ADM: jack pouzivam. ja ten mint praveze na audio nemam, k tomu mam v dualbootu vidle, ten mint mam na browseni, progeni arduina atd, proste uzivatelstinu, coz ovsem obnasi i sledovani pohyblivych obrazku a pousteni si hudby, takze nejakou optimalizaci na rt audio kernel bych to uplne nevidel, staci mi v tomto pripade, ze to hraje :) jako muzu si nahodit zpatky starou zvukovku, ale pri prebootovani to furt prepojovat na mixaku a v racku, to mi prijde jako prohra. sranda je, ze tu mam jeste raspberry s raspbianem a v ni pripojeny umc1820 od behringeru, ktera ma pres jack server proroutovany linkovy vstupy do lsp monitorovacich pluginu, kam si prave posilam vystupy z ty focusritky, abych si tak mohl na samostatnym lcdcku graficky monitorovat spektrum jednotlivejch poslanejch nastroju z daw u ty focusřitě. a ta umc1820 na raspbianu nelupe, no a to je behringer :-/ co jsem se docetl tak je to tim, ze ten behringer pouziva hw/fw deset let starej a nema, jako spousta novejch zvukovek, nejakej "implicit feedback" cosi cosi, co zpusobuje ty lupance a musi se patchovat kernel. cire nestesti.