KAROLANDA: jak píšu, nejlepší je si jich víc vyzkoušet. Byla jsem přesně na tom stejně jako ty. Nevěděla jsem, co si vybrat, ono, když se najednou u nás na trhu objeví asi přes 40 značek a bezpočet tvarů, pak do toho přimícháš trucky a kolečka a člověk si říká, tak to je v pí.i, co si mám asi k sakru vybrat, když jsem holka a longboard je pro mě kus dřeva na kolečkách (žádná citová vazba jako u skejťáků)? Pak těch názvů a stylů, kdo se v tom má vyznat a co vůbec znamenají ty styly? Tak jsem začla pátrat, kdo ze známých to má a jaký půjčovny to půjčují a začala testovat (cca měsíc mi to trvalo a zkusila jsem 8 různých značek a tvarů). Měla jsem štěstí, že asi 3 známý měli prkna od Loaded (různý typy). Původní moje představa začínala jako u všech na 3tis., kéž by i méně. Také jsem začínala představou, že si to vyrobím. Ale pak jsem našla kouzlo těhlech prken (Loaded). Javorová prkna od pár značek jsem si taky půjčila, ale nebyl to takový špás ;), jsou tvrdá a při přejetí nerovností se ti to prkno klepe trochu a není to moc pohodlný. Bohužel cena loaded prken (ale asi i všech bambusových) je docela dooost vysoká....
Nakonec jsem si stejně řekla, že nejsem tak bohatá na to, abych si kupovala něco, co mě bavit na 100% nebude, takže sedmička udělala fííííí a jsem very lucky girl with my Tan Tien (foto časem dodám). Existují samozřejmě i levnější varianty v bambusovém dřevě, ale pak už jsou třeba rozdíly ve tvaru (třeba, že nemají vystouplý taily, nejsou osově souměrné atd. viz triky, který se s tím dají dělat). Projeď si tady diskuzi, opiš pár prken a zkus najít, kde si je vyzkoušíš, tak bych to řešila já.
Ve One15 jsem taky byla a doporučuju, Thomas rád pomůže a chodí tam hodně lidí s longama a jsou všichni strašně ochotný, že ti i rádi půjčí na svezení svoje prkno ;).
Kolečka, ale to asi až později, tu v diskuzi krásně shrnul SIMEC.
Longboardy půjčují: Žluté lázně, One15, pak něco u Stromovky, nejsem si jistá jestli je to Snowpanic a určitě se budou klubat další díky tomu, že je to teď dost oblíbený sport.
Přecijen se vyplatí toho vyzkoušet víc, když už to stojí takový ranec ;).