• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GENERIXXProducenti sobě

Diskuze o produkci elektronické hudby pro pokročilejší

Prostor pro sdílení zkušeností a nápadů, zajímavých tutorialů, postupů i kontaktů, domlouvání srazů a workshopů

producentští nováčci si prosím své základní dotazy zodpoví zde

...další info doplní správci dle uvážení...

rozbalit záhlaví
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    OTZ: ze vahas)
    OTZ
    OTZ --- ---
    LAYUP: ..a máš to všechno koupený?:)
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    VEX: HD 25 mám také a basy na nich nepoznáš. jako monitory mám bm15a s 8" basákem a ty mně dost naučily, jak na basy. když subbass ještě musím prohánět compressorem, tak řežu kolem 45Hz/12dB. V compressoru to zbytečně vyžírá energii. Pak používám u subbasu nebo i kopáku to, že když chci jasnější zvuk basu, tak si najdu na EQ místa, kde ten zvuk nejvíce rezonuje, v tvém případě je to někde u 60ti hz a tam to pásmovým EQ stáhnu s malým Q a následně to celé dám více nahlas nebo nastavím více compressor, výsledkem je údernější bass. Když mám finálně pocit, že je basů málo, tak k subbasům přimíchám naladěnou sínusovku nebo použiju plugin, co přidává basy skrz harmonizer, třeba SSL drumstrip to umí pěkně.Bassy jsou tak čistší než když se spodky berou z původního zdroje.
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    OTZ: Ja ti nevim no, osobne jsem rad, ze jsem se nekdy pres toho Reasona prenesl, hlavne diky rewiru mi doslo, ze v tom vlastne dost ztracim cas a uplne zbytecne se bojim udelat krok jinam, dal. Ted uz bych nemenil, Ableton, vstecka, HW.. a casem doufam, ze se dopracuju ciste jen na HW.
    SIDE
    SIDE --- ---
    no ja treba dlouho nemichal jinde nez doma na Alesis Monitor One MKII ale v posledni dobe micham v praci na AKG 518LE a zvykl sem si, ze kdyz cumim do analyzeru a nedelam nejaky vylozene experimenty, tak to nakonec hraje tak jak chci i doma....

hodne sem si musel ale naposlouchat referencni nahravky doma a pak na tech sluchatkach a zistil sem, co mi to pridava a co ubira

a obecne jsem po letech dospel k pravidlu ze min basu, min basu, min basu. Pri michani na uzavrenejch sluchatkach na vyssi hlasitost to plati tisicinasobne...
    OTZ
    OTZ --- ---
    PROTEKTIK: spektrálnímu analyzéru;)
    PROTEKTIK
    PROTEKTIK --- ---
    VEX: bojuju s něčim podobnym, poslech se Sennheiser HD 25 vs. shit aktivky od behringeru, taky nikdy nevim čemu věřit.
    OTZ
    OTZ --- ---
    VEX
    VEX --- ---
    SUOTAM: jj, to už jsem udělal i když nechápu kde se to tam bere, protože už tam mám nasazenej jeden ekvalizér a jeden multiband co to ořezávaj
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    a asi bych uplne uriznul ten ruch co ti leze do vysokejch frekvenci, akorat ti to zabira misto pro zvuky,ktery tam maj bejt..
    VEX
    VEX --- ---
    SIDE: díky, to rád čtu.
    sidechainu jsem se ještě pořádně na kobylku nedostal. řešim to attackem a nebo přímo přes volume bassy
    SIDE
    SIDE --- ---
    peak na 50 mi pripada uplne v pohode. kdyz pudes niz, tak uz to leckterej sound nezahraje. jestli to je zasidechainovany na kopak tak v poho
    VEX
    VEX --- ---
    Dotaz:
    Modeluju si subbass, chci aby to mělo pořádný koule a zaplnilo docela dost spektra. Je to pro deep/minimal dnb, takže ten track na tom prostě stojí. Teď jsem se dostal do fáze, kdy mi to ve sluchátkách hraje tak, jak bych si to zhruba představoval, ale bojim se, že je to moc nízko, protože používám k produkci Sennheiser HD 25 a ty rozhodně referenční nejsou.

ve spektru to vypadá takhle:

KAM AŽ S TĚMA FREKVENCEMA MŮŽU JÍT?
    údaje vlevo dole se vztahujou k tý špičce

díky
    Z4IK
    Z4IK --- ---
    GENERIXX: to je asi celkem jedno imho navic by se to musela kazdou chviku prepisovat
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    Jinak uvadela bych i verze programu, nebo ne?
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    Check nastenky, snad je to vsecko spravne.. Kdyby ne, ozvete se :)
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    GENERIXX: něco dodám
    SHMIDOO
    SHMIDOO --- ---
    GENERIXX: jj zatim jen PC a klavesy Oxygen v2
    OTZ
    OTZ --- ---
    HW pc + kontroler Evolution UC 33e + klávesy Oxygen 49 3rd gen. (výrobce obojího M-audio)
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    SHMIDOO, OTZ: HW jenom PC?

POLYRHYTHM: mas nejaky odkaz na ukazky tvorby?

Kuli nastence..

VEX: done..
    OTZ
    OTZ --- ---
    POLYRHYTHM: ok:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam