• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIMADriving in heels - klub pro ženské za volantem
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Nejhorší mýty o pravidlech jízdy po dálnici - část 1. - Rady a tipy | Autoweb.cz
    http://www.autoweb.cz/nejhorsi-myty-o-pravidlech-jizdy-po-dalnici-cast-1/

Nejhorší mýty o pravidlech jízdy po dálnici - část 2. - Rady a tipy | Autoweb.cz
    http://www.autoweb.cz/nejhorsi-myty-o-pravidlech-jizdy-po-dalnici-cast-2/
    DIVA
    DIVA --- ---
    GUDRUN: tje fuk, hlavně že netrucuješ ;)

btw já třeba zatím nikdy nikoho nevyblikávala, myslím že oslnění je prostě nebezpečné. ale kolikrát už sem brzdila hoodně naknap. a párkrát už sem použila klakson po tom co sem si uvědomila že sem to zas přežila a uff.. .) když se mě třeba nedávno pokusila (zřejmě nechtíc) dodávka vytlačit do svodidel v cca stovce
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    GUDRUN: já to taky neřeším a když vidím, že se někdo řítí, tak si v klidu v tom pravém zpomalím. Ale když už bych tam byla a vpravo byla kolona pomaleji jedoucích aut, tak by zpomalovat byla sebevražda.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DIVA: no hele, nedekuj, to nevis, co si pri tom o nich rikam :-)
    DIVA
    DIVA --- ---
    GUDRUN: díky .)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MADIETTA: no kdyz vidim ze se na me riti tak se klidim jeste nez ho omezim. Ja to moc neresim, jestli jedu chvili devadesat.

A i kdyz tohle dodrzuju, tak me za ty tri mesice, co ridim, vyblikal nekdo vic nez 5 krat.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MADIETTA: ok, možná diskutujem každá o něčem jiném
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    GUDRUN: rozhodně bych to neudělala, protože to nic neřeší, vždyť by ten nervák musel zpomalit ještě víc, než by se mi podařilo zařadit zpátky do pravého. Což si zřejmě nikdo neuvědomí.

DIVA: jelikož za ty čtyři roky, co řídím, jsem byla vyblikávaná jenom jednou (a nevím, co si od toho ten člověk sliboval, přede mnou byl štrůdl dalších asi pěti aut), tak si říkám, že to asi nebude tak hrozný.
    DIVA
    DIVA --- ---
    GUDRUN: přesně tak. mám za sebou někoho kdo chce předjet? uhnu. as simple as this
    DIVA
    DIVA --- ---
    MADIETTA: zpomalit ze 140 na 100, abych nenapálila do někoho kdo se rozhodl TEĎ předjet někoho ještě pomalejšího svým pohodovým tempem, to je o život. zpravidla tohle předjíždění bez zrcátka, resp s přesvědčením o oprávněnosti mánévru, realizujou ženy. co hůř, často de v těch kritických situacích i o ženy s dětmi

já nevím co si o tom myslet. stejně jako jeden pán nedávno sebevědomě vešel na přechod do štrůdly aut. zřejmě že měl "přednost" .) ten přede mnou to prosvištěl a já zastavila uplně naknap. nechápu že někdo z principu oprávněnosti? vytváří situace které můžou mít oběti na životech. wtf
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MADIETTA: souhlasim s tebou, ale nez bych takovyho nervaka za sebou snasela, tak to radsi udelam.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    DIVA: zpomalit v levém pruhu ze 130 na 90, abych mohla uhnout člověku, co chce jet 160, by byla vskutku reakce hodná vrácení řidičského průkazu.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MADIETTA: tady ale zapojuješ svou fantazii. nebo snad můžeš citovat? imho lze předjíždění ukončit i v případě, že je třeba vřadit se mezi kamiony
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    DIVA: řidič jedoucí pomaleji v levém pruhu, jede-li za ním rychlejší auto, je povinen dokončit předjížděcí manévr a uhnout. Což naprostá většina lidí udělá, žejo. Ale těžko budu uhýbat do kolony kamionů jedoucí devadesátkou, když sama jedu 130. V takovém případě prostě ten za mnou musí zpomalit, protože moje povinnost není zrychlit, nýbrž dokončit předjíždění a uhnout.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MADIETTA: pak radno všimnout si i povinnosti neomezovat ostatní řidiče při přejíždění z pruhu do pruhu
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    DIVA: no, možná by sis měla znovu pročíst vyhlášku. Předjížděcí pruh je pro předjíždění, nikoli pro souvislou jízdu, ale to asi tobě podobným nikdo nevysvětlí.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MADIETTA: tohle asi nijak kultivovaně nevysvětlím. prostě žiju rychle a přijde mi že pro mě a podobné bůh stvořil předjížděcí pruh. pro ty co jezdí svým pohodovým tempem tam taky jeden máme
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    DIVA: připadá mi dost zvláštní, že ti zvedne adrenalin, když musíš náhodou zpomalit. Bohajeho, vo co de? Vážně to nechápu.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MADIETTA: jaká soutěž? pls reflektuj konkrétní moje příspěvky
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    DIVA: mně se při řízení zvedne tlak, maximálně když mě nějaký debil ohrozí, jako jsem psala tady, ale že musím zpomalit, když přede mnou někdo pomaleji předjíždí? Takovej nervák fakt nejsem.

Fakt nechápu lidi, co mají řízení jako nějakou soutěž.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam