• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AUDIACLongboarding
    KAROLANDA
    KAROLANDA --- ---
    To sem se špatně vyjádřila. Mela sem na mysli tvarem. Ne ze hybridní sou u země blíž. No líbí se mi pintail tvarem (třebas original pintail 40). Ale laka me něco bliz k zemi, co bude stabilní a neurvu si na delší trase klouby.
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    KAROLANDA: jak hybridní blíž k zemi? že je prkno drop-thru nebo dropnutý nebo obojí neznamená že je hybridní .))) na pintailu se víc nadřeš jak při jízdě vpřed tak v momentech kdy budeš potřebovat zastavit, to jsou holý fakta daný technickými parametry pintailů...jestli se ti pintail líbí tvarem, mrkni na drop-thru "pintaily" jako lush generator, sayshun crisis, nebo landyachtz battle axe, s těma už jde pushing footbraking i sliding výrazně líp, jednoduše řečeno jsou funkčnější
    KAROLANDA
    KAROLANDA --- ---
    Mne osobně je prostě líto vyhodit par tisíc za něco co neni žádná kvalita a jen proto, ze sem tomu do začátku nevěnovala dobrou pozornost. Prave si nejsem zcela jista jestli teda nějaký pintail nebo nějakou hybridní blíž k zemi..
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    BECKOU: nehanim nic dá se jezdit na překližce proč ne a vyjde to nejlevnějc:)

    VŠEM: začněte už sypat ty prkna na nástěnku, ksakru:D
    BECKOU
    BECKOU --- ---
    SIMEC: rozumim, ale ja se snazil vzit do pohledu holciny co na tom jednou jela, ne do pohledu zajetyho extremniho sportovce, vis co :) a opovaz se hanit myho palisada, to je milacek, byt levnej :), nicmene presne toho bustina co mas ty si planuju uz dyl sehnat a rybka bud zustane nebo poputuje k nejakymu kamosovi, pac rozsirovat rady se musej
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    BECKOU: koupil jsem rovnou dražší prkno, toho bustina, protože vim z biku že kupovat kolo na freeride do 40kkč nemá smysl, a analogicky to už platí u každýho sportu včetně lb, a ten sport se mi z vyprávění od kámoše a videí líbil na tolik, že jsem prostě nechtěl začínat na nějaký šunce, čímž bych si to možná právě zprotivil..když se mi něco líbí tak to klidně nebudu mít hned a chvíli si na to našetřim než abych to měl hned ale nekvalitní, protože kvalitka se do 3-4 tisíc prostě sehnat nedá pokud člověk nebude mít štěstí na 50% slevu:)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    FLOE: já si takhle za trojku kupoval minicruiser když jsem přijel do města a nebral jsem s sebou long protože mělo pršet.. ale nepršelo a nechtělo se mi chodit pěšky ani za nic.)
    BECKOU
    BECKOU --- ---
    jak psal SIMEC, pokud to zacnes tak zrat ze budes chtit prkno za sedmicku, urcite se ti pro jedno dalsi na jinej styl doma misto najde, na druhou stranu, kdyz nevis jestli te neco bude bavit davat hned sedmicku je taky blbost, nebo jsem mozna z jiny prijmovy skupiny :D
    BECKOU
    BECKOU --- ---
    SIMEC: ja to chapu, taky uz pokukuju po necem dropnutym na cem pujde slidovat apod, presne jak rikas, ale to svoje puvodni chci taky na pojezdy ve meste a stylo u bab :), jde o to ze slecna pise ze zacina a chce se jentak projizdet, proto rikam ze staci neco levnejsiho nez bude vedet urcite jak moc ji to bere, co od toho chce a kolik do toho vrazi
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    BECKOU: aspoň trochu se to řešit musí když už do toho člověk vráží pro někoho nemalý peníze, mě třeba nestačí jedno prkno protože určitej styl prostě vyžaduje něco jinýho, do krámu jezdim na malý oldschool rybě s měkkýma kolama protože je lehká, obratná, skladná...na pojezdy od 5km až klidně 70km za den už člověk setsakramentsky ocení prkno co je nízko položení a to prostě topmountnutý nedropnutý pintaily nejsou, i když jezdit se dá na všem, jasně, ale na těch pintailech se ani pořádně začít slidovat nedá, nebo dá, ale začátky s tím jsou výrazně těžší..proto bych jako prkno do začátku doporučoval vždy nějakej ať už twintip či netwintip ale buď jen s drop-thru trucky a nedropnutý, nebo top-mount trucky ale dropnutý, nebo drop-thru trucky + dropnutý,- těžiště níž se prostě vyplatí jak kvuli rychlosti tak kvuli snadnosti pushingu tak pro snažší možnost slidů, tečka. Koupit prkno podle vzhledu je taky možnost, ale to je o tom co v tom kdo vidí, já na obrázky s*ru, když se mi prkno líbí, znamená to, že se mi líbí TVAR, ne obrázek, a vidim že na prkně tohodle tvaru se mi bude jezdit dobře. Taky když chci s prknem trikovat, nemůžu koupit prkno bez patek, že takovejch je:) atd.
    BECKOU
    BECKOU --- ---
    KAROLANDA: ja nevim, me prijde ze to vsichni nejak moc resite, ja si koupil prkno, kde se mi libil obrazek, tvar a tvrdost kolecka a jezdi se mi skvele. Tohle bych resil az u nejakej extremnich downhillu a slidu az to chytnes do ruky a sama budes vedet co od toho prkna chces, takhle si podle me s klidnim svedomim kup Palisades za 3 tisice a do kramu te doveze :)
    MAJDULE
    MAJDULE --- ---
    KAROLANDA: jak píšu, nejlepší je si jich víc vyzkoušet. Byla jsem přesně na tom stejně jako ty. Nevěděla jsem, co si vybrat, ono, když se najednou u nás na trhu objeví asi přes 40 značek a bezpočet tvarů, pak do toho přimícháš trucky a kolečka a člověk si říká, tak to je v pí.i, co si mám asi k sakru vybrat, když jsem holka a longboard je pro mě kus dřeva na kolečkách (žádná citová vazba jako u skejťáků)? Pak těch názvů a stylů, kdo se v tom má vyznat a co vůbec znamenají ty styly? Tak jsem začla pátrat, kdo ze známých to má a jaký půjčovny to půjčují a začala testovat (cca měsíc mi to trvalo a zkusila jsem 8 různých značek a tvarů). Měla jsem štěstí, že asi 3 známý měli prkna od Loaded (různý typy). Původní moje představa začínala jako u všech na 3tis., kéž by i méně. Také jsem začínala představou, že si to vyrobím. Ale pak jsem našla kouzlo těhlech prken (Loaded). Javorová prkna od pár značek jsem si taky půjčila, ale nebyl to takový špás ;), jsou tvrdá a při přejetí nerovností se ti to prkno klepe trochu a není to moc pohodlný. Bohužel cena loaded prken (ale asi i všech bambusových) je docela dooost vysoká....
    Nakonec jsem si stejně řekla, že nejsem tak bohatá na to, abych si kupovala něco, co mě bavit na 100% nebude, takže sedmička udělala fííííí a jsem very lucky girl with my Tan Tien (foto časem dodám). Existují samozřejmě i levnější varianty v bambusovém dřevě, ale pak už jsou třeba rozdíly ve tvaru (třeba, že nemají vystouplý taily, nejsou osově souměrné atd. viz triky, který se s tím dají dělat). Projeď si tady diskuzi, opiš pár prken a zkus najít, kde si je vyzkoušíš, tak bych to řešila já.

    Ve One15 jsem taky byla a doporučuju, Thomas rád pomůže a chodí tam hodně lidí s longama a jsou všichni strašně ochotný, že ti i rádi půjčí na svezení svoje prkno ;).

    Kolečka, ale to asi až později, tu v diskuzi krásně shrnul SIMEC.

    Longboardy půjčují: Žluté lázně, One15, pak něco u Stromovky, nejsem si jistá jestli je to Snowpanic a určitě se budou klubat další díky tomu, že je to teď dost oblíbený sport.

    Přecijen se vyplatí toho vyzkoušet víc, když už to stojí takový ranec ;).
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    FLOE: někdo musí začít ;-)
    MAJDULE
    MAJDULE --- ---
    BODLING: oběhej si půjčovny a najdi známí, kteří ti to půjčí. Doporučuju třeba Žluté lázně, kde mají nově Loaded Bhangra a Tan tien (bambusová prkna) a prkna od Custom (javor). Tím, že si něco na různých prknech vyzkoušíš, budeš i sám vědět, co tě s tím baví dělat a na čem víc ;).
    KAROLANDA
    KAROLANDA --- ---
    Zdravím. Měla bych na vás znalejší pár dotazů. Párkrát sem se projela na longboardu a začalo se mi to líbit. V návaznosti na to sem se rozhodla pořídit si vlastní prkno. Naneštěstí i přes značné množství skouknutých videí a přečtených diskuzí stále nevím podle čeho vybrat. Jelikož sem nikdy nejezdila na skatu a podobně, určitě bych chtěla začít pozvolna pěkně cruisingem a klidnymi pojezdy. Našla jsem nespočet na to určených boardů, ale nerada bych koupila něco, co nebude odpovídat požadavkům na ten to styl jízdy.
    Je takových variant, že bych velmi ocenila vaši pomoc.
    Jako dobrou variantu pro tento styl jizdy sem našla par pintailů, ale velmi se liší délkou i případným prohnutím desky. V některých diskuzích sem se dočetla, že ani není špatné pořídit sníženou desku (kdy se trucky pojí snad seshora, myslím).
    Našla sem pár hezkých kusů od palisades, hodně mě zaujal original pintail 40 (ale 5 tisíc mi přijde zase celkem dost na to, že nemám zcela jistotu, že mi to vydrží). Děkuju za rady :).
    BECKOU
    BECKOU --- ---
    kdyz uz jsme u rukavic, pochlubim se teda svym vytvorem, kterej zatim funguje velmi dobre a ruce se v nich nemelou urcite, jsou to stary rukavice na motorku/bike a dve vrstvy ikea prkynka :) ale to uz jsem psal (sry za kvalitu)

    SIMEC
    SIMEC --- ---
    OSTOSEDM: zatim nevim jestli se na to chci dívat, s čim nesouhlasim je způsob, jakým se mnoho zvířat chová, ale abych je nejedl nebo nebral něco z kůže když vim, že kůže má mnoho supr vlastností tak to vůbec (mnoho longboardistů nevozí moto kombinézy jen tak pro nic za nic)... ale dobře zpátky k věci, lush mám a jsem s nima spokojenej, ty loaded jsou hezčí, ale trochu mě překvapilo jak je kámoš po jediným nevelkým pádu brutálně roztrhl nad palcem .. jinak ty lepší loaded maj i dobrou karbonovou ochranu na klouby, která se používá i u lepších modelů rukavic na mtx nebo bike a která by se kor na longu mohla sakra hodit .. ale jsou kožený
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    OSTOSEDM: čím je CZUPA OT? přijde mi to naopak celkem trefný .. rostliny jsou taky živý a zabíjíme je k ukojení svých potřeb .. to je život .. zvířata se taky žerou navzájem .. neumim si moc představit lva jak žere kořínky (nebo sebe bez pěkně šťavnatýho steaku) .. je sice pravda, že se říká, že někteří lidé (v závislosti na původu) jsou spíš býložravci, někteří spíš masožravci a většina je všežravých, ale abych si kvuli tomu nekupoval kožený rukavice? btw naši předci by beztak chcípli bez lovu zvířat..
    CZUPA
    CZUPA --- ---
    OSTOSEDM: OMG, a ze na prkno musel umrit javor nebo bambus ti neva? nebo mas prkno z umely hmoty...oh wait, dead dinosaurs :D tohle zviratkove pokrytectvi...
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    OSTOSEDM: proc nic kozenyho? Jsou zdaleka nejlepsi pr. ty lepsi loaded ci timeship... Jinak treba i lush ma nekozeny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam