• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Navrhuji přizvat diskutující z "Před a po" a pouvažovat o tom, KDE v by té obytné kuchyni měla být televize. :)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Nebo neodolatelne zatisi s parozim a ludvikovskou posteli (za 4 mega mimochodem, parkovat se tam pri nejlepsi vuli neda)
    https://www.sreality.cz/...yt/4+1/ostrava-moravska-ostrava-postovni/713023836#img=0&fullscreen=false
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Nono, tak radsi trochu toho pekla. Co takhle vkusna rekonstrukce s bojlerem a paletou?
    https://www.sreality.cz/...yt/2+kk/ostrava-moravska-ostrava-jirska/3929071964#img=0&fullscreen=false
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    AOTEAROA: Hoho, my vsichni ostatni? Koho tim presne myslis? A jak to vis, kdo vsechno vy vsichni ostatni jste? Kazdopadne, Taby do mnoziny vas vsech ostatnich evidentne nepatri, a protoze si evidentne nedovedla predstavit jak muze neco co je pro vas vsechny ostatni tak bezny fungovat, a nikdo z vas vsech ostatnich se nemel k tomu ji vyvest z jeji krute nejistoty, prokazal jsem ji tu sluzbu ja. Je to jednoduchy princip diskusniho serveru: otazka - odpoved. O co presne se snazi tvuj prispevek mi ovsem unika. Nebo bych mel psat "prispevek vas vsech ostatnich"? ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BLOWUP:
    1. my ostatní to tak taky děláme, ale nemusíme o tom psát román na internet.
    2. člověk se přátelí s takovými lidmi, kteří mají podobné hodnoty, názory atd., takže je logické, že lidé v tvém okolí dělají věci podobně.

uzavřeme to prosím s tím, že si to každý udělá, jak mu to vyhovuje, a když na to nemá, tak si to tak neudělá a bude o tom snít?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    VON_GILOTINE: To ted budu interpretovat jako kompliment, ocividne ti pripada ze jsem skvelej. Nicmene, takhle nebo podobne zije v mym okoli vetsina lidi ktery znam.
    Ale zase treba nemam televizi ktera by diky syceni papinaku nebyla slyset, tak kdo vi jestli me muzes brat vubec vazne.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    BLOWUP: miluju tvoje pribehy o tom, jak ses skvelej. dycky nenapadne propasujes par zminek navic o tom jak to delas jak se ma a z toho nejlepsiho. top.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    AIJA: kruci, nic jsem nerek:)
    AIJA
    AIJA --- ---
    ETERNITY:
    Jejda, to je nebezpečný! Aby to tu zase nevydalo na týdenní diskuzi o potřebách a zbytečnosti předsíní:-)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    TABBY: Ja to muzu ted vztahnout na sebe: varim rad a kuchyni mam v obytnym prostoru. Nicmene, varim hlavne kdyz to nedelam pouze pro sebe ale jsou i jini spolustolovnici (moje deti, pritelkyne, navstevy). Pouze pro sebe varim spis jednodussi veci (zeleninovy polivky, omelety, nebo hodim na grilovaci panev stejk a k tomu salat).
    Fastfood mi presto nesmi do baraku. Jediny convenience food ktery kupuju jsou plus minus pelati v konzerve jako vychozi surovina na sugo, nakladana zelenina (pepperoni, kapary), konzervovanej tunak v oleji a bujony v mistickach od Knorr.

Takze budto varim, pokazdy z cerstvejch surovin - kazdej druhej den kdy jsou u me deti, o vikendech kdy je u me pritelkyne - nebo si treba k veceri po treninku koupim cerstve grilovany kure, nebo jim studenou veceri - salat, syry, tunaka, suseny maso. Nebo jsem u nekoho pozvanej, pripadne s nekym jim venku.

TABBY: Kdyz jsou u me hosti, tak sedej u jidelniho stolu kterej je hned vedle kuchynsky linky a behem ty doby po kterou pro ne varim se spolu bavime - kvuli tomu nakonec u me jsou. Varit zacinam zpravidla pote co jsem s nima mel apero, oni dal popijej a ja si v technologickejch pauzach k nim muzu prisednout, aniz bych ztratil deni na sporaku z dohledu. Nekdo ma i sklony mi s varenim pomahat - treba pritelkyne udela zeleninu na salat a podobne. Pri vareni pouzity nadobi budto prubezne meju, nebo odkladam do mycky, takze po jidle zustanou jenom hrnce a panve ve kterych je jidlo, ty stojej na sporaku a nikomu nevadej. Pouzity talire, servirovaci misy a pribory se behem minuty sklizej primo do mycky. Zadny krimi to neni :-)

Kdybych mel oddelenou kuchyni kam bych musel zmizet a nechat hosty samotny, tak bych nejspis nevaril skoro vubec a chodil s nima jist do restauraci.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    LUCIASHECK: Pomerne bezny model v USA je i to, ze ten "rodinny obyvak" maji hnedka za dvermi do baraku/bytu, takze cvrkot v kuchyni je videt i pro nove prichoziho jeste v bunde a holinkach:) Ostatne na jizni Morave byl ve vsech baracich taky zvyk travit zivot ve svetnici a do obyvaku chodit jen rozbalit vanocni darky. Detem pri tom drkotaly zuby, protoze se tam zhusta netopilo. Skoro bych rekla, ze na male kuchyne a oddelene obyvaky jsme zvykli prave az z tech panelaku.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MAR_TINA: Tak to je pomerne bezny model v USA, ze maji "rodinny obyvak" navazujici na kuchyn, a pak samostatnej "reprezentativni obyvak"
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NIGHTFURY: jo, obytná kuchyně (dost velká) a parádní klidný pokoj.
    Ne každý na to má místo, ale nebylo by to špatný. Že bych tu zídku mezi jídlenou a obývákem dozdila ke stropu? Nějaký ytongy mi zbyly ... :D
    TABBY
    TABBY --- ---
    BLOWUP: ... zatimco kdyz muzes zavrit dvere do kuchyne, muzes se venovat hostum namisto likvidace spinaveho nadobi (z pripravy pohosteni, treba).
    TABBY
    TABBY --- ---
    BLOWUP: "z vareni prestala byt nutnost ale stala se z nej zaliba mimo jine i pro muze"

Hele, a co jedi ti lidi, kdyz se zrovna venuji jine sve zalibe? Myslim opravdove lidi v Evrope; vim, ze v USA je normou fastfood, restaurace a chinese takeout.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    TABBY: Zatimco kdyz bordel nevidis, je vse v poradku? :)
    Co treba ten bordel nemit?
    TABBY
    TABBY --- ---
    SARGO: No, myslim, ze odpadkovy kos je lepsi reseni (odkladani vlasu).

Jinak k tem nevyhodam open space reseni - odevsad je videt rozbordelena kuchyn. Coz mne toci, zvlast kdyz prijde navsteva.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SARGO: Tak obecne se to chape spis opacne: prave trend kdy z vareni prestala byt nutnost ale stala se z nej zaliba mimo jine i pro muze vedl k tomu, ze kuchyne se staly soucasti obytnyho prostoru (a kuchynsky linky jsou cim dal vic objektem zajmu nabytkovejch designeru).
    SARGO
    SARGO --- ---
    NIGHTFURY: Záchod v koupelně je dobrý na dvě věci: mám kam házet vlasy, a dětičky si ochotně odskočí i z vany a nemají takové sklony čurat do vody :-D

Jo jo, vždycky nakonec všechny návštěvy končily v kuchyni... ten trend spojování je zákonitý. Ale dovedu si představit, že kdybych měla k vaření koníčkovitý vztah a brala bych to jako relax, že oddělená by měla své kouzlo - taková pracovní meditace v klidu ode všech. :-))
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    SARGO: Máme nově dva záchody (ani jeden není v koupelně) a už nikdy nechci bydlet jinak! :)

A ideální s kuchyní mi přijde, jak to mají naši: kuchyni propojenou s jídelnou, kam se posadí hosti, oddělené je to jen opticky. Místa i pro návštěvy dost, ten, kdo je v kuchyni, není izolovaný a ostatní se mohou zapojit. Obývák mají jinde, tam se může zavřít kdokoliv, kdo chce koukat na televizi/číst si atd. Na oslavách se do obýváku a přilehlého dětského pokoje odlifruje smečka dětí a v jídelně je klid na pokec :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam