacích průkazech, ale tím to hasne. Takže holt mě čeká přeočkování.
    Akorát teda mě na tom štve, že jako se všude píše, jak je nebezpečné, že klesá proočkovanost, ale když jste uvědomělí a hodláte pro to něco udělat, stojí vás to 650 Kč za test + zhruba 800 Kč za očkovací vakcínu. Hezky z vlastní kapsy.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DREDKKA: třeba když má sourozence, kterému se po očkování rozjel atopák.
    DREDKKA
    DREDKKA --- ---
    TRISSIE: můžeš definovat rodinnou zátěž?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam