• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALESalé
    SALE
    SALE --- ---
    Ruce pryč od ruských antifašistů! | více než slova
    http://www.antifa.cz/content/ruce-pryc-od-ruskych-antifasistu
    KRTECEK_VLADNE
    KRTECEK_VLADNE --- ---
    Prosím tenhle revolta.info font už nevermore...
    SALE
    SALE --- ---
    Výroba dekorací na páteční demonstraci před ruskou ambasádou a benefiční večeře pro ruské stíháné antifašisty

    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    MIREK665
    MIREK665 --- ---
    Zajímavá akce příští týden (středa 23.1., 19:00, K4 v Celetný) - prezentace (druhého) českého vydání eseje Vzpoura přichází.

    Večer Vzpoury | www.prahamestoliteratury.cz
    http://www.prahamestoliteratury.cz/cz/udalosti/e620-vecer-vzpoury/
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    SALE
    SALE --- ---
    SALE
    SALE --- ---
    Nová Akce, kterou jste si včera mohli koupit v našem distru v Crossu, dneska na Půlce, zítra v Modrý vopici, nebo kdykoliv, když je otevřeno v Salé.
    Časopis Akce! č. 17! - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gN4E8QC_KUc
    GRINCH
    GRINCH --- ---
    ahoj, je v planu dalsi šicí vorkšop?
    SALE
    SALE --- ---
    Ruské antifašistické hnutí čelí zatím nejrozsáhlejší, nejsystematičtější a nejtvrdší vlně represí, které ohrožují jeho samotnou existenci.
    http://antifasistickasolidarita.cz/
    SALE
    SALE --- ---
    dostalo se do Salé:
    Jako jednotlivci jsme se rozhodli uspořádat sbírku ve prospěch kamarádky, která se nikoli svým přičiněním dostala do dluhové pasti. Ona sama si od nás pomoci nežádala. Činíme tak s vědomím, že v takové situaci se dnes ocitá mnoho lidí. Právě veliká četnost podobných případů by mohla být důvodem k mávnutí rukou nad dalším zadluženým nebo k pomoci v rámci vlastních možností a ne k uveřejnění výzvy ke sbírce. Vidíme to ale jinak. Když se někdo ocitne v problémech, měl by cítit, že nezůstal sám. Že za současných podmínek nezůstává odkázán pouze na rodinu, která mnohdy sama nemá dostatek prostředků k pomoci, stát, který poslouží nakonec jako nástroj represe a nikoli sociální opory, tržní instituce například v podobě bank a jejich nabídek dalších půjček a dluhového kolotoče, ale že opora stojí také jinde – v rovině sociální sítě, kterou můžeme vzájemnou podporou vytvářet sami mezi sebou formou praktikované solidarity. Proto se obracíme na všechny s prosbou o pomoc při řešení situace naší kamarádky, a to sumou v jakékoli výši.

    Zde jsou podrobnosti celé věci:

    Lenka K. se letos na jaře rozhodla odstěhovat z bytu v České Lípě. V té době s ní sdílely nájemní byt dvě osoby, přičemž nájemní smlouva a smlouvy na odběr energií byly podepsány jejím jménem. Nájemní smlouva měla trvat do listopadu 2012. Se spolubydlícími, kteří v bytě zůstávali, se Lenka dohodla, že budou dál zodpovědně platit nájem a veškeré poplatky za byt až do vypršení lhůty nájemní smlouvy.
    Počátkem léta ovšem jedna z těchto dvou osob, které v bytě zůstaly, přišla o zaměstnání. Již dříve měla závažné finanční problémy a obstavený plat, aby tak splácela své dluhy. Ve chvíli, kdy přišla o zaměstnání, nebyla schopna své dluhy nadále splácet a byla donucena vyhlásit osobní bankrot. To zároveň znamenalo neschopnost nadále platit veškerý svůj díl poplatků za pronájem bytu a všeho, co je s tím spojené.
    Druhý z bývalých Lenčiných spolubydlících mezi tím svůj díl dál platil. Nevěděl o náhlých změnách situace spolubydlícího, nevěděl, že on svůj díl platit přestal. Zjistil to, až když byla z bytu odpojena elektřina. Tento fakt ho vedl k opuštění bytu. Bez ohledu na důsledky svého jednání, přestal okamžitě platit další poplatky, protože se mu nedostávalo svou částí zaplacené služby, a Lenku K. o svém rozhodnutí neinformoval.
    Na Lenku K. tak automaticky přešly veškeré neuhrazené výdaje za byt včetně toho, co s nimi dále souvisí, ačkoli již několik měsíců bydlí v Praze. Lenka se o všech těchto událostech dozvěděla až v polovině října, ve chvíli, kdy si sousedé v domě začali stěžovat majitelce bytu, že jim je zima, protože se v bytě nepřetržitě větrá. Následně zjistila, že částka k úhradě činí dohromady přes 40 000 Kč. Rozhodla se proto opustit své dosavadní zaměstnání učitelky, které vykonávala při instituci Jedličkův ústav a školy v Praze. Namísto vyučování dětí přijala pracovní pozici operátorky u korporace Vodafone, kde se jí daří získat větší obnos peněz a bude tak schopna dlužnou částku splácet.
    Lenka K. si uvědomuje, že osobní bankrot a dluhy bývalého spolubydlícího nejsou jediným případem svého druhu a že rostoucí zadluženost populace nejen České republiky je problémem především systémového charakteru. Ačkoli by mohla, odmítá od tohoto bývalého spolubydlícího vymáhat peníze, a tím ho uvrhnout do dalších dluhů. Dotyčný je momentálně v insolvenčním řízení. Druhý ze spolubydlících Lence K. odmítá jakkoli pomoci.

    Své příspěvky případně posílejte na následující bankovní účet, je to účet Lenky K.:
    4400558001/5500
    Variabilní symbol:
    3212012
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam