• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALEONTOLOGbreatharian cult
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    SCHWEPZ: Moc jsem Jasmuheen nezkoumala, ale přijde mi narozdíl od Monforta přinejmenším podivná. Píše ona třeba něco o tom, že by se na tu "iniciaci" měl člověk dlouho, minimálně rok připravovat? Jestli třeba Ti její následovníci neumírají prostě proto, že se do toho vrhají po hlavě, místo aby postupovali po krůčcích a hezky poslouchali svoje tělo.
    SVA
    SVA --- ---
    Jé tak se to tady docela rozjelo...:)
    F0N
    F0N --- ---
    Podla mna je to o pochopeni vlastnej zivotnej sily (koniec koncov rovnako to tvrdi aj Monfort) Ak tomu neveris, ak tvoje telo hovori nie, tak to proste zastavis a nerobis to.

    Podla mna posledna vec co ti praktikujuci ludia chcu je niekoho presviedcat aby to urobil. Je to vzdy iba na konkretnom cloveku a jeho vedomom rozhodnuti a tiez na praci s vlastnou energiou a pochopeni konceptualnej reality.

    GAF
    GAF --- ---
    Nebo že každej na to přišli po svém způsobu a Jasmuheen si myslí, že ten její je ten jedinej protože JÍ to jinak nešlo...
    GAF
    GAF --- ---
    SCHWEPZ: jo, přesně. Mohlo by to být tak (jestli doopravdy oba přišli na to samý), že Jasmuheen to v hlavě neměla a pořád nemá tak docela v pořádku, kdežto Monfort je normální docela sympatickej týpek odvedle.

    A od toho i to jejich chování a podání.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    GAF: Mnoho lidí tvrdí, že ta jasmuheen je mnohem kontroverznější než Monfort a někde jsem četl, že i Monfort odsuzuje tu její "iniciaci 21dní". Člověk by měl být apriori kritický, i k takovým věcem, a to proto, že není všechno zlato, co se třpytí.
    GAF
    GAF --- ---
    SCHWEPZ: tjn. zprávy o Jasmuheen mě připadaj divný a rigidní jako reference od Monforta průhledný a sousledný.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Nejsem žádný rigidní škarohlíd, ale i tak si myslím, že by bylo dobré aby to zde zaznělo.
    Zaškrtl jsem možnost GAF: "Kdo ví co všechno jde a co ne "
    Ale ve jménu plurality proto:

    V posledním měsíci na sebe opět výrazně upozornila náboženská organizace vedená Australankou, která si sama říká Jasmuheen. Došlo totiž k dalšímu úmrtí v řadách jejich vyznavačů. Tentokrát se jednalo o osmačtyřicetiletou ženu, jež byla nalezena u jezera Loch Cam ve Skotsku. Jeden z místních rybářů ji nalezl mrtvou před stanem, v němž procházela - jak vyplývá z nalezeného deníku - jednadvacetidenním zasvěcovacím obřadem, který je základním iniciačním krokem následovníků duchovní učitelky Jasmuheen.

    Podle základní teze Jasmuheen je omylem, že člověk potřebuje k životu jídlo a pití. Ve skutečnosti je prý možné se živit pouze dýcháním. Jasmuheen učí, že dusík, oxid uhličitý, kyslík a vodík obsažené ve vzduchu mohou udržet tělo člověka naživu. Takovýto druh potravy pak přirovnává k fotosyntéze. Z duchovního hlediska se prý ve skutečnosti jedná o živení se "pránou", neboli dýchání božské univerzální životní síly.

    Samozřejmě, že taková tvrzení vzbuzují jisté pochybnosti, a tak v říjnu 1999 došlo konečně k zajímavému pokusu. Jedné australské televizní stanici se podařilo Jasmuheen přesvědčit, aby předvedla, že se nejedná o podvod a že je skutečně schopna žít bez jídla a pití. Dohodli se, že ji budou po dobu jednoho týdne bez přestání filmovat zavřenou v hotelovém pokoji. Zároveň s ní bude i lékařka a několik žen jako dozor.

    Přestože doba jednoho týdne není nepřekonatelným obdobím pro přežití bez jídla a pití, Jasmuheen již po 48 hodinách začala projevovat známky dehydratace a vystoupil jí krevní tlak. Vysvětlila svůj stav tím, že poblíž hotelu je rušná silnice, která ji omezuje v přísunu čistého vzduchu. Byla tedy odvezena za město do hor, kde byla nafilmována,jak si sama libuje krásné čisté prostředí. Přesto již třetího dne se podle lékařské zprávy její mluva zpomalila a rozšířily se jí zorničky. Čtvrtého dne se jí zrychlil puls, klesl krevní tlak, zhubla sedm kilo a vykazovala přes 10% dehydratace. Proto byl pokus na příkaz lékařky zastaven.

    PROBL
    http://www.dingir.cz/dingir/1999_4/clanky/D1999_4_11.html
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    GAF: ze jde zit z prany nebo ze Montfort zije z prany?
    GAF
    GAF --- ---

    Věřím / Nevěřím

    87 hlasy od 74 respondentů

      GRANTORINO
      GRANTORINO --- ---
      Inedia - Wikipedia, the free encyclopedia
      http://en.wikipedia.org/wiki/Inedia
      JUNIPETRUS
      JUNIPETRUS --- ---
      kdo sezene fotky Henry Montforta pred 9lety, dostane tantranku
      GRANTORINO
      GRANTORINO --- ---
      Henri Monfort - člověk, který 9 let žije nezávisle na jídle (hostem Jaroslava Duška!) HQ - YouTube
      http://www.youtube.com/watch?v=v3xTPA8IipI
      GRANTORINO
      GRANTORINO --- ---
      vitarian.cz - Zobrazit téma - Breatharián(i) v akci
      http://forum.vitarian.cz/viewtopic.php?f=3&t=1782
      GRANTORINO
      GRANTORINO --- ---
      vitarian.cz - Zobrazit téma - BRETHARIÁNSTVÍ
      http://forum.vitarian.cz/viewtopic.php?f=3&t=37
      GRANTORINO
      GRANTORINO --- ---
      haha, tak ja vykopavam

      dulezity odkaz http://www.breatharian.eu/breath/
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam