• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    ahoj, nemáte prosím vás někdo v záloze přehledné materiály (články/videa), které vysvětlují působení vakcín proti covidu a úplně nejlíp ještě vyvrací nejběžnější hoaxy? Máma a někteří přátele o očkování přemýšlí, ale kvůli své sociální bublině nebo nedostatečné informovanosti mají stále obavy a nejsou přesvědčení. (video od Honzy Trnky: https://www.facebook.com/watch/?v=288655675952207 je prý už moc dlouhé)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    bez do pici
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CORNELA: jako alergické reakce, na pyl, na prach, na kočky, na blbý kecy
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    EKG: koukám, když ji nestalkuju já, tak ji musí stalkovat někdo jinej. má to těžký. co kdyby se holka třeba nevyjadřovala k věcem, kterým ani jako odborník nerozumí. to by bylo moc jendoduchý řešení.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MUI: jo já byl po protitetanovce kantáre na 2 dny. spíš než "blbě" jsem neměl sílu k pohybu. ale prodělal jsem boreliózu, od té doby mám každou virozu dost silnou, tak nevím jak moc může souviset. prý může.
    po pfeizeru jsem měl alergický reakce jak sviňa čtvrt roku
    EKG
    EKG --- ---
    CORNELA: Kam bych behal? Normalne prijdu a nestacim se divit.
    EKG
    EKG --- ---
    CORNELA: Takze ty uz jsi tak chytra, jako naprosta vetsina populace? Ja mel za to, ze jsi vystudovana lekarka. Jeden cas, nekdy davno.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: no, ja jsem laik, ja si pod chripkovymi priznaky predstavim, ze se neco projevuje jako chripka.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: ja teda chripku mela a s chripkovymi priznaky bych nechtela pracovat, pokud by prace zahrnovala cokoli vic nez lezet a nehybat se.
    CORNELA: si pamatuju,jak shanela, kdo ji do uhriku pichne kortikoidy, aby se ji neudelala jizva. No, kortikoidy se v pripade tezke akne takhle nekdy pouzivaji, jsem cetla, ale...
    Inu, lide jsou ruzne.
    EKG
    EKG --- ---
    CORNELA: No jo, zatim co ty jsi sla na medicinu, protoze te nevzali ani na reznici, ani k bacharum.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MAR_TINA: driv se to doporucovalo, dnes uz ne. Protoze se to tyka mene jak 1 ockovaneho z peti a i blbej paralen ma mozne vedlejsi ucinky, takze davat si lek aniz by jsi mela priznaky... vystavujes se moznosti, ze se ocitnes s vedlejsimi ucinky a lecila jsi "potencialni problem". Resila bych fakt az co nastane. Jinak napad s patkem je mozna nejschudnejsi, mozna ne. MUI si poradi ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: a nepomohlo by nesoudit, jak kdo a kdy potřebuje fungovat a jestli zvládne práci s teplotou nebo ne?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: ptám se pro kamarádku (myslím MUI) :)))
    Pokud má zkušenost s blbou reakcí a nechce vypadnout na dva dny z práce, jeslti by jí to pomohlo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRETKA: pokud je běžná reakce teplota, nepomohlo by si přímo s očkováním (těch 20 minut v čekárně) vzít paralen a pak po 4 hodinách další?
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MUI: Moderna má větší potenciál na vedlejší účinky než tetanovka, hlavně při očkováni po prodělání covidu. Pfizer bez prodělání covidu je úplně někde jinde. To jen k těm předešlý komentářům.
    Jinak tetanovka je cca 48h teploty, únavy max. Pro méně jak 20% očkovaných. Odezní fakt rychleji než Moderna či Pfizer, když se ti s nima podaří mít vedlejší účinky (a tedy i víc protilátek). Pro svoje zdraví bych si víkend volna vzala. Sama za sebe. Jestli máš víc jak deset let od předešlé dávky je dobrý si to zopakovat, i když se ti zdá, že šance malá. Myslím, že kdyby jsi se dostala do situace, že máš otevřenou ránu ze zahrady tak už jsi naočkovaná…
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MUI: nedají se zjistit protilátky? Mně vyšly celkem vysoký a nebylo nutný přeočkování, ale asi to nejde dost rychle.
    Po Pfizeru mi nebylo nic, po tetanovce jsem lehla na víkend.
    A riziko od bytové kočky mi přijde teda malé...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MUI: po tetanovce jsem byl druhy den unaveny cca stejne jako po prvni davce pfizeru a k tomu jsem tu ruku citil jak obrazenou cca 4 dny
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: jo mě se to rozjelo slušně a občas se to vrátí
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CORDELL: tyvle, takovej roman a takova picovina.
    CORDELL
    CORDELL --- ---
    VYHULENY_UFO: tak to jsem rad pokud se nekdo takovej nasel ale je to spis vyjimka. Doktor nevi vse a jde casteji cestou automatiky.

-tak to skoc vyriznout
    -hur slysis, tak to zmerime, fakt ze jo minus 30dB, to bude z leta (ze lidi slysi v lete min je zajmave)

Poznatek: kdyby clovek sam nedal na svoje intuice a prosetreni s papirem v ruce (kdy lekar napise analyzu), ale dal na doktora (na 100% ze ma pravdu) tak mame hned dva lidi mrtvi, 4x rezani na stole a zijeme s tim ze v CR lidi slysi v lete ponekud mene.

Moje realna predstava je asi takova:
    Situace covid 19, hele maminka se mi dusi fakt.
    Kontrola lekarem, prijem, ale vzdyt ji nic neni.
    Nez tam toho pacienta 3x dovezou a 3x vrati ani se nedivim ze je v CR tolik umrti na covid nebo spis s covidem :D

A lekar je fakt nekdy na delo, ani se nedivim ze nekde dostal do drzky. Kdybych byl takovej radikal, tak mu v ordinaci taky vlepim.
    To je duvod, proc bych neveril ani vakcine ale mam tendenci to nejdriv zkoumat.
    Zkreslene zpravy, napsat do pocitace lze vse (to uz jsme s lekarem vyzkouseli taky), vohnout to tak aby dana vec prosla neni problem a ejhle cesta je volna.

Nedej boze jestli nekdo nekdy bude chtit nekde podat stiznost, skonci to tim ze se to proste stava a ze to ma nejspis ze vzduchu nebo z pocasi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam