• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AUDIACLongboarding
    CHIX
    CHIX --- ---
    HARVIE: hoj posli fotky lisu... muj na langose mam rozdelany. na skejty druhy bude pozdeji.

    cnc pouzivam ze je vedle me :o) jinak chci langose taky lisovat ale na rovny desky je super. zatim mi zatezkavaci zkousky (100kg kamos) vzdy probehli bez problemu. a 120cm james se prohyba ale to chci neb tim supluji carving jako na snowbitchi.
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    HARVIE: Tak mám potvrzeno od kamaráda z ČK, že je tam nový asfalt :) Tak se tam možná o nějakém víkendu na Jaře vypravíme :) Díky.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    JAVESEU: cca takhle:
    https://en.mapy.cz/...r&rs=ward&ri=2026307&ri=&ri=1471&mrp=%7B%22c%22%3A121%7D&rt=&rt=&rt=&xc=%5B%5D

    ale radsi si tu trasu projdi predem na streetview a priprav se, ze se to muze zvrhnout z longboardingu do turistiky :-D Kazdopadne nahore je dobra hospoda, ale je potreba vychytat otviracku... http://www.klet.com/restaurace.html
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    HARVIE: btw. letos máme v plánu tohle:
    Koloběžková trať Pustevny-Ráztoka
    https://www.youtube.com/watch?v=Xkn0mIho-BY

    Je to teda děsně daleko ale mohlo by to stát za to, bude to celý víkend..
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    HARVIE: souřadnice, nebo ještě lépe odkaz na mapu pls :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    JAVESEU: Hmm, tam jsem to neznal... Ale zkousel jsem kdysi sjizdet v krumlove kleť na obyc skejtu, longboard se mi nechtelo na takovej turistickej vylet tahat :-D Je tam pujcovna kolobezek na vrcholu, tak jsem si rikal ze zkusim skejt. Jsou tam hezky useky, jsou tam spatny useky (hlavne dole) a rozhodne by to chtelo spis longboard a nekoho, kdo umi standupy a boji se min nez ja... :-D Dobry je, ze aut tam jezdi opravdu jen minimum. Kdyz se vymotas z asfaltek v lese, tak se da doject az do krumlova na nadrazi (pripadne do centra) na skejtu...
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    CHIX: Hele asi se budem v dohledny dobe zbavovat lisu na longboardy... Je to lis, kterej driv lisoval ZAP desky, pak sme si ho s nadsenim privezli, kdyz ZAP zkoncil. ale byl hrozne velkej, tak sme ho trochu rozrezali a svarili, aby nezabiral tolik mista... Bohuzel neni moc cas a ani nemame zdroj na dobrou dyhu... Tak kdyby nekdo mel zajem si neco vylisovat, nebo si vzit celej lis, tak se muzem domluvit (Praha 6)... nebudem ho ted asi mit kam dat... Vylisovali sme si na tom asi dve desky a prijdou mi OK.

    To s tim CNC me docela zajima, protoze CNC si asi nechame az se zbavime lisu. Tenhle postup co ukazujes me taky napadl, ale ve srovnani s lisem mi prijde, ze tim prijdes o pevnost tim, jak nezachovas vrstvy v kuse... Ale zkusenosti s tim nemam. Docela by me to zajimalo... Asi dost zalezi na tom, jak agresivni krivky tam mas... koukam, ze mas ztenceni jen o 2-3 vrstvy, to asi neni tak hrozny, ale nevim... Zas vyraznejsi profil desky je prijemnejsi... (Zehlici prkno bych nechtel)

    Na CNC asi bude zajimavej postup vyfrezovat ze spesl pěny a laminovat karbonem... To bych rad nekdy vyzkousel az dam dohromady nakej vhodnej 3d model a nakoupim material...
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    Závěr sezóny v kousek od Českého Krumlova.
    PTHC - Shredměry Freeride 2k19
    http://www.youtube.com/watch?v=hpvlxsfYNlM
    CHIX
    CHIX --- ---
    POHODAVOLE: zitra nahodim i s dalsim :o)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CHIX: tak to je slusny. Muzes pls jeste nahodit, jak vypada z profilu?

    Diky!
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    KUBLAJ: Doplním 87HIGHFLYER a doporučím si vyzkoušet pár setů. Nejvíc ti dá vyzkoušení. V podstatě lepší si koupit nějaký neúplně kvalitní komplet za 2k než pořizovat něco novýho za 5k abys v zápětí jako mnoho z nás zjistil, že ti to nevyhovuje. Taky jsem měl drop-thru a teď jezdím freeridy/Sliduju a pushuju už minimálně. Mrkni na Longboard bazar je tam teď Landyachtz setup, nevím jestli by ti vyhovoval, ale mohl by :) Pokud jsi z Prahy, Brna, Zlína, jsme ti schopný asi dohodnout nějakou zkoušku prken, každý jezdí na něčem jiném ať to jsou kola, trucky nebo desky. Takže klidně dej vědět, v Praze je asi největší možnost. :)
    CHIX
    CHIX --- ---
    vemes preklizku v CADu si nakreslim, otocim se a polozim na cnc a za pul hodky montuji trucky...
    neni co moc rozepisovat :o)
    a uz tu mam dalsiho modela
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CHIX: muzes pls nejak rozepsat, jak vyrabis a z ceho? :)
    CHIX
    CHIX --- ---
    POHODAVOLE: hodne dobre :o) ale jestli mas na mysli tydeni nakup a kosik hub tak taky dobre , v klidu za ucho kosiku... jinak bych sel asi 4x
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CHIX: jak se na nem jezdi? :)
    CHIX
    CHIX --- ---
    CHIX
    CHIX --- ---
    Něco málo z vlastní zahradky sry jsem na mobilu

    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KUBLAJ: u toho flight jsou nějaký road rider trucky, ty neznám a ani jsem neviděl že by se tu prodávali. Ale po lehkým googlení to vypadá na nějakej standard, asi proč ne. Mimochodem - arbor axis bylo moje první prkno. No, je to měkký:) Ten rayne je asi v pohodě, ono stejně budeš vědět prd, dokud si na to nestoupneš.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    87HIGHFLYER: Dik za podnety.
    Kdyz zacnu tim flexem: Mam cca 72kg. Zvejkacku bych vylozene nechtel, ale zase chci mit ten pocit, ze muzu prejizdet hruby povrchy bez vydrncanejch zubu :) Co jsem tak pochopil, tak konstrukce prkna na tom odvede vetsinu prace. takze nejakej flex asi fakt chci. Navic uz nemam velky ambice delat vylomeniny, precejen uz ted vsechno boli vic a dlouho to srusta :D A pokud by to snad prislo, nemel bych problem poslat prkno do sveta a upgradovat, ale myslim, ze se to nestane.
    O kompromisu kompletu je mi to jasny, ale rikal jsem si, ze kdyz nepodcenim desku a trucky (v tech teda plavu dost) tak ten zbytek, kdyz mi po pul roce nebude uplne sedet, muzu obmenit. Na poprvy bych se jako totalni laik pri skladani stejne pravdepodobne seknul a nevybral si treba to nejvhodnejsi pro me.
    Dalsi vec je, ze kdyz bych si to seskladal, tak me to ve vysledku vyjde draz nez komplet. Neberu v uvahu jety, to jo. Otazka je jestli pomer jety komplet/ jety z komponentu to nebude stejny jako u noveho.
    Na ten fb jsem uz koukal, diky. Zaujal me tam nejakej arbor axis, ale musim si k tomu jeste neco dohledat.
    Do snowpanic a one15 bych se urcite rad stavil a popovidal si tam s nima. Urcite budou mit co rict.
    Momentalne me to nejvic tihne k tomu Rayne Flight. Je za dobrou (pro me) cenu a co tak k tomu ctu je to asi idealni na to co chci. Trucky co to ma jsou treba podle tebe ok?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KUBLAJ: je dobrý, že máš konkrétní představu - pokud ti jde jen o push, tak ten drop-thru je určitě dobrá volba. Jinak co se týká tvrdosti, byl bych opatrnej s měkkejma prknama. Ono si zatím řikáš, že na tom budeš jen tak felit kolem stromovky, jenže pak zjistíš, že i na tý rovince se to dá celkem dost rozpushovat a to pak nechceš mít prkno jak žvejkačka. Nevím jak si těžkej, na to bych si dal taky bacha. Další věc je komplet - obvykle je to kompromis kdy ti z toho něco nemusí sedět. A důležitej aspekt jsou trucky, když jsou na hovno, tak ti to vlastně znechutí celej longboard (neříkám že těch příkladů dole se to nutně týká). Nicméně k doporučení - vykašlal bych se ze začátku na novej komplet ze shopu a koupil něco z druhý ruky.

    https://www.facebook.com/groups/121167151306558/
    Tohle je fajn skupina, kde si určitě vybereš. Drop thru desek je tam hodně, protože lidi na tom dost začínaj, nicméně pak zjistěj že je baví spíš frčet z kopce, tak to vymění za nějakou downhill / freeride věc. Stejně je to všechno jen o tom, co ti sedí:)

    K ložiskům - je to vlastně celkem jedno, kup si akorát ty, který maj integrovaný spacery. Dělaj se i keramický, ale to mi přijde na push hodně zbytečný. Takže tohle třeba:
    Longboard ložiska ZEALOUS Bearings V2.0 | Snowpanic.cz
    https://www.snowpanic.cz/1537longboard-loiska-zealous-bearings-v20.html

    Kola - pokud koupíš komplet, asi tam nějaký budou. Já mám zkušenost s orangatang in heat, s těma je to fajn svezení po rovině. Chceš velký, měkčí kola, ideálně bez velkýho plastovýho core (jsou pak tužší). A rovnou říkám - kup si je z druhý ruky, lidi toho maj mraky, zeptej se na tom fb longboard bazaru.

    Co jsem to tak rychle projel, třeba tohle mi přišlo fajn, jen se zeptej co tam má za trucky:
    https://www.facebook.com/...21167151306558/permalink/2474755635947686/?sale_post_id=2474755635947686

    A pak další věc - pokud si přeci jen budeš chtít udělat radost novým prknem, před koupí bych šel do snowpanic nebo one15 shopu na pokec (pokud si z prahy), to ti taky pomůže se rozmyslet, kluci o tom vědí všechno a určitě dobře poraděj.

    A už jen jako dobrej příklad pro prcka bych jezdil s helmou:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam