• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    PSYTRANCE007: já má zas tohle: bratranec ženy 39 let, chytnul covida, měl 10 dní horečky a pak umřel na infarkt. Včera byla žena u kamarádky, která je starší, asi 55 let. Chytla covida, laborovala s tím doma asi 3 týdny, furt jí bylo blbě, nemohla nic udýchat, následně odeslána na Bulovku, kde zjistili že má nějak napadnuté srdce, něco se srdečním svalem, který pracoval jen částečně. Prý ji museli srdce zastavit a znovu nahodit, aby fungovalo normálně.
    Oproti tomu na očkování v mé okolí nikdo ani náznakem neumřel, žádné vážné komplikace, jen strejcovi, kterej dostal modernu bylo nějak blbě,ale on je celkem rozhašenej, věčně pár operací (zlučník, játra atd) za poslední 2 roky. Ale přežil to.
    Mě se to jeví, už jen podle mého blízkého okolí, jako jasná volba, jestli očkovat nebo ne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PSYTRANCE007: Že vždycky každý zná v jednom městě víc mrtvých pár dní po očkování, než kolik známých tak normálně člověku umře po celé republice za pět let na všechny příčiny dohromady. Už z toho je jasně vidět, že "ve městě máme" znamená "někdo psal na Facebooku".
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    PSYTRANCE007: to s obličejem měla i moje máma (65) + kamarád z Lucemburska (40). Bylo to teda spíš prostě "zavřený oko" než vyloženě ochrnutí...ten čas odpovídá, cca po třech dnech vše ok
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    Tchán po astře skončil v nemocnici na kapačkách a jedna moje známá ochrnula asi na tři dny na půlku obličeje a ve městě máme 4 úmrtí pár dnů po očkování, toť zkušenosti z okolí. Já to do sebe vpravit nenechám i když znám na druhou stranu i dost bezproblémových průběhů.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    osobní zkušenost:

46 let, v anamnéze mám závážné neuromuskulární onemocnění, dneska sem dostala první dávku pfizeru. Měla jsem lehčí únavu, spala jsem do tří hodin, a aktuálně všechno v pořádku, jdu otevírat maily.

Jinak u mě byl hroznej porod s registrací, jeden z duvodů bylo, že pokud by existovala genetická léčba, a já si nechala píchnout něco, kde je nosič adenovirus, měla bych genetickou léčbu kontraindikovanou.

Nakonec by stačilo počkat na svoji věkovou skupinu, a jít do centra, kde píchají Pfizer.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a jinak, očkování proti chřipce

teď je ta doba, kdy praktičtí lékaři objednávají vakcíny na podzim, dětští i dospělí. Pokud zvažujete, že se necháte naočkovat, kontaktujte toho svého, zda vám může vakcínu objednat/zarezervovat - je možné, že se bude opakovat situace z loňska a vakcín bude málo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NRG: kdyby Amíci vynalezli něco, co jde píchnout agentovi, kterému nic nebude a současně bude kosit lidi kolem sebe...
    tak by to zcela jistě nedistribuovali po světě, ale v tichosti by příslušné laboratoře převedli pod vládu a CIA :-)
    KULA
    KULA --- ---
    NRG: slečno, vy kdyby jsi jste zalezla do kondomu, klidně dvou, toxická budete pořád stejně, ale jistá šance, že nic nerozleptáte tu je. Nicméně speciálně se musím zastavit u toho omezování dýchání. Není to tak jako s pupeční šnůrou, že když se jednou na začátku přidusíš, odumře ti kus mozku a budeš moula po zbytek života. A stejně tak by na Vás nefungoval opak, inhalace kyslíku Vás chytřejší neučiní.
    A snad na závěr dotaz, svoji inteligenci měříte jak? Podle počtu přátel na facebooku jenž sdílejí stejný názor? Jim Jones měl 915 přátel se stejným názorem, byl proto megamyslitelem?
    IORETH
    IORETH --- ---
    Admin: ID NRG má 14 dní RO za šíření dezinformací. Příště bude RO na 30 dní a pak už případně napořád.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NRG: facebook jako zdroj informaci, ze by tam pres jeho silnou cenzuru proniklo neco, co ma zustat verejnosti navzdy utajeno?
    Nahoda? Neni to ucel, abychom si mysleli, ze si mame neco myslet, zatimco si myslime neco jinyho a to byl vlastne puvodni ucel?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    NRG: opet jsi krasne predvedl sve cernobile videni. Ani slovem jsem nikde nezminila, co ja osobne nosim ci nenosim nebo zda se planuju nechat ockovat ci nikoli. Ovsem tobe je to samozrejme uplne jasne, jak ja to mam, protoze nesouhlasim s tvymi konspiracemi. Good luck s timto zjednodusenym videnim sveta. I kdyz, pro tebe je to zjednodusovani asi lepsi, cokoli variabilnejsiho by ti rozbilo tvou pohodlnou konspiracni bublinu a narusilo jeste vice tvou krehkou psychiku.
    JONY
    JONY --- ---
    Koukám SELECTOR_X má nové idečko
    NRG
    NRG --- ---
    A zase něco pro - proti

NRG
    NRG --- ---
    ORIKA: Pokud jsi přesvědčená, že tě rouška proti prachu ochrání proti virům, že omezování dýchání ti vylepší zdraví a díky chem koktailu budeš zdravější, tak o tvoji inteligenci není pochyb
    KULA
    KULA --- ---
    DRZEEF: já si myslím, že masakr je ještě slabé slovo. Imho to chce pořádně naběhnutou žílu na čele a nebál bych se k tomu přidat ještě nějaké to znásilnění a zneužití apod. Ať to má ty správný vegetí grády a omlaskové mají opravdu poctivě v hubách nabito.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    NRG: lol, nikdy me neprestane fascinovat ucelove cernobile videni sveta u lidi jako jsi ty. A jejich presvedceni o vlastni vysoke inteligenci. I kdyz to me vlastne nefascinuje, to me spis pobavi, vzhledem k tomu, jakym kravinam veri.
    Pro tvoje info, fakt, ze nekdo nosi rousku nebo se chce ockovat neznamena automaticky, ze souhlasi s politikou estebaka a ze mu nevadi ozrala na hrade. Spise naopak. Vetsina techto lidi dokaze pouzivat mozek a pomerne dost jim vadi, jak to tu estebak "ridi jako firmu", ma svoje chapadla vsude a udelal tu z toho mafiansky stat. Stejne tak jim vadi nalitej prezident, lezouci do zadnice Rusku a Cine. To ovsem neznamena, ze budou lhostejni ke svemu zdravi, potazmo ke zdravi svych blizkych. To je naopak "vysadou" fanousku vsech konspiratoru, Volnym pocinaje a Peterkovou konce. Nekteri tito lide za to ve sve podstate nemuzou, protoze jejich inteligence je nizka a jsou snadno manipulovatelni. Nekteri chytri jsou a manipuluji cilene, ve snaze podporit v lidech jejich rasisticke, antisemitske a homofobni postoje. Protoze, neprekvapive, vetsina tech, co konspiracim veri, jsou ve velke vetsine netolerantni hovada, ktera maji pocit, ze konspirace jim davaji legalni duvod k jejich nenavistnym, rasistickym, antisemitskym a homofobnim nazorum.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Na nástěnce či v záhlaví se budou objevovat odkazy, které budu považovat za zajímavé.
    Protože už teď je k dispozici očkování proti covidu i pro nemalou skupinu nyxích uživatelů a od neděle se tato skupina ještě významně rozšíří, dávám na nástěnku link na registrační formulář: Registrace k očkování na webu MZdr
    IORETH
    IORETH --- ---
    Admin: Je přípustné diskutovat a zmiňovat osobní zkušenosti. Je v pohodě napsat "hele, mně po tom očkování bylo fakt zle" nebo "mojí mámě hrozně opuchla ruka". Není v pohodě tapetovat diskusi náhodnými výkřiky, že někdo umřel. Anecdotal evidence je validní, pokud je z vašeho okolí. Není validní, pokud neznáte subjekt.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Admin: ID DRZEEF dostal RO za osobní útoky a za šíření dezinformací.
    Pokud by se vám stalo, že vám sem nějaké nové ID bude posílat nechutnosti, pořiďte prosím screenshot (ony totiž nejspíš zmizí, jakmile si je přečtete :-) ), napište mi a já s tím něco udělám.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Pokusím se tu diskusi trochu moderovat, jak moje časové možnosti dovolí.
    Abych odlišila svoje osobní příspěvky od administrátorských, budu ty administrátorské uvádět jako "Admin:"
    IORETH
    IORETH --- ---
    Nově by v tomto klubu měla probíhat diskuse podle těchto pravidel:
    - Diskuse by měla být podložena fakty. Osobní názory jsou přípustné, samozřejmě, ale neměly by být vydávány za fakta. Pokud přispívám osobním názorem, tak uvedu, že jde o osobní názor.
    - Pokud tvrdím, že je něco fakt, měl bych být schopen ho odzdrojovat. Dezinformační weby nejsou považovány za zdroj.
    - Tento klub neslouží k diskusi o konspiračních teoriích o zlé pharmalobby, vyhubení lidstva, čipech, světovém spiknutí mocných atd.
    - Osobní útoky nebudou tolerovány.
    IORETH
    IORETH --- ---
    AETHER: Děkuji správcům za zásah :-)
    AETHER
    AETHER --- ---
    Ahoj, protoze sem Zega dlouhodobe nechodi, dostala prava k diskuzi IORETH. Verim, ze to tu pod jeji taktovkou bude uzitecna diskuze.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam