• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BURANLINUX musicmakers - klub o zpracování audia pro uživatele os Linux
    Základní pravidla.

    Vítána je diskuze o vhodnosti jednotlivých linuxových distribucí, diskuze o linuxových audio serverech a jejich nastavení, diskuze o linuxových DAW, pluginech, editorech, sekvencerech, playerech a dalším (i komerčním) audio linux software, diskuze o zvukovkách, kontrolerech a dalším hardware, který funguje s Linuxem.

    Není vítána diskuze o vhodnosti Linuxu na zpracování audia. Předpokládá se, že toto má každý již vyřešené. Dále nejsou vítány příspěvky uživatelů jiných operačních systémů, jestliže přímo nenabízí konstruktivní řešení problému Linux uživatele.
    rozbalit záhlaví
    BURAN
    BURAN --- ---
    BLAMI: jj ja :)
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    pouzivate nekdo renoise?
    BURAN
    BURAN --- ---
    LUKEZ: no proto jsem taky zalozil tohle forko abychom si sdelili zkusenosti pozitivni i negativni, aby kazdej nemusel si to protapat sam, protoze to je o nervy obcas :)
    LUKEZ
    LUKEZ --- ---
    BURAN: jojo klasika dodo...dodelej doma)))) jinak namatkou dalsi takova dulezita alespon pro zacatek http://linux-sound.org tam zrovna se da najit spousta softu, modulu a vst. opatrne s vyberem neco uz je tam ze stare skoly a neni to moc stabilni
    BURAN
    BURAN --- ---
    LUKEZ: njn tak neni to vylozene audio studio. nastesti si muzeme vsechno doinstalovat :)
    LUKEZ
    LUKEZ --- ---
    BURAN: jojo neco takoveho uvadi ale ve vysledku je to akorat pulseaudio s funkcnimi generickymi ovladaci:) jako muj nazor je, ze jak pisou je dobrej na praci s multimedii ale do zvukovyho studia ma jeste daleko. cekal bych tam odladenej jackserver s nejakymi dsp efekty. treba nejaky samply a vstcka. soft pro online stream... a dalsi veci pro (re)produkci...
    ktere v ubuntu studiu chybi
    BURAN
    BURAN --- ---
    LUKEZ: kontrolery bez problemu ihned fungovaly (akai lpd8 a maudio oxygen)
    BURAN
    BURAN --- ---
    LUKEZ: UbuntuStudio jsem pochopil ze taky prichazi rovnou s lowlatency kernelem, ale ted nevim esi jsem to pochopil dobre, osobni zkusenost nemam.
    LUKEZ
    LUKEZ --- ---
    JUNGLE4EVER: jeste bych doplnil Jack Audio Server (jackd - http://jackaudio.org/ ) kterej tusim v ubuntu studiu neni v zakladu nainstalovanej. vubec ubuntu studio je hodne hodne vseobecny reseni a je to proste klasiky ubuntu se softwarem nejvic orientovanej na videa, bez knihoven a driveru navic. kdyztak bych spis doporucil Linux Mint ktery vychazi z ubuntu a je na kazdym userovi, co si tam poridi za software a ovladace.

    a jake mate zkusenosti s podporou zvukovek a kontroleru v linuxu? ja sem mile prekvapen, protoze moje "noname" akiyama ares sc2 se v lspci ukazuje pod celym jmenem a s latenci sem se hnul k 3ms misto 6ms ve winXP - to vse NATIVNE, bez instalaci dodatecnych driveru :)
    BURAN
    BURAN --- ---
    JUNGLE4EVER: pouzivas?
    JUNGLE4EVER
    JUNGLE4EVER --- ---
    http://ubuntustudio.org/ Asi znate ale kdyztak pro ostatni...
    UNCLEAN
    UNCLEAN --- ---
    Doporucuju vyzivny clanek do Kima Cascona (velky propagator tvorby hudby s opensource softwarem)

    Linux Music Workflow: Switching from Mac OS X to Ubuntu with Kim Cascone
    http://createdigitalmusic.com/2009/08/linux-music-workflow-switching-from-mac-os-x-to-ubuntu-with-kim-cascone/
    BURAN
    BURAN --- ---
    ANDY_WARHOL: dobra dobra snad nebude hned tak zle :) ten druhej neni tak hroznej to ne, spis ten prvni si myslim ze se bude objevovat casto v ruznych obmenach, tak jsem te trochu zneuzil ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: ps: linuxu jako takovemu se neposmivam, pobavil me nazev toho programu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    no spis sem myslel (u druheho prispevku) ze se lidi zasmejou, ale byt odstrasujicim prikladem je taky dobry. mimochodem, ja bych sem nelez, kdybys me nepozval. ale u me to opravdu byl krok vedle, ja se s linuxem nekamaradim. tazke uz mlcim a nebudu vas tady rusit.
    BURAN
    BURAN --- ---
    nahodil jsem nejaky zakladni rules na nastenku.
    zde ANDYMU dekuji za dva nazorne priklady, jake prispevky by se tu nemely objevovat :)
    tohle [ ANDY_WARHOL @ LINUX musicmakers ] je uplne zbytecnej prispevek bez jakykoli informacni hodnoty pro uzivatele linuxu.
    a tohle [ ANDY_WARHOL @ LINUX musicmakers ] snad ani nema cenu komentovat.
    prispevky tu necham jako odstrasujici priklad, ostatni podobneho typu rovnou mazu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    hehe, jak nekdo muze nazvat soft QJACKCTL , to je jako vajgl nebo neco takovyho
    BURAN
    BURAN --- ---
    ANDY_WARHOL: jo diky za pripomenuti
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    sem se prihlasil jako betatester bitwigu, ale asi zustanu ve woknech
    BURAN
    BURAN --- ---
    BENKI: vsechyn MIDI kontrolery mi zatim chodily, propojil jsem je v QJACKCTL kam bylo potreba a slapalo to.
    BENKI
    BENKI --- ---
    BURAN: BENKI. V linuxu chodí v pohodě jako zvukovka, ale v ničem jsem se nedostal k tomu, že by mi z toho do systému lezly midi instrukce. Ale jak píšu, s linuxem dost začínám, to může být prkotina kdovíkde... ;-)

    Co se guitar rigu a midi mappingu týka, to není problém linuxu, ale trošku nešikovným řešením samotnýho pluginu v kombinaci s mojím midilamařstvím ;-) Prostě máš kontroler s pár spínačema a jedním pedálem a potřebuješ tím ovládat různé presety pluginu (tam skládáš různé virtuální kytarové efekty za sebe, takže co preset, to jiné ovládací prvky). Buď máč GR propojenej s pluginem přes nějakej jejich protokol, pak máš v pluginu virtuální kontroler, kterej odpovídá tomu GR a pohodlně si mapuješ jak chceš - ale pak to neposílá midi. Nebo posílá GR midi, ty ale v různých daw GR plugin buď nevidí vůbec, nebo občas nejde k nějakýmu parametru nic přiřadit. Ale to bych si měl asi spíš něco nastudovat, rozhodně je to tu dost už OT ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam