• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AUDIACLongboarding
    KAROLANDA
    KAROLANDA --- ---
    Zdravím vás. Tak sem si pořídila dervishe. Zatím mám jen desku a kolečka. A moc ráda bych se zeptala co ještě krom trucků, ložisek a šroubků je potřeba? A hlavně si naprosto nevím rady jaký ty ložiska. Děkuju :)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    ESY: 180ky tě samo zpomalujou ale když je kopec dlouhej tak je musíš sázet často a jednu za druhou a jak se ti to moc rozjede tak to může bejt nepohodlný, takže to určitě zkoušej s rukavicema abys mohla kdyžtak zastavit přes rukavici..první standupy se většinou lidi naučí právě ty 180ky páč je to snažší než narvat prkno o 90°, projet se v tom, a pak to zase vrátit zpět..to už chce mnohem víc tréninku a hlavně větší rychlost a stojí to v průměru víc pádů atd.
    ESY
    ESY --- ---
    SIMEC: supr dik, jo chci se naucit neco na zpomaleni :D ale nechci se u toho plazit pozemi :] a footbreak me nenaplnuje.
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    ESY: 180° standup slidy jsem se naučil na "velmi" prudkém kopci (normální česká ale zdravá silnice, nebyl to ten černej asfalt) s tím, že jsem to začal točit sotva co se mi to rozjelo, tedy spíš menší rychlost .. tím jak to byl prudký kopec, tak mělo prkno o něco menší tendenci zpomalit než na rovině, tudíž jsem 180ky snadněji dotočil (takhle to vypadalo druhej den co jsem uměl heelside na obě strany, už tady to video bylo, z videa to nepůsobí, ale kopec je poměrně prudkej https://vimeo.com/40233049 ) pokud chceš standup slide na zpomalení a pak to vrátit zpět do původního směru jízdy, tedy netočit 180, na to už potřebuješ velkou rychlost a kopec
    ESY
    ESY --- ---
    posledni dotaz ohledne standup slidu. Na jakym povrchua tenu je doporucujete ucit vy. Neptam se na videa nic pozue na vas subjektivni nazror. kopec/rovinka. Hrubej/Hladkej povrch ci neaky jiny specifikace? Velka/Mala rychlost?
    KAROLANDA
    KAROLANDA --- ---
    BECKOU: Vím, o slečně co prodává desku v super stavu (píše) za cca 3500.
    Na fb stránce longboard bazar.
    SENERY
    SENERY --- ---
    Nejlepší věc co jsem za poslední dobu zažil! Příští rok znova!
    IGSA World Cup KOZAKOV CHALLENGE 2010 by 3heads - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=-qc3RSSC1Pw
    BECKOU
    BECKOU --- ---
    No ja se pridam jen jestli nekdo vezme bustina, jinak budu vyrabet sam :-)
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    KAROLANDA: já jezdim na Originalu (apex 37), tak když tě bude něco zajímat klidně se ptej, hlavní rozdíl na který bych upozornil jsou trucky (kdybys kupovala komplet) Original trucky mají místo bushingu pružinu a je to velký rozdíl..
    BECKOU
    BECKOU --- ---
    berete neco se Sicku? mam nutkani poridit si Dervishe a strelit toho bustina co mam, omg to je zase dilema...kdyz uz sem pisu...kdo ma zkusenosti se stavbou prkna? chtel bych klon dervishe, kdyz uz si ho nebudu kupovat a netusim absolutne kolik jak tlustejch vrstev plus laminace, nnemel by nekdo hint?
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    FLOE: hele jedu na nakup tak se vratim az za hodku tak se pak kouknu. kolik chybi
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    FLOE: jn ja mam flexe 2 a pri nejakejch trikach sem ho proslapl az na beton :) ale tu pruznost zboznuju. no snazim se to nejak vychytat. koupil jsem si tedka red bones loziska a kolecka mam baluty 83A ( fialovy)
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    tan tien si myslim ze je nejuniverzalnejsi volba. neni si na co stezovat.
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    FLOE: ja ho prave mam taky a zdalo se mi ze ostatnim to jelo lepe :D
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    FLOE: prijde mi ze tan tien je na pushing mene vhodny nez nebambusovy prkna kvuli tomu ze to pruzi. ale jinak je to uplne ideal na vsemozny skotaceni
    KUBOU
    KUBOU --- ---
    HONZINFLICEK: u ložisek bych díry asi neřešil, taky jezdim jen street, a největší peklo pro ložiska je voda a následnej bordel co se na to nalepí, ale pomůže je sundat projet hadříkem a WD-40.)) a deska asi taky voda, když nasákne a pak vyschne...
    KAROLANDA
    KAROLANDA --- ---
    FLOE: Ráda bych především ježdění po městě. Ale nechce se mi dát 6 tisíc za něco, na čem pak případně nemůžu zkoušet nový a odvážnější kousky, až mi trochu otrne. Takže říkáš moc měkký?
    HONZINFLICEK
    HONZINFLICEK --- ---
    Před pár dny sem si koupil madrid feather pen, chtěl bych se zeptat co tak celkově nejvíc škodí gripu/desce/kolečkům/ložiskám, voda je asi univerzální škůdce pro všechno uvedené, ale sou ještě nějaký další zla na který si mám dat pozor? Občas když přejíždím nějaký spáry tak si říkám že to musí bejt na ty ložiska celkem sada, ale řešil jsem to s kámošem co jezdí na streetovym prkně a prej vydržej neuvěřitelný věci...
    KAROLANDA
    KAROLANDA --- ---
    Ahoj lidi. Chci se zeptat. Plánuju si pořídit LY bamboo totem či Original pintail 37. Jen se chci zeptat, lze se na pintailu učit i slidovat?
    BECKOU
    BECKOU --- ---
    nechysta se nekdo zitra do Kozakova? pravdepodobne budu mit misto v aute, tak kdyztak posta
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam