• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALEONTOLOGbreatharian cult
    VXP
    VXP --- ---
    ZUZKAOU: poslouchal :)

    poslouchalas monforta? ten tvrdil, ze nikdy nepustoval dele jak 3 dny ... a pak najednou se stal po precteni jasmuhen bretharianem :)

    takze jaky smerovani dlouhodobejma pustama? :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VXP: prosím tě - poslouchal si to? To co tam Dušek říká, tak jaksi směřuje spíš k tomu co tvrdím já, že půstuje ve smylu krátkodobých půsotvání a zdravotního účinku, nikoliv směřování k Monfortovu breatharináství.

    A v tom rozhovoru pro Sedmou generaci tuto změnu spojuje právě po setkání s Monfortem.
    VXP
    VXP --- ---
    18. února 2012 - S Jaroslavem Duškem o půstu

    Hovory o víře v 19:30. Popeleční středou začíná postní období. Jakým způsobem se dá prožít a jakou formu půstu zvolit?

    Český rozhlas 6 (živé vysílání)
    http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2560507
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A jaksi pořád to nemění nic na tom, že se Dušek po setkání s monfortem odklonil od usilování o větší a delší půstování a potažmo breathariánství v seminářovém stylu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VXP: ne - to zvýraznění interpetace a tak na půl pruzení a evidentně se chytáš :-*
    VXP
    VXP --- ---
    ZUZKAOU: ano vazne... "protože po té, co se potkal s Monfortem zjistil, že mu intuice říkala, že to je blbost" je cista spekulace... pravdu muzete mit v tomto pripade oba, ale jak uz jsme drive meli moznost cist, tak pravdu mas zasadne jenom Ty :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VXP: Vážně? Bába, nebo sníh.

    1. nechtěla jsem důkazy, marně jsem se snažila vysvětlit, že špatné používání jazyka vědy vede k tomu, že člověk vypadá jak idiot a nebo jako šarlatán.

    2. To že poukazuji na rozpor v Duškově prezentaci a tvrzení je jaksi poněkud mimoběžné. Jenže to by jaksi bylo potřeba nebránit symptom...
    VXP
    VXP --- ---
    ZUZKAOU: na zacatku jsi po kazdem chtela dukazy na cokoliv co rekl a nakonec sama skoncis u spekulaci? :) zajimavy vyvoj...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JUNIPETRUS: jsem ti říkala, že ti udělá dobře mě dát do ingore listu.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    ZUZKAOU: mlc uz, jsi uplne mimo.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    JUNIPETRUS: Otázka zněla... lol. Tak na to se nedá odpovědět jinak než: "rozkaz zněl jasně. Muž s koženou brašnou nesmí projet!" ,)))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GAISAKA: taky by ses neposral napsat to jednou větou, ale na křesťanství osobně obdivuju tu nemožnost konfliktu s čímkoliv věcným..

    na druhou stranu taky obdivuju lidi, co mají snahu kloubit fyziologicky příznivé techniky s filozofií, nebo až vírou.. např. akupunktura přijatá ČLK.. teda ne žeby na tisíce let staré, empiricky provařené, technice bylo potřeba něco přijímat, ale myslím že jako satisfakce je to dobré

    JUNIPETRUS: nechystá právě teď
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JUNIPETRUS: protože po té, co se potkal s Monfortem zjistil, že mu intuice říkala, že to je blbost :-*
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    GAISAKA:trochu moc spekulaci najednou. Zuzkau predevsim naprosto prekroutila odpoved, kdyz ignorovala otazku redaktora.

    Otazka jasne znela, jestli se chysta na 40denni pust, a on odpovedel ze nechysta.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    PALEONTOLOG: Tak vážně..ano, má to být plodné, protože slovíčka a jejich konkrétní položení nám dávají vynikající náhled do vědomých i nevědomých částí mysli člověka. Probůh už.
    Tady konkrétně Zuzkaou krásně popisuje stav mysli člověka, kterej to s vyzobáváním ezoterické bonboniéry trochu přehnal, a jemně zařazuje zpátečku. I když je na první pohled všechno v pořádku a dotyčný bonbónek stále chutná. Analogií může být tzv. církevní ekumenismus - na jednu stranu smě všichni bratři v Kristu, ale na druhou nesmíme, soudruzi, zapomínat, že skutečně svatá církev Kristova a od věčnosti spasení jsme pouze my, severozápadní konvence reformovaných presbyluteránů sedmého dne.)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ZUZKAOU: kdybys napsala něco v duchu SVA; přímou, třebas negativní, zkušenost.. dohadování se o slovíčka, tvrzení o tom, co řekl ten a ten... to má být plodné ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JUNIPETRUS: Nebál bych se toho, ale nebudu to dělat. Intuitivně jsem to cítlil, ale nechtěl si to přiznat je to, že to vlastně není dobrý nápad.

    Je to možné čtení. Zejména v souvislosti zbylé arogance jeho tvrzení.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    ZUZKAOU: ty si vazne trubka. Ted mi rekni jestli zamerne rekla nepravdu nebo proste nevedomky prekrucujes cteny text(respektive nectes pozorne)?

    Jste známý tím, že občas delší období nejíte. Už jste držel takzvaný královský, čtyřicetidenní půst, na který jste se chystal?

    Ne, už se na něj nechystám. Když jsem se loni potkal s Henrim Monfortem, pomohl mi pojmenovat určité věci, které jsem dosud věděl intuitivně. Pro mě musí být půst radost, musí přijít sám od sebe a nesmí mít předem dané žádné pravidlo o počtu dní. Trvá prostě tak dlouho, dokud mě občerstvuje. Jednou jsem jej držel 28 dnů a mohl jsem v něm ještě pokračovat, ale odlétal jsem do Peru a obával jsem se, že zkombinovat s tímto přeletem návrat ke stravě by mohlo být pro tělo hodně náročné. Dnes už bych se toho nebál, tehdy jsem ale ještě měl nedostatek skutečných informací.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Tak nám ve středu začíná "křesťanský", resp. před velikonoční 40ti denní půst.

    Ježíš byl sice na poušti 40 dní zcela bez jídla (traduje písmo), ale já se v této době vystříhám především alkoholu a další aditiv jako tabák a taky všeho masa + více-méně koření, minimalizuji cukr/sůl/tuky/sýry.
    A celkově se uskrovním, abych byl na jaře svižný jako svišť :)

    Kdo se přidá?
    Držíte někdo tyhle tradiční 40ti denní před-velikonoční (před-jarní) půsty od něčeho?
    Na živení si pránou zatím nepřecházím.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    ZUZKAOU: :)) Znacnym zpusobem pretacis co se tam pise. Nerika, ze se na ne vykaslal ani, ze s nima prestal a zacne az se mu bude chtit, ale ze pust " musí přijít sám od sebe a nesmí mít předem dané žádné pravidlo o počtu dní. Trvá prostě tak dlouho, dokud mě občerstvuje." A jeste ke vsemu se ta odpoved vztahovala k otazce zda-li se chysta na ctyricetideni pust. ... Tak neplacej. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam