• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AUDIACLongboarding
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SKADUWEE: Jo, je to fakt s tím přešlapováním, já jsem si studovala nějaký videa na youtube a jestli to správně chápu, tak když pushuješ, tak máš přední nohu podélně, resp. po směru jízdy a vždycky ji pak pootočíš jako do 45 stupňů, žejo. Což mně teda přijde otravný, jak furt otáčím nohu sem a tam, tak ztrácím rovnováhu, musím to pilovat :D.
    SKADUWEE
    SKADUWEE --- ---
    MOODYCAT: Když nebudeš jezdit v traktorech, ale v normálních skejtovích botech, tak se ti tam ta noha položí celá. Neboj :) Hlavně když jedeš pořád přešlapuješ, pokud nejedeš sjezd, pořád upravuješ pozici chodidel podle toho jak a kam potřebuješ jet.
    VOJTEK
    VOJTEK --- ---
    MOODYCAT: chodidlo se spis trochu prohne podle konkavy. i na rovine se hodi, i kdyz tam kvuli tomu primarne neni. pri prejezdu jakykoli nerovnosti nebo sjezdu z obrubniku pomuze ustat nohou na spravnym miste
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SKADUWEE: Děkuju :). Jen k tý konkávě - jaktože to drží nohy na místě, když tímpádem je ta noha v kontaktu s prknem při rovné jízdě jenom na těch hranách? Jasně, do zatáčky a na slidy to chápu, ale na rovině to efekt nemá vlastně žádný, chápu to správně?
    SKADUWEE
    SKADUWEE --- ---
    ESY: Tak já se dopravuji na prkně každý den a téměř kamkoliv, takže napushováno mám dost a na topmount jsem si zvykl během chvilky. To přijde a nejvíc jsem zatím jel asi 15 km... Pak si mě STU vyzvedl, protože jsem ten kopec v Žiželicích už po svejch nedal :D
    ESY
    ESY --- ---
    SKADUWEE: ono natrenovany nenatrenovany, kdyz pushujes 30km tak bys dal za doubledrop vse co mas:D
    Ja jsem stim "marinakem" byl spokojenej ale stvalo me ze to bylo uz docela dlouhy a nemelo to patku, takze chodniky atp sem musel ject stylem, grind it all!:D

U toho novyho jsem jeste otocil trucky do mensiho uhlu a ma to W konkavu takze vsechno jinak. Ale vcerejsi pojezd uz byl docela prijemnej, a jeste parkrat a budu si snim alespon trochu jistej.. Nejvetsi joke byl footbrake na tom novym prknu jak je to topmount:D tak jsem dal nohu do vejskykde jsem byl zvyklej, a byl jsem porad x cm od zeme :D
    SKADUWEE
    SKADUWEE --- ---
    ESY: To uplně znám. První prkno jsem měl pintail a nebylo to vůbec pohyblivý. Pak jsem měl něco jako máš toho mariňáka. To už bylo hravý. Teď mám topmount, tvarově v podstatě Loaded Tesseract, jen je to těžký jak svině a jsem nejspokojenější. Nohy už mám natrénovaný na push, takže mě neva že to je topmount navíc mám mikrodrop před truckama a prostě to prkno se mě ani nepustí a dělá co chci :D Jen to co chci ještě neumím :D
    ESY
    ESY --- ---
    SKADUWEE: hlavne je to uplne neoc jinyho nez jsem byl zvyklej :D prvni den jsem si na tom pripadal jak kdybych jel poprve:D
    SKADUWEE
    SKADUWEE --- ---
    MOODYCAT: Hammond, Atom, Voltage, Reaper, Tempish, Mindless. Všechno jsou to velkovýroby z číny. Desky nebývaj z pravidla tak špatný, ale podvozky mají problémy. Jsou špatně vylitý, rychle se ohejbaj, dřív praskaj. Jestli tam máš ty trucky a kolečka, co jsou tam napsaný, tak klasika no name litý trucky v číně s logem. Ale která firma tohle dnes nedělá. Deska ti možná i vydrží dýl než podvozek. Já měl celkem štěstí, když jsem si kupoval první čínu, že i ty trucky byli celkem dobrý napodobeniny Caliberů :)
    Jinak jak už psal Esy. Nemá to drop, takže máš těžiště výš a bude se ti hůř pushovat. Kola velikostí celkem OK do města, ale i docela tvrdy. Což si nemyslím, že je nějak extra na škodu :) Ale může se stát, že ti v zatáčce trochu ujede zadek. Ložiska půjdou asi jako první k výměně :( Uprostřed to máš ohnutý a říká se tomu konkáva. Ta ti pomůže udržet nohy tam kde máš, i když pořádně zaberš v zatáčce.
    Na cestu po městě celkem ok. Slidovat na tom půjde taky. Nepouštěl bych se moc do rychlých jízd. A chodil bych do stromovky. Nevím jak je to tam teď ale dřív u Šlechtovky lítaly hromady longboarďáků a ček a tancovali si na rovinkách.
    Jo a jinak měl jsem 75 mm kolesa 79a a byl to úžasnej pojezd i po Pražké dlažbě :) jen mě trochu vrněli nohy :D
    Jinak jestli jsi to koupila u Honzy, tak si nikam nelep nálepku honzovy-shitboardy, nebo tě CZ komunita rozkouše.

ESY: tyjo to nový už vypadá k světu :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ESY: Jojo, já jsem nechtěla používat tyhle výrazy, aby to nevypadalo, že začátečník machruje :D. Díky moc.
    ESY
    ESY --- ---
    MOODYCAT: jj trucky se tomu podvozku rika :D
    dira v deste a upevneni trucku zezhora je drop thru
    a dropnuta deska je dropnuta deska nebo vlastne snad drop down.. :D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ESY: Double drop je, že to má to, na čem jsou kolečka (sorry za noob výrazy) skrz tu desku a ještě je ta deska snížená, žejo?
    ESY
    ESY --- ---
    MOODYCAT: ckoliv v double dropu pro tebe bude supr.
    niz zemi >> prijemnejsi push
    nizsi teziste >> lepsi stabilisa
    mekci kola >> prijemnesi feel na posranym povrchu kteryho ma praha ranec..
    rovna hrana kol >> lepsi prilnavost / obla hrana >> lip to urves do slidu
    kratsi prkno >> lepsi manevrovatelnost na min mista, ale zas to neni tak ze by se s 40kou nedalo klickovat jak myska, jen to chce vic cviku :))

Pokud ma nekdo jinej nazor kldine me opravte.
    ESY
    ESY --- ---
    MOODYCAT: ja driv jezdil denne pak obcas a ted tak 4x mesicne. Budu muset vic, protoze jsem zjistil ze na kopci si nejsem vubec jistej :|
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ESY: Jj, můžem zajít, ale až si u toho nebudu připadat jako mentálek :D. Po státnici chci denně trénovat, abych se zlepšila a získala víc jistoty.
    Je mi jasný, že s přibývajícíma zkušenostma se právě mění i nároky, takže jsem si jistá, že časem budu chtít víc :).
    ESY
    ESY --- ---
    MOODYCAT: nekdy dej vedet a muzem pojezdit.. Ja mam treba 2.5 prkna a muzu rict ze pri porizovani prvniho jsem si myslel ze vim co chci a behem mesice se to zmenilo a v prubehu casu se to meni porad. :)

fotky snad jen linkem..
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/42255777/lb/IMG_0167.JPG
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/42255777/lb/IMG_0164.JPG

moje obsese zelenoou barvou je vsem jiz znama :D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ESY: Tak tím, že u mě je to momentálně spíš o tom nezabít se a popojet kousek po rovince jsem si primárně vzala něco, z čeho jsem hned v obchodě nespadla a vzala jsem ho čistě z pocitu :D. Jo, fakt je, že našlapu se dost, to už jsem si všimla :D.
    To "nekomentovat" jsem spíš myslela ve smyslu, že často se lidi na něco ptají a odpověď dostanou na něco jiného, například "jak mám ve Windows udělat to a to" - "nemáš mít zasraný Windows" apod :D.
    Časem by se mi určitě hodilo nějaký droplý, po přečtení této diskuze už v tom mám jasněji, koneckonců, dva longy nejsou nic buržoustskýho, takže pravděpodobně časem dojde na něco lepšího.
    ESY
    ESY --- ---
    MOODYCAT: reklas at ho nekomentujem tak jsem ho nekomentoval :)
    Ale kdyz chces tak otazkou je, na co si prkno vybirala. Jak rikas hlavne doprava a cruising.

Na to me prijde uplne nestastny, neni ani v jednom pripade droply, takze se slusne naslapes. A kola 83a jsou dost tvrdy, na pohodovej cruising si spis predstavuju nejaky zvejkacky typu 78a s rovnejma hranama. Ale zase jak si zminila, ze bys rada zkusila slide, tak stimhle to pujde, ty 78cky se utrhnou dost slozite.

Ale jak ja rad s oblibou rikam, pokud to jede a nerozpadne se to tak se da uzit spoustu radosti skoro na vsem.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ESY: Jj, díky moc. Já jsem naštěstí jakože docela rozumná, spíš se snažím vychytat tu techniku, co a jak a tak, než se vrhat do blbostí...moje momentální hlavní priorita je město, je to prostě lepší než chození, rychlejší.
    Hele to je to prkno tak blbý? :D Zajímá mě proč (jiný si teď nekoupím, na to moje ježdění je to zatím dobrý, časem půjdu třeba vejš).
    ESY
    ESY --- ---
    A jinak jsem vam tu zapomel ukazat prkno na tuhle sezonu.. Nemam na to vubec cas:/ Ale je snim sranda..

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam