• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GENERIXXProducenti sobě

Diskuze o produkci elektronické hudby pro pokročilejší

Prostor pro sdílení zkušeností a nápadů, zajímavých tutorialů, postupů i kontaktů, domlouvání srazů a workshopů

producentští nováčci si prosím své základní dotazy zodpoví zde

...další info doplní správci dle uvážení...

rozbalit záhlaví
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    OTZ: ja praha

OTZ: sorry, ale za ten zvuk tě nepochválím, basy, kopák, to ti tam vůbec nehraje. moc středů. na geniusech akorád ztrácíš čas, věř mi.

SHMIDOO: debata o zvuku Reasonu je tu OT. Nicméně celá filosofie Reasonu je dost jiná než u ostatních SW a zjednodušeně je to vychytaný soft na komponování a sound design, mix chce pak dělat v něčem lépe vybaveném. Kvůli tomu také vznikl protokol rewire. Pravda dělají v tom i světový producenti, ale většinou právě mix řeší v něčem jiném, nebo jim to pak řeší někdo jiný.
    OTZ
    OTZ --- ---
    POLYRHYTHM: lokalita pražská ty být? poměrně zásadní info, ohledně piva rozhodně:)

SHEALA: jaký mno nic, z brna je třeba tady toomuch, někoho najdeš;)

SHMIDOO: to jsou předsudky kemo:)) ono jde dost taky o to, kdo má jaký měniče (bedny)..např http://soundcloud.com/otz/otz-min ..subjektivně si ten zvuk můžu docela pochválit, myslím:) a to mam blbý genius 5.1
    SHMIDOO
    SHMIDOO --- ---
    SHEALA: to asi myslel ironicky, ikdyz me reason vyhovuje a dost producentu z toho umi vykouzlit pekny cisty zvuk, tak prave kvuli zvuku reason neni tak moc popularni
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    OTZ: rikal mi kamos ze ma reason lepsi zvuk. Mno nic, tak se zas vratim k tem webovejm tutorialum.
    jinak z toho co si popsal alespon letmo jsem o vsecko zakopla, teda krome deleni bicich na grupy (teda pokud nemyslu snare, hi-hat, kopak a podobne... )
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    tak jestli je o to zájem tak můžu info o jednotlivých producentech hodit na homepage ,co?

jinak by bylo rozumné domluvit nějaké to pivo ;)
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    tvorba: techno, idm
    sw: cubase, ableton, logic, digital performer, renoise
    hw: částečně akusticky upravená místnost, dynaudio bm15a, machinedrum, virus ti,nl2, nm g2, yamaha sy22

když by někdo potřeboval pomoct s mixem nebo nenáročným masteringem, tak rád vypomůžů - baví mě to. ale pod podmínkou, že půjde pro mě, alespoň trochu poslouchatelný track ;)
    TOOMUCH
    TOOMUCH --- ---
    OTZ: úplně stačí nebýt hluchej. a když už ňáký kakofonie vyplodíš, tak se tvářit, že to byl záměr :))
    OTZ
    OTZ --- ---
    SHEALA: sem si říkal, že tě naučím reason, ten je imo intuitivnější (nejen) díky kablikům, ale to brno..

na SW toliko nezáleží, u tvorby je důležitý znát druhy syntézy a jejich principy, druhy osc., druhy filtrů (vč. comb+/- a AM), funkci obálky, efekty a jejich řazení, LFO, u bicích dělení na grupy a zvučení, taky samplování a smyčkování...a pak mixáž, ekvalizaci a kompresi celkovýho výstupu a v neposledku taky jeho graf. podobu (waveform, spektrometr/gram/graf etc.) a routování! čiže tak, snad jsem toho moc neopomněl

angličtina se ti v tomhle oboru bude tuze hodit, noty zas neumí leckdo jinej, třeba já:)) cdefgahc vím že je oktáva ale akordy..haha:))
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Tak teda
    Poptavam nekoho kdo me poradne (opravdu poradne) nauci ovladat alespon jeden SW, nejlip aspon Fruity loops.
    Mam jakysi zaklad hudebni teorie. VIm co je kompresor, vim co je VSTI, vim ze side chain udela takovy ten kvakavy zvuk. Umim noty, hrala jsem na klavir.
    ALe z tutorialu na webu se mi uci strasne mizerne.
    vymenim treba za vyuku anglictiny, anebo se domluvime na nejaky kompenzaci :-) Brno.
    SHMIDOO
    SHMIDOO --- ---
    tvorba: http://soundcloud.com/shmidoo
    tvrdy dnb a obcas dubstep
    sw: reason
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    OTZ: Myslim ze na nastenku urcite.. pro info..
    OTZ
    OTZ --- ---
    ..nebo se rovnou domluvíme na pivo?:))

jinak jak si někdo stěžoval že tu v praze není label a studio, ono by bylo..

[ Aurasonic records - CZ electronic music label (private) ]

přístup přes poštu

jinak tvorba zde http://soundcloud.com/otz/ žánrově TECHNO/acid/psy/breaks/trance/minimal/house

sw zkušenosti reason (very experienced:) a fl (mid xp)

Nelo patří ti upřímné díky;)
    OTZ
    OTZ --- ---
    má cenu sem naházet odkazy na příbuzný diskuze?
    XAKROO
    XAKROO --- ---
    POLYRHYTHM:
    Máš pravdu.
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    XAKROO: podle mě by spíš mělo, větší smysl dát na nástěnku seznam lidí, co budou ochotní přispívát + nějaké info o tom, co dělají a na čem to dělají. Moje myšlenka je asi taková, že když by někdo potřeboval s něčím poradít nebo by se chtěl domluvit na nějaký spolupráci, tak by mohl svůj dotaz směřovat konkrétním ID, podle toho, že třeba dělají podobnou hudbu nebo ve stejném SW apd.
    XAKROO
    XAKROO --- ---
    Jste pro udělat nějakou databázi českých producentů s odkazem na jejich tvorbu, a labelů na nástěnce?
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    POLYRHYTHM: Lepší?
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    Tak já bych hlavně někam do záhlaví dal tučným pismém, že tohle neni diskuze pro začátečníky a ať se dotazy typu, kde je v abletonu piano roll nebo jestli je lepčí pc nebo mac, řeší jinde.
    XAKROO
    XAKROO --- ---
    Bývalý spolupracovník otvírá zvukařské studiuo,
    takže kdybyste v budoucnu potřebovali něco nahrát
    nahrávací studio Ledárna | Praha
    http://www.studioledarna.cz/
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    Diskuze vznikla na základě podnětů odsud [ Pomlouvame ceskou DJskou scenu aneb komerce do pohodovy music nepatri ! - Filozoficky koutek zasedleho komercniho sveta. ]

případně zde pak můžeme na nástěnce vytvořit ucelenější seznam různých odkazů jak na tutorialy a postupy tak i na distribuce, diskuze, články, kontakty, obchod atd.. záleží jen na vás :)
    TOOMUCH
    TOOMUCH --- ---
    DAVELXR: linkuj. provážem to a nahážem na nástěnku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam