• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    EKG
    EKG --- ---
    Nebud slon.

Jak se slon bál očkování, loutková pohádka (1961)
    https://www.youtube.com/watch?v=k25ftRwDX7w
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    EKG: to byl vtip, myslel jsem, že jsem vedle ;)
    EKG
    EKG --- ---
    SCHWAB: Covid je ryma na zkapalneny plyn? Zajimavy nazor, ale ten caps lock si nech opravit.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    TAPINA: HA! VAKCÍNA PROTI KOVIDU JE JAKO RÝMA, TAKŽE LPGICKY KOVID = RÝMA!!!!!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HELLENKA: 1) není až tak moc pravděpodobné, že by nás čekalo očkování co půl roku pořád dál, je to spíš booster dávka, třetí a dlouhodobá, jako u jiných vakcín
    2) je mnoho vakcín, které se dávají opakovaně po roce nebo po několika málo letech (chřipka, klíšťová encefalitida, očkování pro psy) a nic takového jako poškození imunitního systému z opakované vakcinace se nikde neobjevilo a nepotvrdilo. Je to pořád ta stejná imunitní reakce, jako když se každý podzim znovu potkáš s virem rýmy.
    EKG
    EKG --- ---
    HELLENKA: Spis jsi vycerpana z ty reakce, tak to na tebe holt vleze. Za sebe muzu rict, ze po prekonani reakce pokazdy doslo k narustu energie, az do urovne lidskeho buldozerismu, nebo jak to nazvat.

Nejaky ty rymicky se teda objevily tak po tydnu az dvou, ale prikladam to spis naopak navyseni imunity a celkovemu nabuzeni systemu. Telo si proste doslaplo na nejakou tu kolonii parazitu, kteri mu uz dlouho doslova lezli krkem, ale nemelo tu silu a tu pobidku se s nima porvat. Coz se navenek muze jevit podezrele a byt celkem otravne, to chapu.

Nejaky uvahy nejakych blbu jsem okrajove zachytil, ale tam slo, jestli si pamatuju dobre, ve skutecnosti o rychlejsi vstrebavani protilatek v krvi u lidi, kteri napred prodelali a pak se ockovali. Jakejsi anglickej spisovatel si hral na doktora, dostal za to nekolik cen v podobe banu na twitteru.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    dotaz :

Nekdo, kdo se vyzna v imunologii a dokaze posoudit, jestli opakovane ockovani (ktere nas ted treba ceka kazdyho pul roku proti covidu) nejak neposkozuje imunitni system ?
    Ja po obou davkach Moderny dost velky reakce, 2 dny horecky + chripkove priznaky, a pak jeste 14 dni zvysena teplota a pokazdy se pak objevila i naka bakterialni infekce :/
    Oficialne mam podle testu imunitu celkem v pohode, nektere hodnoty hranicni, ale nic dramatickyho. Z vlastni zkusenosti ale chytnu kde co...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Existuje někde nějaká statistika očkovaných proti covid-19 % ve skupinách zaměstanci X osvč x důchodci (a jiní nepracující)?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CAMKA: dobrý infografiky má Facebook slovenského ministerstva zdravotnictví.
    MAKU
    MAKU --- ---
    CAMKA: Ahoj, za mě je to docela dobře vysvětlené na webu Biologického centra AV ČR: https://www.bc.cas.cz/novinky/detail/5750-jak-funguje-rna-vakcina-/
    Nemyslím teda ani tak tu infografiku, ale pod ní jsou docela podrobné texty v sekci "Často kladené otázky - Vývoj vakcíny / Působení vakcíny v organizmu /Účinky vakcíny – chtěné, vedlejší, kombinace s jinými nemocemi."
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Můj bratr měl antivax ženu. Vůbec se jí to nedalo vysvětlit. Nijak. Trochu jsem ji nalomila, když jsem začala její argumenty trhat už trochu s lehkou arogancí na kusy, že fakt nemá relativizovat ten dopad, že jsou na to už data, má to napícháno miliony lidí a ti, že už jako pokusní králici stačili v pohodě na zjištění všeho kolem toho. Nicméně ona furt mlela o tom, že jí nikdo nemůže nic nutit no. Nakonec pomohlo bohužel až když se s ní bratr hrozně pohádal. On naočkovanej policajt, co o tom vůbec jinak nechce mluvit.
    Lítaly talíře a nakonec šla na očkování. Zvládá to celkem dobře, nic jí to neudělalo, ale byl to boj ji přesvědčit. Mladá matka dvou dětí s celkem pragmatickým přístupem jinak ve všem.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    CAMKA: V tomdle případě si dovolím jinou radu. Hledej co vyhovuje tobě ;) Mně to pomohlo to mé mámě(a dalším) vysvětlit. Protože mně to přišlo přístupné, trochu dětské a rozhodně hodně shrnující. Moje máma se taky dost bála. A to je biolog v důchodu, ale proste měla bloky si vůbec něco číst. Podle mně mnohem větší roli hraje tvůj přístup, tvoje emoce co ventiluješ během vysvětlování a tvoje chápání věci než to co použiješ jako podporu k vysvětlování… to je podpora hlavně pro tebe ;). Jestli je video moc dlouhé, začala bych tím, že bych udělala shrnutí toho videa.
    Jestli potřebuješ najít něco co ti víc sedí tak hledej podle toho co tobě pomohlo si to srovnat v té rovnici na vakcína versus strach.
    Rozhodně držím palce. Prošla jsem si tím s více lidma a máma je kapitola sama pro sebe 😆
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    GRETKA: díky, ale ty přeložené karty např. pro mámu jsou nevyhovující, protože to vůbec nevysvětlují a už vůbec ne laikovi. Lítají tam slovíčka jako spike protein, mRNA, virový nosič, nanočástice apod. bez vysvětlení a to je spíš děsivé pro člověka, co neví a bojí se.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    GRETKA: https://instagram.com/lapipette.labs?

Je jeho Instagram, kam dal i nějaké karty co se týče delta varianty a vakcín.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    CAMKA: https://lapipette.com/vaccine_cards je i ceska verze ke stazeni
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    ahoj, nemáte prosím vás někdo v záloze přehledné materiály (články/videa), které vysvětlují působení vakcín proti covidu a úplně nejlíp ještě vyvrací nejběžnější hoaxy? Máma a někteří přátele o očkování přemýšlí, ale kvůli své sociální bublině nebo nedostatečné informovanosti mají stále obavy a nejsou přesvědčení. (video od Honzy Trnky: https://www.facebook.com/watch/?v=288655675952207 je prý už moc dlouhé)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    bez do pici
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CORNELA: jako alergické reakce, na pyl, na prach, na kočky, na blbý kecy
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    EKG: koukám, když ji nestalkuju já, tak ji musí stalkovat někdo jinej. má to těžký. co kdyby se holka třeba nevyjadřovala k věcem, kterým ani jako odborník nerozumí. to by bylo moc jendoduchý řešení.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MUI: jo já byl po protitetanovce kantáre na 2 dny. spíš než "blbě" jsem neměl sílu k pohybu. ale prodělal jsem boreliózu, od té doby mám každou virozu dost silnou, tak nevím jak moc může souviset. prý může.
    po pfeizeru jsem měl alergický reakce jak sviňa čtvrt roku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam