Já mám nejlepší zkušenost s autorizovaným servisem. Oni mají jasně dané ceny a taky normy na délku práce. Takže příklad výměna oleje je normovaná x minut v ceně y kč a nemůžou to účtovat jinak i kdyby se v tom hrabali půl dne. A taky to v limutu udělají a já si na auto počkám nebo si ho odpoledne vyzvednu. Originál náhradní díly jsou dražší, ale je i možnost si přivézt svoje sehnané na vrakovišti.
U "levných" chlapíků, co to dělají na dvoře, se mi stávalo, že jsem šla vyzvednout auto 3x a ještě to nebylo (můj čas v háji) a pak mi pán naúčtoval 6 hodin levné práce, protože tam byl zádrhel, místo 2,5 hodiny "drahé" práce servisu.
Výhoda, kterou jsem si sama nezpůsobila je, že tam táta koupil už víc nových aut a jezdí tam celé rodina (3 auta) roky, takže se k nám chovají jako k významnému zákazníkovi. Nevím, jak by se chovali k někomu, kdo jezdí ve staré pixle a dělá jen nejnutnější servis, těžko říci, jestli by byl rozdíl. Ale myslím, že dneska, když se perou o zákazníky, by si u nás na maloměstě levotu nedovolili.