Mám dotaz na případné uživatele CSI kamer.
Chtěli bychom si poslepovat něco jako noktovizor za co nejméně peněz. Styl jednookého kukátka.
Idea je použít RPi zero 2 + CSI kamerový modul NoIR + případnou optiku a připojit na HDMI/TV nějaký pididisplej s okulárem.
Teď mě zajímají ty CSI kamery. Kterou vybrat a jaký objektiv k tomu koupit, pokud je nějaký nutný. Nějaké malé přiblížení by bylo fajn, ale není nutné. Nebo třeba jsem zahlédl i nějaké "zoomovací" objektivy, ale nevím, jestli to lze jenom tak "prdnout" na tu kameru, nebo jak se to montuje dohromady- Tak spíše nějaké rady k tomuto.
Něco jsem hledal, ale co jsem našel, tak se používají termovizní moduly (to je cca 5 tisíc Kč) + ESP32 + výstupní zobrazovadlo na AV signál (dalších cca 2 tisíce). Pokud použiju CSI kameru + zero, jsem někde na 1500 až 2 tisících + 2 až 3 tisíce za zobrazovadlo. Nakonec ta cena nebude asi o tolik moc nižší, ale rozlišení kamery výrazně lepší. Akorát nevím, jak moc toho IR ty NoIR kamery pro Pi poberou (tam ty dražší moduly mohou být asi lepší, ale to rozlišení mají úplně bídácké).