• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIMADriving in heels - klub pro ženské za volantem
    TIMA
    TIMA --- ---
    GUDRUN: Kdybych jela za ním, tak by si teda něco poslechnul.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    to je trochu naivní představa...

odtahovat se dá na základě zákona a pouze v určitých případech... například když vozidlo brání plynulosti, nebo bezpečnosti dopravy, případně při úklidu ulic a podobně...

Což znamená, že Vás (možná) odtáhnou kdekoli na zákazu stání/zastavení, v místech pro rezidenty a na kriplflekách, nemůžou vás ale odtáhnout za parkování "přes čas"

To že někomu dají spíše botu je dáno tím, že se dané auto blbě odtahuje...
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    GIO: Ze zásobování neodtahujou, dali by ti botu.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    dneska jsem poprve v praxi videla "skolitele", na zipu pred jednim kruhacem ve valmezu. ja to tam neznam a vpravo se stalo, zaradila jsem se, v levem par aut profrcelo az k zipu (ano, tak, jak to ma byt, ale kdyz to nekde neznam, tak si radsi trapne pockam), a najednou pan skolitel dojel cca na moji uroven, pak jeste zpomalil a tahl to skoro stejne rychle jako nas stojici pravy, no prakticky krokem... za nim strudl, samozrejme... dobrej chobot :-) jeste jsem to v praxi nevidela...
    GIO
    GIO --- ---
    TIMA: mi rikal muj servisak at pockam do konce dubna radsi, a to uz jsme se tesila na sva krasne letni alu kola.))
    GIO
    GIO --- ---
    ALRAUNE: mam strach jezdim vetsinou s ditetem,a kdyby mi to odtahli tak jsem v riti.))

TIMA: presne. navic po tech silnicich lidi vubec nechodi ne, zvyk je zelezna kosile, vsichni furt na chodniku.)))
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    GIO: Je jedno, jestli jsi zásobování, nebo ne. Udělej si cedulku a bouchni tam nějakého berana. Pokud tam nestojíš víc, než půl hodiny, nikdo tě prudit nebude. No, skoro nikdo.
    TIMA
    TIMA --- ---
    Dneska jdeme přezouvat, tak doufám, že to není předčasné :)
    TIMA
    TIMA --- ---
    GIO: Máš recht, je to hrůza. Kdyby chtěli z Václaváku radši vypudit všelijaké živly, co se tam slejzají...

GIO
    GIO --- ---
    ja v aute obcas telefon zvednu, kdyz neni zbyti, nesnasim volani zpatky, i kdyz to docela casto musim praktikovat.

jinak vcera jsem vyjela na vaclavak, to jsem nemela delat, komplikace s uzavrenim spodku jsou docela znat, lidi tam ruzne bloudi, i kdyz spousta policajtu navadela, ale nejvetsi krize byla, ze jsem fakt nemela sanci nikde zaparkovat a vlekla jsme x tasek az od obecniho domu nahoru na vaclavak.. doprdele uz.. jakoby tam nemohli udelat nejaka mista na zaarkovani na par vterin, ja se obecne za zasobovani povazovat nemuzu, alew vlacet to pres pul prahy me taky nebavi. a to jsem nastesti nemela s sebou dite...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Ma udajne mrznout jeste, ale jestli bude sucho, tak by to melo byt cajk :))
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Tak jsem dneska přehodila gumy a jestli mě v pátek na D1 někdo zastaví, že mám mít zimáky, tak budu zlá :-D
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    jo už to vidím... no prostě je pro směr ze severu něco jako slepá a řidiči se tam asi otáčí... když o tom ti liéd ví, tak tam asi nebude žádnej tranzit a de facto tam ze sever jezdí jenom lidi, co tam potřebují zaparkovat... pak se pravděpodobně otočí (přímo na silnici) nebo někde v prostoru tý odbočky k tomu stadionu, nebo co to je...

ale kdoví...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUADDIB: no, mozna mi reknete, ze to neni divny, ale ja jsem koukala, kdyz jsem tam poprve jela... Ul Davidkova je od jihu smerem od Vosmikovych jednosmerna, dvouprouda. U najezdu se potom da bud jet rovne dal po Davidkove, nebo najet na najezd. a ze severu se da jen najet na najezd. Proste ten pruh ze severu smerem dolu konci a jedine, co muzes udelat, je odbocit doleva.

neni to nic zasadniho k reseni, jen me to prekvapilo.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    GUDRUN: možná jsem slepej,a le já tu ukrutnou podivnost nemůžu najít...
    TIMA
    TIMA --- ---
    GUDRUN: Tak ona jsou obecně horší města, která člověk nezná. Navíc naše české značení, to je kapitola sama pro sebe.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    jak ted jezdim po Praze obcas, objevila jsem jednu velkou podivnost, kterou mozna znate, ale me nad tim zustava rozum stat. A to je ulice Davidkova pri najezdu na Libereckou. Jela jsem tam nekolikrat v noci, ale ve dne si to neumim moc predstavit, nestosuje se to tam ukrutne?

Na jílu, Libeň, Praha-Praha 8, Česká republika - Mapy Google
    http://maps.google.com/maps?q=Na+j%C3%ADlu,+Libe%C5%88,+Praha-Praha+8,+%C4%8Cesk%C3%A1+republika&hl=cs&ie=UTF8&ll=50.118975,14.470239&spn=0.002446,0.006539&sll=50.118927,14.475067&sspn=0.009782,0.026157&oq=na+jilu&hnear=Na+j%C3%ADlu,+180+00+Praha+8-Libe%C5%88,+%C4%8Cesk%C3%A1+republika&t=m&z=18

a dale, minuly tyden jsem dokoncila 10 000km za 4 mesice, vyslo to vcelku presne na den. Porad mam po Praze teda hodne stazene pulky a vsemu, krome vyjezdu od nas na jizni spojku se ve vetsim provozu vyhybam, ale naznala jsem, ze nejaka mesta jsou jeste horsi, nez Praha, napriklad Ceske Budejovice.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TIMA:

ja sice jezdim jen jednim autem, ale jednu variantu si nevyberu... za volantem netelefonuju s telefonem, ale kdyz jsem vedela, ze je to dulezite, tak to zvednu, reknu, ze ridim a ze do 20 minut zavolam zpatky. Kdyz mam planovane hovory, mam nasazene handsfree, ale zatim jen na dalnici, po meste to nedavam. No a pak se zastavim na benzince a vsechno tam v klidu vyridim :-)

Minule jsem z Olomouce az do Prahy prokecala s kamoskou na telefonu a bylo to super. Byla jsem uz dost unavena a tohle mi pomohlo.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    TIMA: Jo, včera jsem parkovala čtyřikrát a už mě bolí v zádech :)
    TIMA
    TIMA --- ---
    ALRAUNE: Trochu si zacvičíš, ne? :) Dnešní auta jsou zase trochu do opačného extrému – posilovač je tak přeposilovaný, že když za volantem zakašláš, tak to letí do škarpy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam