KAZUO_KIRIYAMA: určitě mám, Bay říká, že za trvalost se může považovat i snaha o ní, tozn. de facto třeba jakýkoliv squat nebo opakovaně pořádaná akce s charakterem TAZ je vlastně PAZ. Tam by se dal zařadit třeba i takový Czechtek. Sice je to (byla to) událost, která se konala pokaždé někde jinde, ale každý vždy věděl, že se konat bude, v jaké přibližné geogr.lokaci (tj. v Česku), v jaký čas, a že tam potká zhruba podobné/stejné lidi. Další příklad je Burning Man, který se dokonce koná pokaždé na stejném místě. A pak taky různá autonomní centra a podobně.
Mě se naopak nejvíc z toho textu líbí citát který jsem před pár dny šoupla do své dizertace:
“But the "perfect case scenario" involves a free space that extends into free time. The essence of the PAZ must be the long-drawn-out intensification of the joys - and risks - of the TAZ. And the intensification of the PAZ will be....Utopia Now”
Sice se to dá vyložit několika různými způsoby, ale já to vnímám tak, že čím víc bude PAZ, tím víc se blížíme ideálu...