• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPACEANGELContinuous integration, App Deployment
    SADY
    SADY --- ---
    nedal jsem vedet, ale nakonec to facha, vlastne ani nevim proc to neslo :)

EDMAN_DORT: na nektere veci pouzivame, ale pro deploy hlavni aplikace chceme aby se to provedlo na identicke masine (instalaci ne vykonem) jako je na produkci... hlavne testy, v minulosti se jiz stalo, ze mel vyvojar jinou kompilaci php, kde to behalo, ale na produkci fail... to si nemuzem moc dovolit a blbe se to hleda pak
    EDMAN_DORT
    EDMAN_DORT --- ---
    SADY: My sme presli z Bamboo na Bitbucket Pipelines (a tim zustali u Atlassian) a jsme vic nez spokojeni, to reseni vam nevyhovovalo?
    SEZI
    SEZI --- ---
    SADY: ad druhá část dotazu, existuje tohle https://wiki.jenkins-ci.org/display/JENKINS/Amazon+EC2+Fleet+Plugin nicméně nezkoušel jsem, bez záruky
    SPACEANGEL
    SPACEANGEL --- ---
    SADY: taky bych napred cumnul do logu, kde je problem, nasel nejaky prvnic hybovy hlasky, a od tec h se odpichl..
    tak jestli je sem postnes....
    NELDOR
    NELDOR --- ---
    SADY: Ja bych zacal tim, ze bych projel logy jak jenkinse, tak bitbucketu...
    SADY
    SADY --- ---
    MUXX: k 30.lednu ho atlasian prestane provozovat, takze do konce mesice musime mit deployment jinde...
    MUXX
    MUXX --- ---
    SADY: Muzu se zeptat co vas vedlo k opusteni bamboo?
    SADY
    SADY --- ---
    Zdravim ve spolek, prechazime z bamboo na jenkinse a mam potiz, nejde mi pripojeni k bitbucket repositari... zkousel jsem ruzne navody, ale nejak nemakaj :)
    Jenkins bezi na EC2 masine, v Credentials mam uzivatele buildbota s SSH klicem, prihlaseni do bitbucketu na toho uzivatele funguje. Mate nejake napady co delam spatne nebo muzete nekdo pripadne popsat jak to delate vy?

Nasledne pak budu jeste resit spousteni dalsich EC2 masin jako slave pro hlavni Jenkins masinu a na tech budou probihat buildy pro jednotlive projekty. Tak kdzbz jste mel nekdo nejakej dobrej navod jak ty AMI na EC2 nastavit (jediny co vim, ze se musi pustit slave.jar), aby je master mohl pustit. Pripadne jak to nstavit na masteru, aby to fungovalo.

Diky za jakekoliv info...
    NELDOR
    NELDOR --- ---
    2BFREE: Jsem si nevsiml toho data, klub jsem objevi az ted :-)
    SPACEANGEL
    SPACEANGEL --- ---
    KOC256: To kazdopadne. Dneska se vsichni snazi naroubovat vsechny CI i tam, kde je nepotrebuji, pac je to "mdoerni trend" a ja nevim co jeste..

A pritom kolikrat by stacil desetiradkovej bash skript misto nejakejch serveru a slozity konfigurace...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SPACEANGEL:
    a nebyla to sqela doba? Vsechno takto tezce pionyrske a kdyz jsi prisel k tomuto reseni, ktere psal nekdo jiny, tak vzdy jen znelo "WTF" :)
    SPACEANGEL
    SPACEANGEL --- ---
    2BFREE: Podle popisu mi to pripomina stary doby, kdy jsme veci jako CI a CI servery neznaly, ale bastlili jsme si na koleni ruzny automatizace a skripty jako polobozi comandlajny.. :)
    NELDOR
    NELDOR --- ---
    2BFREE: Co TeamCity? V praci to pouzivame pro podobne veci s BitBucketem bezne a zakladni licence je free (jedine omezeni jsou tri build agenti a 20 build konfiguraci).
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    2BFREE: já jsem technologicky pozadu, na SVN. z logu repo bych si bral všechno a parsoval co je poslední?
    EDMAN_DORT
    EDMAN_DORT --- ---
    Hello, umí někdo s Bamboo on demand a EC2 instancema apod?

Potřeboval bych poradit / příp. konzultaci. Díky ..kdyžtak do pošty.
    VICSYL
    VICSYL --- ---
    Znate nekdo Teamcity a jak v nem delat custom charts?
    Potreboval bych poradit s timhle:

http://devnet.jetbrains.com/thread/453688

Predem dik
    SPACEANGEL
    SPACEANGEL --- ---
    RATTKIN:
    Z myho pohledu, jako zastance CI, urcite jo:)

Co myslim ma vyznam vsude, je spousteni unittestu, code checku(phpmd, codesniffer apod) apod vzdy po commitu do verzovaciho systemu, pripadne automaticke nasazovani na test servery(ci v pripade eshopu jakasi "dema" pro zakaznika), a posilani notifikaci (email, jabber, apod) vyvojarum v danem tymu(na danem projektu) ve stylu "byly zmeneny tyto soubory, vysledky metrik jsou: XXX, vysledky testu YYY".

Minimalne tuhle "QA / info cast si myslim ma vyznam vsude, i tam, kde jsou aplikace "automaticky nenasaditelne (desktop, mobil aplikace apod - coz neni vas pripad).
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    narazil jsem po pár letech po škole zase na problematiku CI. Poradili byste mi na pár řádkách (nebo odkazem na rtfm) jestli to má cenu v našem prostředí?

Vyvíjíme v práci php e-shopy postavené na opencartu, děláme grafiku, pluginy a integraci do velkého ERP systému přes SOAP.
    Používáme bugtracker, subversion a přemýšlíme o nasazení nějakých unit testů a CI. Problém je, že php e-shopy jsou pro nás 20% činnosti a zbytek děláme jiné věci.
    BAT
    BAT --- ---
    Atlassian Bamboo nekdo?
    SPACEANGEL
    SPACEANGEL --- ---
    S xincem jsem si nehral, protoze byl na nejakej rok ci co uspanej, a ja opustil php svet.. Nicmene pro sve php projekty pouzivam kombinaci anta (provede nejaky adresarovy harakiry, zminifkuje a scukne css/js, a provede oproti db create procedures (mam 80% business logiky v procedurach, takze je "deployne" do db"), a svn post-commit hook, ktery spusti codesniffer(kontrola kvality kodu - konvenci), spusti unit testy, pokud projdou tak deployne app na do cilvoeho adresare, a posle notifikacni email ze app byla uspesne nadeployovana, a vysledcky checkstylu, unittestu, pripadne nejaky statistiky (code coverage unit testu).
    Takze pro php jsem de facto zadnej CI server nepotreboval, napsal jsem si sadu nastroju. Pracuju na svem blogu, pristi tyden by mel jit ven, budu tam blogovat mimo jine o CI a moznostma jeji aplikace :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam