ELZEE: muzem se o tom pobavit nekdy na zivo, taky me nebavi sahodlouhy internetovy diskutovani. zaroven se jeho prednasky na sale odehraly a v tomhle foru se objevil odkaz na jeho rozhovor s tim silenym imperativnim o.s., tak mi prijde, ze sem diskuse patri. nejde o nenavist, ale o poukazani na veci, ktery mi neprijdou ok. a treba jeho homofobne-nenavistny kecy, stejne jako podivny kamardsofty s nejakym fizl sdruzenim, co bojuje proti levicakum, mi moc fajn neprijdou (a setkavat se s nim kvuli tomu nepotrebuju). mimochodem, za dobrej umysl se da schovat leccos (aneb malokdo vedome jedna se spatnym umyslem), vypisovat, kdo vsechno dlazdil svy cesty skvelejma umyslama a jak to dopadlo, snad neni potreba.
nechtela jsem se tim dotknout lidi, ktery jsou s nim v kontaktu a ktery mam rada, ale uprimne muzu rict, ze jestli se to dotklo jeho mi je celkem jedno (mimochodem, z myho pohledu si dobrej terapeut necha svy dotceny ego do svy supervize a nezabremenuje s nim lidi, ktery se na nej obracej).
stejne jako si vazim lidi, ktery nerezignujou na snahu rozumet svetu kolem, respekt tem, ktery jsou ochotny se konfrontovat sami se sebou. jednou z cest, ktera v tom z myho pohledu muze skvele poslouzit je terapie. zaroven ve vztazich, ktery utvari je obrovska sila, kterou je hodne snadny zneuzit. ve slovo pomoc je holt schovana i ta moc. pokud je reflektovana a ma v zadech securitku etiky nemusi to hned bejt na "odstup satane" (tzn. terapeut si je ty moci a toho, ze muze ublizit vedom, bavi se o tom se svym terpeutem/supervizorem atd,). kazdopadne pokud to tak neni, muze takova pomoc sice nejak fugnovat, ale zaroven ma dost temnejch (i kdyz treba ne hned viditelnejch) stranek s blbejma dopadama. v momente, kdy ma clovek o svym terapeutovi v tomhle ohledu nejakou pochybnost, stoji myslim za to, to minimalne zkusit probrat s nejakym jinym (co rozumnej terapeut, kterej ma cisty svedomi v pohode pripusti).
skvely pokud tenhle pan silou svy osobnosti nekomu pomohl. snad to v tomhle pripade neni ta pomoc, ktera ma i odvracenou stranu. at uz je to jakkoliv za homofobni kecy stejne jako za spolupraci s imperativcema (bejvalejma fizlama) za me rozhodne velky DIS