• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIMADriving in heels - klub pro ženské za volantem
    Máte vlastní nebo služební auto? Potřebujete s ním někdy poradit, ale nejste zvědavé na blahosklonnost nebo pohrdání ostřílených řidičů? Chcete si občas postěžovat na tu zatracenou kraksnu, imbecily na silnicích, dopravní situaci v Česku? Tak jste tady správně! Pánové jsou samozřejmě vítáni – i jejich cenné zkušenosti – ale nechci tu slyšet nic o blbých blondýnách a plotně.
    rozbalit záhlaví
    GIO
    GIO --- ---
    nojo, tak jsi treba mela stesti na "nabijece":) ale par pravidel to ma, asi ale nejsou nijak fatalni.)))
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    GIO: hm, tak to jsem fakt neřešila. Napojila jsem, oživovač nastartoval, já nastartovala a bylo.
    GIO
    GIO --- ---
    me teda sveho casu kabelama ozivoval kdekdo, a ani lepsi baterka to parkrat nezachranila,a le posledni dve zimy je klid, kdyz nezapomenu svitit svetla pres noc.))
    GIO
    GIO --- ---
    MADIETTA: tak ono to neni jen o tom prilozeni kabelu,a le taky o vedeni na koho se idealne napojit, co kabelama nestartovat a pod.) a taky KDY to po tom nakabelovani nahodit, atd.)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kde jsou asi moje kabely? :)

    V úterý jsme jela do Krušných hor (nádhera, sníh, námraza, jak vánoční pohlednice) a měla s sebeou řetězy a věděla, kde mají lopatu a posyp a kam volat pro traktor.

    Tak jsem dnes dojela do Říčan, odbočila do správné ulice a přede mnou polozamrzlý brod! Brod v Říčanech. A za ním uježděný kopec, jehož poslední třetinu mě vytlačili chlapi ze stavby a gumy mi sakra smrděly. Řetězy byly doma.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TIMA: nikdy jsem to sice předtím nezkoušela, ale plus na plus a mínus na mínus zvládne i idiotek jako já. Trochu mi to zkomplikovala pouze skutečnost, že sice startovací kabely mám, ovšem velice inteligentně jsem je měla DOMA ve sklepě. :-DDD
    TIMA
    TIMA --- ---
    MADIETTA: Tyjo, fakt? To jsem ještě nezkoušela. A dala jsi to sama, nebo s asistencí? :)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    a co, dobrý? :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Hehe, tak dnes jsem si poprvé v životě vyzkoušela kratochvíli nazvanou startování auta přes startovací kabely. :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALRAUNE: je fakt, že největší tuzemský mekáč (mám na mysli ten na D1 u Průhonic) mám na parkovišti asi tak 50 míst. Ostatní sotva 20 :D
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MADIETTA: Neparkuju ani na "rodinných" místech, i když s sebou dítě mám, už je jí osm, tak to nepotřebujem, neparkuju na místech určených pro nakládku zboží, atd. Svým způsobem jsem zvědavá, jestli ta "ženská" místa někde udělají, a kdo na nich bude stát.
    Ono to má možná logiku ve velkých parkovaích domech, které tady moc nejsou, že by třeba ženské parkovaly blíž u budky obsluhy, pokud by měly tu potřebu a věděly, že pojedou v noci domů. U mekáče, nebo v nákupáku, který stejně v deset zavře je to zbytečný.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ALRAUNE: o tom nepochybuju.

    Já na těch vyhrazených kočárkových místech, pokud nemám s sebou děti nebo teď, když už jsou větší, ze solidarity opravdu nikdy neparkuju. Ale být chlap, tak na to "ženské" parkoviště jedu hned. :-P
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MADIETTA: Nepochybuju, že i na nich budou parkoat tlusťoši v SUV a vietnamší zásobovači :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TIMA: jo, na vystupování s dětma v sedačkách a s kočárem se hodí velmi, neboť jsou znatelně širší. Na běžné parkovací místo se u některých obchodů stěží vejde jedno normální auto a vytahovat dítě ze sedačky, když nemůžu otevřít dveře na víc než 20 cm, je fakt pruda. Natož když chci vyndat mimino i se sedačkou.

    Ale ta místa pro ženy mě taky spíš urazila, asi jako MAR_TINU.
    TIMA
    TIMA --- ---
    ALRAUNE: Tyhle místa se fakt hoděj, když člověk přijede s celým ansámblem (rozuměj rodinou). Svého času jsem byla dost háklivá na to, když tam parkovali osamělí tlusťoši v esúvéčkách.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    VYWERN: U nás v Kauflandu to každopádně je. Kryptogram je návodný, je tam panáček, panenka, dva malí panáčci a kočárek, tedy cedule jako kráva :) I tak na tom místě často parkují vietnamské dovávky, ale nevylučuju, že i oni přijeli s dětmi. :)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    ALRAUNE: ok, tak beru zpet, jsem je jeste nevidel :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MAR_TINA: Tak ono to není žádné nařízení, takže si myslím, že se na to většina obchodníků vykašle. Pokud to někdo chce jako obchodní tah, je to jeho věc, stejně jako to, jestli udělá dětskej koutek. Jinak, myslím, že to dostalo publicitu hlavně kvůli tomu, že je to taková věc, u které se lidi rádi rozčilujou a novináři to vědí. Parkovací místa pro ženy, zákaz holení pubického ochlupení u bazénu a lidi hned mají nad čím diskutovat :) (Jsem žurnalistka, krom jiného :D)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Sice mi to teda neříká, že sem větší střevo ve cpaní auta na parkovací místo, ale říká mi to, že si neumím vybrat bezpečné místo a vůbec se chovat obezřetně a zodpovědně. Proč zrovna ženy? To nikdo nepřepadne třeba drobného vietnamce kvůli penězům? Nebo muž potáhne dvě rozjívené děti (větší než do kočárku) přes celé parkoviště, protože první řada bude pro kriply, druhá pro ženy, pak rodiny s dětmi v kočárku, pro seniory...

    Mekáč by mohl pořádně osvětlit celé parkoviště. Celkem bysme měli víc koukat kolem sebe a pomáhat si. A možná by měli kriminálníci sedět (i za cenu mých peněz z daní), ne že slyším ve zprávách, že pachatel přepadení byl 36 letý 18 x trestaný a na svobodě.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Nevím, jestli mě to uráží, spíš je to k hovnu. Všichni chtějí parkovat u vchodu, takže tam taky všichni zaparkují, ať už jsou ženy, nebo ne. Dopravní značka to není, takže eexistuje vymahatelnost. Mmch, podle toho, co tam píšou, ta místa nejsou širší, jsou to prostě ta místa, kde dneska většinou parkujou zaměstnanci marketu, protože přijedou první :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam