• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIMADriving in heels - klub pro ženské za volantem
    Máte vlastní nebo služební auto? Potřebujete s ním někdy poradit, ale nejste zvědavé na blahosklonnost nebo pohrdání ostřílených řidičů? Chcete si občas postěžovat na tu zatracenou kraksnu, imbecily na silnicích, dopravní situaci v Česku? Tak jste tady správně! Pánové jsou samozřejmě vítáni – i jejich cenné zkušenosti – ale nechci tu slyšet nic o blbých blondýnách a plotně.
    rozbalit záhlaví
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    ALRAUNE: vetsina majitelu aut jsou jelita, koupi auto co jim prodejce proda a pak do toho vrazeji prachy a bude se to sere nebo ne. Proto bych to bral jen jako velmi orienacni udaj. Hl. si nenech namluvit ruzne historky, to bylo jen tukle, menil jsem pravidelne olej apod. Co nemas na papire nebo nevidis na vlastni oci, tomu zvlaste u aut never ;)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    VYWERN: Najedu tak dvacet ročně... podle toho, kolik dovolených stihnu :) Uvidím, až to přivezou. Vzít to nemusím. Tohle by snad neměl být nějak extra špatný kus, když to majitel dává pryč až po sedmi letech.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    ALRAUNE: ja jsem s nim neco malo najezdil, ale benzin 1,6. Jede to normalne, spotreba ok (prumer 7l), pohodlne to je, prostorne taky (Chorvatsko, 4 lidi, na tyden, v pohode). S tou co jsem jezdil, se trochu vic kazi, ale vse se resilo v zaruce, podle me to byl nejaky konktretne spatny kus. Osobne bych se nebal te 1,6. Prekvapila me spotrebou a nebude tak narocna na pripadnou udrzbu jak diesel. Ale zase pokud s tim majitel najede 30-40k rocne...
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    GIO: Jo, je to diesel. Ono od určitého věku se serou všechna auta často :)
    GIO
    GIO --- ---
    ALRAUNE: jo, ma ho soused, a nesnasi ho.. .))
    jeho zena mi tvrdi, ze je krute neprakticke, ze je to sice velke, ale jen zvenku, pak je to taky citroen, tedy, francouz, tedy, dost se to kurvi..

ja si nedavno vybirala typove podobna auta ke koupi, a vsichni, se kterymi jsem se radila, mi vyskrtli jak xsaru tak espace od renaulta, ze budu akorat furt calovat opravy, tka jsem jim veril( sami automechanici) a rovnou se tmu vyhnula.

navic jednuma teta a podezrele casto s tim je v servis,a le konkretni vady nevim, mohu zjistit.
    TIMA
    TIMA --- ---
    Hodne spatnych referenci se najde na vsechno. Spis to chce vychytat, jestli jsou nejake vice poruchove ,rocniky' a tem se pak vyhnout. Malokdy jde rict o nejakem modelu obecne, ze je na prd.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ALRAUNE: švagr ho má už pár let a zdá se spokojen.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    GIO: Nějaký osobní zkušenosti? Na webu jsem našla spíš pozitivní hodnocení, a na francouze jsem zvyklá, takže skřípající plasty a tak podobně mě nemůžou zaskočit. Měla jsem xantii, přezdívanou sladká děvka (milion problémů s tím autem) a peugeota.
    GIO
    GIO --- ---
    ALRAUNE: hodne spatnych referenci, bohuzel..
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Všichni na cestách? Kupuju Xsaru Picasso, má někdo nějaké dojmy s tímto vajíčkem? dvoulitr diesel.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TIMA
    TIMA --- ---
    ALRAUNE: Ano, další věc, která mě s prominutím sere. Na dálnici se přece musí najíždět obezřetně a počkat, až tam bude dvoukilometrová mezera.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    A je to dvouproudovka.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MUADDIB: No, na rychlostní jsem se s tím nesetkala, ale někde, když se jede na Orlík, tak to je.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    ALRAUNE: když někde řeší nájezd na rychlostní komunikaci STOPkou, tak je to v pořádku?

(navíc, slepá důvěra ve zančky je cesta do pekla...)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ANABEL_LEE: Tak když máš stopku, tak není co řešit, to respektuju i já :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ALRAUNE: tak pokud je na najezdu opravdu pripojny pruh, tak je to fajn, ale jsou u nas i takove rychlostni silnice, kde jsou najezdy k placi a nekde je dokonce STOP!
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    ve správním řízení ovšem nastoupí ta legislativa... :)

Já to teda moc nečetl... ale faktem je, že předjíždět se smí pouze pokud tím nikoho neohrozím a ani neomezím...
    DIVA
    DIVA --- ---
    MUADDIB: v praxi se ovšem často řídíme spíš těmi názory ;)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    DIVA: tak jedna věc je asi otázka názoru a druhá věc je otázka legislativy, že :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Doufám, že aspoň příznivci zastavování v přípojném pruhu na dálnici se tu nenajdou. Ty jsem našla v "řidičském" oddílu serveru rodina.cz. Tvrdily mi, že je naprosto normální při nájezdu na dálnici zastavit, že je nikdo nepoustí. To se mi tedy nestalo nikdy a naštěstí jsem nikdy ani neviděla nikoho, kdo by to dělal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam