Jsem středního věku, SŠ s maturitou, podnikatelka. Na vládu ani ekonomiku nemám žádný extra názor, tedy spíš mám dlouhodobě stále stejný (covid necovid). A můžu s čistým svědomím prohlásit, že se nenechám očkovat nikdy, pokud mne k tomu nedonutí v rámci mého výkonu pracovní činnosti. Místo koncertů, kina nebo večeře si raději vyjedu do přírody v okolí a bude. Možná, až se proočkuje dostatek těch, co do toho půjdou "dobrovolně povinně", časem se vše uklidní a už žádný covidpas nebo jak tomu říkají nebude potřeba. Tak si holt počkám. A nebude-li to nutné, nehodlám se ani dobrovolně testovat. Ani měnit respirátory jak ponožky a zahlcovat planetu dalším nehorázným odpadem. Od března nosím stále týž respirátor (je tedy fakt, že chodím nakupovat ale jen cca 1x za dva týdny...). A kultura a ekonomika si holt na moje útraty počká taky. Jsem znechucená z té propagandy v různých médiích a mazání videí s opačnými názory (např. smazání otevřeného dopisu lékařům vládě z Youtube), cenzura neskutečná... A moje matka, 72 let, to vidí naprosto stejně. Z covidu za celou dobu měla mnohem menší strach (spíš žádný) oproti mně a očkovat se také nehodlá. Apropo, vůbec bych se nedivila, kdyby to neustálé (dle mne podezřelé) klesání nových nákaz bylo také plánované a výsledky manipulované, aby se ukázalo, jak to opatření vlastně bylo účinné, jak to zafungovalo, a jak je potřeba vše dodržovat a očkovat se - a jak to vláda vlastně všechno zvládla (před volbami).