• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AUDIACLongboarding
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    JAVESEU: byl jsem tam shodou okolnosti ted v utery, krasnej asfalt
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    HARVIE: Vyrazim omrknout, Petrin je super :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    DEFECTED: jo, a i kousek dal dolu...
    DEFECTED
    DEFECTED --- ---
    HARVIE: Tenhle úsek ?

    ICI
    ICI --- ---
    HARVIE: mám na mysli tu cyklostezku, jinak toto je už dobrém mordor
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Dnes jsem si všiml, že opravili část toho největšího hardkoru na petříně okolo reonovo jeskyně, kde to na skejt bylo poněkud děravější... Je tam pěknej novej asfalt. Snad pohnou i s dalšíma částma.

    ICI: Vítkov je pro holky? To řikáš jako někdo kdo nesliduje? Já se tam po pár videích bojim, přijde mi to tam úzký, takže to chce mít dobře zvládnutý slidy.

    Vitkov: the last ride
    https://www.youtube.com/watch?v=EXscNuxWjqM
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    ICI: Ahoj, tak vítej v Praze :)) Domluvit se můžeme. V který části Prahy se pohybuješ?
    ICI
    ICI --- ---
    Ahoj, přestěhoval sem se do Prahy a tak nějak tu nemam s kym a kde jezdit. Stromovku už mam zmáklou, vítkov je spíš pohodička pro holky a brutál typu barandov jestě nedávám. Jo a taky bych se rád naučil slidovat, tak kdyby měl někdo čas a trpělivost rád vyrazim zajezdit i potrénovat.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    JAVESEU: s tou přední stranou to taky zkusím :-)
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    POHODAVOLE: Jedu z něj rovně a v polovině (v případě potřeby) dělám oblouky (na videu to není moc vidět) kterými si přibržďuju. Do 30km/h funguje footbreak akorát tím trpí bota. :) Přesně s Tčkem si hraju pravidelně a podle pocitu si bushingy utahuju povoluju. Trřeba na ten Strahov mám utaženo a na učení se slidů si to povoluju. Kdysi mi tu dal někdo radu že by měl být předek povolenější kvůli zatáčení a zadek utaženější kvůli stabilitě. PS: když jedu rychle a přenesu Váhu na zadní kola a jakoby "seknu zatáčku" kola jsou sice na hranici utrhnutí, ale díky váze perfektně zbrzdí, po druhým oblouku už jedu výrazně pomaleji.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    JAVESEU: nechapu, jak muzes jet z kopce rovne. Me se to lehce rozjede a uz mam strach. Kazdopadne o vikendu mi kamarad poradil, ze to mam asi moc tuhe, ze pry jde i velky kopec ubrzdit oblouky, tak to budu muset prubnout..
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    rádo se stalo, hlavně si pořádně najeď do toho ostrym obloukem, to je pulka uspechu :)
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    MAFIRE: To co pises na konci je presne ten duvod proc se to chci naucit. Uz jsem schonej jet pres 45km a to na foodbreak neni. Diky za rady v patek to vsechno zkusim zuzitkovat na kopci. :))
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    JAVESEU: cim prudsi kopec, tim lehci to je (neztracis ve slidu rychlost a z kopce je to lehci utrhnout). Vůbec si nenadjizdis... kdyz jedes na slide, tak si pred tim dej oblouk od strany ke strane abys ziskal jistotu, třetí oblouk ostrej karv a jak uslysis kolecka syčet tak to urvi. Harvie chtel rict ze je to vice o technice nez na vaze na rukavici a mel pravdu - cim vic preneses vahu na rukavici, tim delsi slide a tim tezsi je se zase vratit zpatky na prkno. Seš na dobré cestě, brzo to tam pošleš. Jedes hrozne pomalu, ale to vis :) no a ten dh... mrkni na youtube na nejakej tutorial jak se postavit spravne do tucku, ale skladej se do nej jenom pokud opravdu chces vic rychlosti pri jizde rovne dolu, ne kvuli swagu... zaprve pak ten tuck vypada hrozne, ale hlavne takove to posouvani nohou a meneni pozice podle toho jestli se uz bojim nebo ne zavani drzkou :) správná chvíle na tuck je, když přerosteš svůj lokální hill a jezdis ho s prstem v nose, takže ho chceš jet rychleji... a v tu chíli je imho dobré už umět slide přes rukavičku na obě strany, jako zachranou brzdu :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    JAVESEU: hele me pomohlo bejt proste nad prknem... zadny picovinky nad rukavici... rukavici sem mel ve vzduchu vedle spicky prkna a dotkne se asfaltu jen kdyz je to potreba a udela to sama. a vnejsi rukou sem drzel hranu prkna. za nohama, ne mezi.
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    HARVIE: Máš pravdu i když to video zkresluje, jelikož to není jenom o rukavici, prkno se trhá taky i když to není tak vidět. S těžištěm (respektive přenesením těžiště) mám permanentní problém a to video to krásně ukazuje (skara! :D). Chce to čas a cvik, v podstatě je tohle můj 4tý pokus v rámci 2 měsíců. Potřeboval bych chodit alespoň týden v kuse na 2 hodiny denně. Na druhou stranu je tam o proti předchozím videím znát alespoň nějakej progres.

    Nechci se vymlouvat, ale je to všechno o rychlosti. Jedu pomalu moc to neutrhnu, na úzké cestě se zatím rozbiju (zkoušeno) :) Proto bych rád zašel někdy ve skupině, kdy dostaneš feedback hned a ne až na videu doma, nehledě na to, že se dá dost okoukat.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    JAVESEU: hele nejsem zadnej odbornik, ale to co delas jsou spis zatacky v naklonu nez slidy. sice jedes po rukavici, ale to je ti vcelku nanic. v takhle maly rychlosti bys asi mel mit teziste spis nad prknem (vepredu). kdyz ho mas pul metru za prknem nad rukavici a konecne se ti to podarilo urvat, tak ti to podjelo a zkoncils na prdeli. Ale to rikam ze svy zkusenosti jako nekdo kdo sliduje jen velmi malo.
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    Mám tu dvě nový videa, takže mi je můžete hned krásně zkritizovat ;) btw. a kdy půjdeme provětrat GerontCrew dámičky? ;)
    Kam na longboard v Praze - freeride Strahov [video]
    http://javes.eu/longboarding/kam-na-longboard-v-praze-freeride-strahov-video/
    Kam na longboard v Praze – trénink slidování 2.díl [video]
    http://javes.eu/longboarding/kam-na-longboard-v-praze-trenink-slidovani-2-dil-video/
    CHORBON
    CHORBON --- ---
    WELITELKA: no doprdele to je on!!! V tyhle barve ho mel kropa ja mel myslim white, tak ten rok mi mozna ulitnul ale mel jsem prvni varku co sla na pult nebo mozna pod pult hehhe
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam