• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    BALAENA: aha, to jsem nevěděla, děkuji za doplnění info
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VERCA_ZABA: ale státem placená a nařízená očkování se nastavují podle závažnosti následků, ne podle pravděpodobnosti onemocnění
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    QUIXDE: ano, ale zase je spíš pravděpodobnost, že dítě chytne A než B, ne?
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    VERCA_ZABA: Není to v hexavakcine namisto B, jelikož B ti může přejít do chronické hepatitidy, za níž následuje cirhoza, zatímco A tohle nedělá...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Rotaviry jsem chytla v prosinci, vůbec netuším jak a nebyla to příjemná zkušenost. Manžel to chytil ode mě okamžitě přes všechnu snahu o hygienu. Doktorka říkala, že to lítá a nejsem první.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    VERCA_ZABA: v jeho roce a pul jsme leteli do vietnamu, tak nejak par tydnu pred tim. pak se davala jeste druha davka v rozmezi 6-12m od prvni.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Bohužel u těch mimin, ani nemusi byt v kontaktu, stačí dat pusu na košík v nakupaku, hospitalizace a kapačky, neni nic výjimečného.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    IKARIE: áčko si nechávala kdy dítěti? to mi právě přijde z těch nepovinných fakt rozumný, taky cestujeme. Škoda, že není v Hexa vakcine místo B.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    VERCA_ZABA: ja starsiho syna na rotaviry ockovat nenechala (ac ma z nepovinnych pneumokoky, meningokoka bexsero i nimenrix a zloutenku A kvuli cestovani). mimino jsem na radu dr na rotaviry naockovat nechala, pry je vetsi riziko nakazy, kdyz je v rodine starsi skolkove dite.
    jinak v mem okoli byly na rotaviry hospitalizovany tri deti do peti let - a nebylo to teda nic prijemneho, kor u tech miminek.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jak velká je pravděpodobnost nákazy rotavirem? já dítě neockovala na nic nepovinného, až teď bych chtěla žloutenku A. A neznám a neslyšela jsem o nikom, kdo by měl rotaviry - čímž nerikam, že nejsou, jen asi ne v našem okolí.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    DUNICAN: jak mam chapat to "obzvlaste v nasich zemepisnych sirkach je i ucinna"?
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    DUNICAN: zabijak v africe, asii, jizni americe
    TARI
    TARI --- ---
    GIA_: ja nám očkovaný všechny tři proti rotavirum a bylo to velmi dobře rozhodnuti
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    GIA_: rotavirus je nejvetsi gastrointestinalni zabijak, takze rozhodne ano! Vakcina je bezpecna a obzvlaste v nasich zemepisnych sirkach je i ucinna.
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj,
    chtěla bych se poradit ohledně očkování proti rotavirům. Vůbec nevím, zda mám proti nim nechat očkovat nebo se na něj vyprdnout. Malému je nyní 7 týdnů a kromě povinného očkování bude ještě očkovaný proti pneumokoku a meningokoku (kvůli cestování).
    Děkuji za názor
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PASTEL: bez ohledu na výsledek soudního sporu, co.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    ALI_EN: To se zas Candigliota napakuje.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    Stát zřejmě bude odškodňovat rodiče, kterým zemře dítě po očkování
    https://zpravy.aktualne.cz/...b5f122/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Vědci: Spalničky mohou imunitu člověka zdevastovat stejně jako 10 let s HIV. Vymažou jí ‚paměť‘ | Zdraví | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...vat-stejne-jako-10-let-s-hiv-vymazou-ji-pamet.A191103_190606_ln-zdravi_ele
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Německo potrestá odmítače vakcín proti spalničkám - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-proti-spalnickam-40304030?seq-no=1&dop-ab-variant=9&source=article-detail
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Measles virus infection diminishes preexisting antibodies that offer protection from other pathogens | Science
    https://science.sciencemag.org/content/366/6465/599
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam