• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    SWEDE
    SWEDE --- ---
    KAERO: Jj, Chat GPT. Nic není nemožné.
    Před měsícem mě přesvědčila, že Raspberry Pi by byl dobrý nápad. Nerozuměl jsem ničemu, ale teď mám domácnost naprosto ovládanou přes Raspberry Pi , které je napojeno k různým API. Hlavně k OpenAI. Nakoupila veškerý HW, já to připojil a už to jelo.
    Denně používám slova, která jsem dříve znal jenom zběžně. API, meshnet,HA, Macrodroid, webhook, LLM, STT, TSS. A denně přibývají skripty,a nápady.že už to u mě začíná vypadat jako v tom filmu Her.
    KAERO
    KAERO --- ---
    QNEDLEEQ: tak muzes si rikat jaka si stara vykopavka a utesovat se ze bys to nezvlad, ale ono to fakt neni tak komplikovane a navic ti to da i odkazy, kdyz si o to reknes. viz treba muj pokus, pricemz na webu chatgpt to je spravne zformatovane a kazde VLChelp je doopravdy odkaz primo do dokumentace kde to je napsane. Pokud to nefunguje, tak to minimalne usetri hledani spravneho mista v manualu:
    ZADANI:
    show me how to make playlist for vlc with definition of playtime of every video and show me where in documentation is it written
    ODPOVED
    ChatGPT said:
    Here’s how you can make a VLC playlist that defines play-times (start/stop) for each video, plus where the VLC documentation / community sources describe this.

🔧 How to make a VLC playlist with defined playtime per item

You can use an M3U playlist with VLC-specific extension tags, or an XSPF file. Here are examples.

Example using .m3u + VLC extensions
    #EXTM3U

#EXTINF:3600,Video1 clip (from 0 to 120 sec only)
    #EXTVLCOPT:start-time=0
    #EXTVLCOPT:stop-time=120
    /path/to/video1.mp4

#EXTINF:500,Video2 clip (from 30 to 200 sec)
    /path/to/video2.mp4
    #EXTVLCOPT:start-time=30
    #EXTVLCOPT:stop-time=200

#EXTINF:0,Video3 whole
    /path/to/video3.mp4

#EXTINF: is the standard tag that gives VLC (and other players) the full duration metadata; VLC uses it for display and ordering.

#EXTVLCOPT:start-time= and #EXTVLCOPT:stop-time= are VLC-specific options in m3u that tell VLC to start and stop each file at given times (in seconds).

Example using .xspf file

My Custom Playlist

file:///path/to/video1.mp4
    3600000

0
    start-time=0
    stop-time=120

file:///path/to/video2.mp4
    500000

1
    start-time=30
    stop-time=200

In XSPF, is given (often in milliseconds), though VLC may still show full durations rather than adjusted ones for some views.

The entries allow including VLC’s start/stop times.

⚠️ Limitations / Behavior

Sometimes VLC doesn’t update the "Duration" column in its playlist view to match your start-stop span; it might still show full video length. E.g. there’s a known issue: using #EXTVLCOPT:start-time/stop-time in .m3u playlists, the UI may still display the full duration for that item.
    GitLab

Also, not all VLC builds/platforms support every VLC-option tag in playlists, especially Android versions etc.
    GitLab

📚 Where in documentation / community sources it is written

Here are relevant sources:

VLC Help (“How to Play Certain Sections and Part of Video and Audio in VLC”) — explains using #EXTVLCOPT:start-time= and #EXTVLCOPT:stop-time= inside an .m3u playlist.
    VLC Help

Community Q&A/Forums:

“Does VLC support a playlist format where one can specify start- and end-times?” — this confirms the #EXTVLCOPT:start-time and stop-time tags are what people use.
    Reddit

The issue “Playlists with #EXTVLCOPT:start/stop-time don’t show duration correctly” — discusses the mismatch between displayed duration vs actual clip length in playlist view.
    GitLab

The VLC wiki / help pages about Playlist formats and Saving playlists to file (M3U, XSPF, etc.) also discuss that VLC can export playlists and what formats are supported.
    VLC Help
    +2
    Stack Overflow
    +2

If you want, I can pull up the official Videolan wiki page (if still live) that defines the full set of vlc:option tags (like start-time, stop-time, etc.), so you have the authoritative spec. Do you want that?
    QNEDLEEQ
    QNEDLEEQ --- ---
    PES: myslim , ze na manualy asi nezanevru nikdy :) navic jak sem bidnej koder , tak bych tu ejaj asi neumel ani kloudne zaukolovat :D navic by na me neco slintla a stejne bych badal nad tim , jestli si ze me neutahuje :))) a ve svete servisu motocyklu, ktere je mi nejbliz , poctivou dilenskou prirucku ejaj imho hned tak nenahradi ;)
    PES
    PES --- ---
    QNEDLEEQ: jen si nenechej zkazit hlavu snadností GPT/LLM... ;-)
    QNEDLEEQ
    QNEDLEEQ --- ---
    KAERO: nj :) na ejaj si teprve zvykam :D to vis sem stara konzerva, ktera celej zivot cte namualy a dokumentaci ... :D navic ne zrovna zdatny koder :D
    KAERO
    KAERO --- ---
    QNEDLEEQ: na tohle je odpoved ...opet... chatgpt :)
    ja to sice v bashi dam, ale musim si pripominat a dohledavat v manualu parametry a prepinace, takze obvykle si uz pisu skripty tak ze zadam chatgpt, pak to projdu a detaily upravim aby to bylo presne jak chci ja. obvykle to tak mam 10x rychleji nez kdybych to delal sam a dohledaval pres manualy. no a kdyz je to komplikovanejsi, udelam to v pythonu.
    QNEDLEEQ
    QNEDLEEQ --- ---
    KAERO: jo o to jsem se pokoušel taky, ale zjistil jsem , že v bashi nejsem tak zběhlý, abych ho nějak automaticky donutil kontrolovat nez zkonci jeden proces vlc a pak se terpve pusti dalsi ... :)
    QNEDLEEQ
    QNEDLEEQ --- ---
    PES: mno formát M3U to uloží jak jsi to psal a ja měl playlist ve formátu XSPF , který to tam vkládá takto : start-time=1.000
    stop-time=31.000

jenže jak jsem to tam mastil ručně, tak sem to samosebou vložil na jiný místo a proto to nefungovalo :)

takže celej problém vznikl tím , že jsem málo klikal a chtěl víc programovat :D
    PES
    PES --- ---
    QNEDLEEQ: a schválně, jak se to do toho playlistu uloží?
    QNEDLEEQ
    QNEDLEEQ --- ---
    tak se omlouvám, beru zpět :) jde to tam prachsprostě naklikat , všechno ... není potřeba editovat textově ten playlist ... prostě se klikne do playlistu , pokrocile otvirani , sit , pokrocile ... je tam cas ... :D no ponekdu trapas :) takze diky vsem co se tim zabyvali :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    tak nemuzes poustet mpv/vlc primo ze skriptu? udelat vlastni skript ktery spusti prehravac s jednim videem a spravnym parametrem --length, a az prehravac skonci, tak ho spustit znova s jinym videem a jinym parametrem --length?
    QNEDLEEQ
    QNEDLEEQ --- ---
    PES: aha, ted koukam, ze format playlistu M3U je jiny od formatu XSPF ... tak jeste zkusim ten :)
    QNEDLEEQ
    QNEDLEEQ --- ---
    PES: jojo ten mam prave vytvorenej , je to v podstate text. soubor ve kterym jsou tagy a parametry :) ty parametry co jsi psal sem taky nasel, nasel jsem i parametr pro nastaveni casu treba primo pro obrazky JPG, akorat mi to nejak nefunguje pro RTSP stream ( pro mp4, avi to funguje moc pekne ) :/ sem proste nenasel zadnou solidni dokumentaci k syntaxi tech playlistu ...

me by v podstate nejvic vyhovoval anthias : https://anthias.screenly.io/ , jenze toho jsem nedonutil prehravat RTSP streamy :( proto se tu snazim ohnout neco jinyho :)

ale mozna se nakonec nakrknu a poridim Ubiquiti Connect Display Cast a bude poprdeli .)
    QNEDLEEQ
    QNEDLEEQ --- ---
    KAERO: nene , stream z kamery musi bezet treba 30sec a zbytek videi musi bezet tak jak jsou doopravdy dlouhe :) plus tam teda sazim jeste na 20 vterin fotky :) proste v tom playlistu jednoznacne urcit jakej obsah se ma jak dlouho zobrazovat ve zkratce :)
    PES
    PES --- ---
    QNEDLEEQ:
    To specify play lengths for items in a VLC playlist, you must create a special M3U playlist file using a plain text editor, adding lines like
    #EXTVLCOPT:start-time=START_SECONDS
    #EXTVLCOPT:stop-time=STOP_SECONDS
    above each video file path. You can also achieve a similar effect by using the --run-time command-line option when starting VLC, which will play each item for a set duration.
    KAERO
    KAERO --- ---
    QNEDLEEQ: tak to vubec nechapu co resis. To je jedno ze jsou s jinou delkou, kazde video se pusti jen 30 s, a tohle jsi chtel, ne?
    QNEDLEEQ
    QNEDLEEQ --- ---
    KAERO: jo tohle funguje i ve vlc , akorat v tom playlistu jsou i jina videa s jinou delkou, a tenhle parametr necha zobrazovat uplne vsechno v tom playlistu po tu urcenou dobu :) ted to tu ohybam tim, ze mam vic playlistu a poustim to pres bash script postupne a mezitim je sleep :D prisernej rovnak na ohejbak :D
    KAERO
    KAERO --- ---
    QNEDLEEQ: a tohle nefunguje? Ale nemam to ted jak vyzkouset.
    mpv --playlist=your_playlist.m3u --length=30
    na tyhle veci se ptam chatgpt, na cteni manualu je rychlejsi nez ja.
    QNEDLEEQ
    QNEDLEEQ --- ---
    mimochodem, ted prozmenu resim jak donutit vlc nebo mpv , aby prehravalo z playlistu zivej stream RTSP jen urcitej jasne danej cas , dejme tomu 30sekund a pak skocilo na dalsi obsah :))) v playlistu vlc to zkousim pres 30 nebo pres 60000 nebo pres 1 31 a nejak nemuzu dohledat dokumentaci k syntaxi toho playlistu ... :/ u mpv se snazim procitat toto : https://mpv.io/manual/stable/#files , ale zatim bez uspechu
    QNEDLEEQ
    QNEDLEEQ --- ---
    KAERO: tak jo :) tento postup funguje :) diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam