• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUSoučasná sakrální architektura
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    GOBERS: Obří slimák!
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    DAVE_PAGE: jo, rozhodne si mrknete i na dalsi videa od Vavry. Modernich kostelu je zde hromada :) http://slideslive.com/s/david-vavra-56
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Nazev prednasky koresponduje s nazvem auditka, ale obsah saha i hluboko do minulosti. Kazdopadne beton a organicke tvary se zde najdou take.
    Současná sakrální architektura - David Vávra
    David Vávra | Současná sakrální architerktura - SlidesLive
    http://slideslive.com/38890131/soucasna-sakralni-architerktura
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    A co takhle jednu eko-mešitu i s panem architektem? ;))


    GOBERS
    GOBERS --- ---
    HAROLD: A jó!!!
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Já tam vidim Ještěd.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ENDRUE: To jeeeee... eee.... velmi asijské. :D :D
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---

    Singapore Life Church, Singapore by Laud Architects
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    GENTIANA: Jo, to nádraží mi tam taky hodně rezonovalo... :) To víš, novogotika to být nesmí, protože ta je anglikánská. :D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    HYPNOGEN: Ohavné
    GOBERS: šišmarjá. Je to tak obecně italské, jsou v tom římské ruiny, benátský arzenál a nádraží z dob Mussoliniho... a taky něco kremlovitého, pravda. A taky je to ohavné.
    Jestli funkcionalistická kostka, která bude podle střev vila, fabrika na šrouby nebo sokolovna, není lepší.
    OMO
    OMO --- ---
    GOBERS: Pro ty, kdo nečtou z kontextu: UFO je římskokatolické:
    Liverpool Metropolitan Cathedral
    http://www.liverpoolmetrocathedral.org.uk/
    Novogotika je anglikánská:
    Liverpool Cathedral
    http://www.liverpoolcathedral.org.uk/
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    HYPNOGEN: Ta naše katedrála, co stojí hned vedle, je poněkud menší UFO. :D Dobře spolu kontrastují... (a vtipné je, že je to církevně naopak, než by člověk čekal)


    GOBERS
    GOBERS --- ---
    HYPNOGEN: A to mohla vypadat takhle...

    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---




    katedrála Liverpool
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---


    no data
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KONZUM23: Jistě. Jsou tam vlajky států, za něž ti vojáci bojovali, nikoli národností, moderně etnik, ke kterým se hlásili. Takže tam je vlajka sovětská, polská atd., nikoli gorolská, ingušská, bretonská, rusínská nebo jánevimjaká.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Tak asi by bylo o něco zajímavější pojmout to celé bez vojenské parády, uctít památku lidí kteří tragicky zemřeli kvůli lidské hlouposti či touze po moci, ať už oblékali jakýkoli mundúr.
    Ale pak tady je ta historická kontinuita země, kdy nejde jen o to, že zemřeli, ale také že za něco bojovali. Vojákům ze zemí, které byly v dané válce spojenci této země z určitého pohledu náleží vojenské pocty coby součást vyjádření vděčnosti za jejich oběť - stejně jako vojákům této země - a k tomu patří i ty vlajky. A v tomto případě, nehledě na to, co se stalo po druhé válce, patřili IMHO ti sovětští vojáci ke spojencům, jako spojenci zemřeli a jako spojencům je jim vzdávána čest. Nevidím způsob, jak to učinit a přitom obejít zmínky o Sovětském svazu, obvlášť pokud se zároveň má zmínit Británie, Francie, Polsko...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KONZUM23: ti zajatci byli občané sovětského svazu. Díky tomu, že jejich vláda odmítla se připojit k ženevským konvencím a nebo ke smlouvě o zajatcích přímo s němci se s nimi zacházelo stejně jako s vězni v koncentráku. (narozdíl od spojeneckých vojáků).

    Opravdu máš pocit, že jedinné je krajně nevkusné si jejich osud připomínat?

    Navíc tedy jaksi zajatce němci brali při ofenzívě - takže to prostě byli vojáci co bránili svoji zemi, nikoliv rabující a znásilňující rudá armáda na postupu německem ve 45. A tedy byli natolik v předních liniích, že padli do zajetí. Proponentům stalinského režimu se toto nestávalo, ti se do prvních linií nepodívali...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KONZUM23: jako že z nějakých důvodů chceš ingorovat fakt, že v té oblasti bylo zajatých vojáků z Rudé armády nejvíc a že se na ně nevztahovala ženevská konvence a tak se k nim chovali daleko hůře a také jich tam většina zahynula (narozdíl od zajatých spojenců?)

    Tak úplně usmíření a snaha o dočištění minulosti nevypadá. Ostatě právě ono ignorování nějaké části dějin je jedním z důvodů, proč to v onom regionu stále vypadá tak jak to vypadá.

    A to zrovna mně vážně není možné podezřívat z podpory sovětského či současného ruského režimu, nebo dokonce někoho kdo jásá nad propojení ruské pravoslavné cíkrve s Putinem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam