• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALEONTOLOGbreatharian cult
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JUNIPETRUS: jistě - mezi vědci a lékaři je spousta šarlatánů. A povětšinou se poznají podle toho, jak mluví, co říkají, jak překrucují informace a jak se brání jakémukoliv napadání jejich tvrzení - například odkazy na tutlání konpsirací, nebo na tajemnou moudrost předků, nebo otočením to proti tazateli. Ostatně abych mohla něco zneužívat efektivně, je potřeba tomu rozumět, jinak jsem za šarltána a pitomce zaráz.

    To že něco na první pohled vypadá smysluplně, pokud se do toho nerýpe neznamená, že to je jaksi solidní konstrukt.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    ZUZKAOU: jakoze kdyz si das zavazek nemichat ruzne jazyky, tak tim prestanes davat prostor sarlatanum a oni zmizi?
    Z meho hlediska neni podstatne jestli nekdo neco micha nebo nemicha, ale jestli vi o cem mluvi, jstli to ma smysl, jestli nelže, zamerne nemanipuluje atd.
    Sarlatan je clovek, co manipuluje a lze a neousisi to jestli micha jazyky nebo nebo se drzi striktne nejakeho jednoho systemu pojmu. A i mezi vedci, lekari atd jsou sarlatani.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JUNIPETRUS: tak jednak člověk není prokaryot a druhak neumá klasickou fotosyntézu, protože prostě nemá chlorofyl.

    Takže pokud hrajeme na rovině aktuálních paradigmat, tak se ve fabii prostě neukrývá neviditelný pohon na studenou fůzi. A nebo hrajeme mimo ně a pak nemá smysl se jimi trápit, zejména když se najdou značné mezery v základním pochopení toho, že rozdílné organismy mají rozdílné mechanismy a že savčí buňka není rostliná a nebo prokaryot.

    Pokud nejsem šarlatán a mluvím jako šarlatán, tak se pak nesmím divit, že jsem za něj pokládán.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    ZUZKAOU: Jenze v tele je hlavnim motorem ATP (elektrina) a toho zas tolik nezajima odkud se bere energie kterou potrebuje.
    Takze je to vlastne jen otazka jakou elektrarnu organismus pouziva nebo pouzije.
    Tyto všechny jmenované metody však zpravidla nemají takový význam, jako reakce odehrávající se v mitochondriích a plastidech, případně na prokaryotických cytoplazmatických membránách.[6] Ve všech případech jde o to nějakým způsobem vytvořit protonový gradient napříč membránou. Tento gradient protonů podle chemiosmotické teorie vytváří dostatečný zdroj energie pro činnost enzymu ATP syntázy, což je molekulární motor umožňující regeneraci ATP z ADP. Způsobů, jak vytvořit protonový gradient, je celá řada a k nejvýznamnějším patří zejména světelná fáze fotosyntézy (a na ni navazující fotofosforylace), dýchací řetězec jako součást buněčného dýchání, případně činnost bakteriorhodopsinu některých archebakterií. Fotosyntetické pochody se odehrávají v chloroplastech, dýchací řetězec probíhá v mitochondriích či na buněčné membráně prokaryot.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JUNIPETRUS: a právě proto se více než hodí nemíchat různé jazyky, protože právě tato multiparadigmatičnost nabízí široký prostor šarlatánům, kteří radostně využívají jakékoliv nejasné a příliš složité problémy jednoduchýmí, líbivými frázemi a pseudoteoriemi, které velmi pečlivě brání před možným zpochybněním.

    Neopakuju se?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    ZUZKAOU: Dnes uz se vyrabej hybridy.
    Neni duvod si myslet, ze telo neumi oboje, nebo ze se tak neumi prispusobit, protoze telo neni staticky mechanismus, ale dynamicky organismus, existujici ve vesmírném poly.
    Nebude podle spravna domenka, ze o telu uz vedci vedi vsechno.
    Jak se pomerne dost meni pohled za povahu vesmiru ve fyzice, tak skolska biologie se uci v pojmech a modelech nekolik desitek let starych a v podstate popisuje cloveka jen z urciteho (biochemickeho). Dosud ale nemame kvantovy model organismu, ktery zahrnuje urovne dusevni, fyzicke, a interakce s vesmirnymi poly.
    A dokud neni k disposi muze rict, ze je biologie teprve v plenkach.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PREVIT: no to je jedno. Pokud popisuju součástky spalovacího motoru, tak nemá smysl hledat palivový článek. Tedy pokud to není báseň ;-)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    ZUZKAOU: Spis jestli spalovaci, nebo na jadernou fuzi.:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JUNIPETRUS: tudíž otázka pak nezní jsestli diesel nebo plyn, ale jestli spalovací (biologie) a nebo elektrický (prána).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JUNIPETRUS: ne, ale spalovací motor potřebuje kyslík a nějaké hořlavé páry a jiskru.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    ZUZKAOU: myslis, ze v autu musi byt motor je na benzin?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NACITALKA: tohle by se sice skvěle vyjímalo ve sborníku předválečné poezie, ale pokud to má mít i jiný význam, než DADA revival, tak to chce započítat především následující principy.

    Buď jde o fungování člověka mimo současnou úroveň poznání a mimo příprodní zákony, živeného nezměřitelnou pránou a pak tedy úvahy o bránici a nosu jsou zbytečné.

    A nebo se biologie bere v potaz a pak platí že, buněčná energie, vznikající z ATP je výsledek metabolického procesu za pomocí kyslíku z dýchání a glukózy a nebo ketolátek z čerstvě snězené stravy a nebo ze zásob již dříve snězeného(tuk a příčně pruhované svalstvo). Jeden bez druhého (dýchání a rozklad hmoty na základní molekuly) nedá energii.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    To je docela dobry claneka a racionalni pristup: http://pust.cz/html/2011.html

    Jak se pozná, že už jedete čistě na pránu?
    Neubývá hmotnost, nebo naopak přibývá, nastává Budha efekt - tloustnete. Záleží na tom, jak intenzivně cvičíte - cvičení se pak rovná úplně tomu samému, jako je jít do restaurace a najíst se. Za jídlo platíte, za pránu ne a je to zdravější . Světe div se, čas na snězení sendviče je přibližně stejný, jako čas potřebný k zahnání hladu mentálními technikami. Zatímco pro jídlo musíte do restaurace, mentální techniku můžete provést v autě na křižovatce když čekáte na červenou. Nicméně je nutno přiznat, že MCdrive už Vám dá také hamburger přímo do auta:)

    Cesta k breathariánství ve zkratce
    Přestat jíst, přejít na autovýživu a mentálním technikami - například ovládáním čaker nebo mnoho jiných cest, dobu autovýživy prodlužovat až do bolestí. Pokud nastanou bolesti, nebo velká malátnost, okamžitě startnout návratovku ve stejném počtu dní kolik jste vydrželi půst.. Vaše duchovní cvičení ještě nejsou natolik účinná, abyste dokázali natáhnout tolik prány, že by Vás uživila. Předchozí věta je klíčová pro celé dění a je také největším omylem Jahmunseen a smrti několika lidí, které vedla. Důvod je jednoduchý, sama na pránu nikdy nepřešla, sama to nedokázala, nevěděla co učí. Nedodržela základní poučku předávání informací mezi lidmi: Neuč nikdy něco někoho, co sám neumíš! Největší chybou v jejím učení a to je skutečně na zabití, je nutit lidi prvních 7 dní ani nepít. Tento způsob si mohli dovolit lidé kdysi před sto lety, kdy neexistovala chemie v jídle a lécích. Dnes, kdy je člověk chemií doslova prosáknut, znamená odepřené pití skokový nárůst koncentrace chemických látek v těle a pokud člověk překonává bolesti, které tento akt logicky provází, nastává velice rychlá smrt na samootravu. Nezbývá zopakovat upozornění - pokud se chcete od někoho učit, buďte si 100% jisti, že to, co se od něj chcete naučit opravdu sám na 100% umí a že se jen nechvástá!!

    Z výše uvedeného plyne i můj život. Na jídlo se dívám jako na kuchařem zpackanou pránu :) Pránou, za pomocí čakrálního systému se stravuji vždy, pokud pracuji a nějakém větším projektu - zkoušky ve škole, stavba letadla, dlouhé cestování, dlouhé přelety letadlem..Jinými slovy vždy, pokud jsem sám a potřebuji podat velký mentální výkon s permanentním požadavkem na koncentraci na to, co právě dělám. Pakliže mám práci hotovou a dostanu se do prostředí, kde se jí, t.j oslavy, Velikonoce, Vánoce, párty na letištích, tak jdu s proudem a sním trochu toho, co mi dají. Párty v těle odezní druhý, maximálně třetí den, proběhne eliminace zbytků a mám opět svatý pokoj od záchodové mísy:) Pouhým pohledem na jídlo lehce odhadnu jeho "náboj", tedy za jak dlouho po jeho pozření jeho vliv odezní, dojde k eliminaci zbytků a zase bude klid napříč spektrem všech těl, protože jak známo, jídlo ovlivňuje emoční a další těla a to jak pozitivním, tak negativním směrem. Jinými slovy, půst mě naučil co je to jídlo, jak s ním zacházet, co po jeho požití mohu získat a co ztratit. Avšak zcela jasnou představu člověk získá až v okamžiku, kdy přejde na pránu v plné míře. Až pak teprve dokáže určit přesnou míru porušení harmonie v těle po tom či onom jídle.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ZUZKAOU: i u cloveka ktery jde se svou kuzi na trh a prednasi? Je pak "zdrave" vubec prednaset, postovat video na youtube a pod? Tvarit se jak jsem ochotny kazdemu odpovedet je jedna vec a poslat je pak sice sluse, ale striktne do prdele dost jina. "K vasemu dotazu ohledne fotky- seru na vas, nic vam nedam, ja prece mluvim pravdu a o te se nepochybuje, je mi ukradene co si myslite."
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    A jaký to hašteření má vlastně pro tento klub smysl, když sem lidi jdou už se svým neochvějným názorem a pravdou ?
    F0N
    F0N --- ---
    Ja by som chcel este napisat na margo tych penazi/podvodu kvoli zarobeniu na hlupych ovciach alebo teda neviem ako inak to nazvat.

    Nemam pocit, ze by som musel investovat zatial ani korunu a to som mal moznost vidiet dve kompletne monfortove prednasky s celym jeho popisom, film o bretharianoch a na youtube a http://SupremeMasterTV.com je tych informacii tiez dost, takze argument, ze je to postavene na zarabani penazi je nepodstatny.

    Kde je vola tam je cesta!
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a pranou se da stravovat pouze dychanim a nijak jinak? ze bychom se mohli obejit i bez toho.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    _BENNY: anorexie je jasně definovaná psychická porucha. brethariánství je koncept, jehož vyznavači věří, že se obejou bez jídla a pití, protože je ideální stravovat se pránou. (cituji z wiki)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    jak se lisi breatharianstvi od anorexie?
    SVA
    SVA --- ---
    ZUZKAOU: no a kde máš odpovědi jestli to chceme nebo nechceme vyzkoušet...? to si odvozuješ jako z diskuze jo? nebylo by efektivnější dělat ankety, které se umístí na nástěnku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam