• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    ILLUZE: Já jsem právě vůbec neměla na mysli věci, které používám k běžnému provozu. Různé nádoby, nádobí, stolky, poličky které mají svůj jasný praktický účel tu samozřejmě zůstaly. Moderní mám v podstatě akorát postele a kuchyňskou linku. Já jsem měla spíš na mysli právě takové ty dekorační hovadiny, vázičky a pak spoustu věcí co byly ve skříních (radikálně jsem zredukovala jsem knihy, domácí textil, audionosiče, různé zápisky atd.)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    PASTEL: Když přišly děti, tehdy jsem začala mít ráda staré věci nějak víc...
    Když ty věci dokáží přežít takové roky běžný provoz, navíc "hry" těch malých ničitelů... získávají na ceně dvojnásob.
    Máme poměrně moderní vybavení domácnosti, ale kuchyňské náčiní a nádobí, starobylé hrníčky na kafe a čaj, tácy pod pečivo, to je fakt srdeční záležitost...
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    WERKA: mě tam trápilo jak daleko s tím nádobím chodí od dřezu/ myčky
    WERKA
    WERKA --- ---
    Já jsem měla za to, že do otevřených polic se věci umisťují kvůli rychlé dostupnosti. Pak mi ovšem uniká smysl té police s talíři vedle okna, protože podle mne k jejich sundání je třeba stolička.
    A celkově se mi to tedy nelíbí - zvlášť ta kuchyň mi přijde šílená.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    HUDOUS_ML: akorát si v takovém pokojíčku neumím představit živou (třeba svoji) tříletou holčičku.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    "Na přání majitelů není spuštěna diskuse."
    Paní asi ví, co dělá :)))
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    D1RABBIT: On to vlastně katalog je, paní má s hipsteřinou obchod.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    COQUINE: A dveře od šopy jako sprchová zástěna!!!
    LOKVA
    LOKVA --- ---
    ZUZKAOU: To muze udelat jenom hovado, co ma v hlave h.... Bohuzel takovych expertu znam vic:-/
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Zas uz dospivame k diskusi "kterak jsme dospivali". Ten barak je fialovy hnus (v nekterych pripadech doslova). Dite snese vsechno (i krive rezave hrebiky). Autista snese vsechno (rve jen omezenou dobu a pak uz vubec). Prece si neroztrhate obcanky kvuli reklamy na ikeu...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: a mne prijde ve finale total jedno, jestli je to zavrene ve skrini - nebo je to videt:)obzvlastne u kuchyne. A ten barak mi fakt neprijde precpanej nabytkem.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    SARAJ: Já jsem prožila dětství v obrovském baráku kde byly a) široké dřevěné a klouzavé schody bez zábradlí b) vyřezávaný nábytek s miliony výčnělků, hran, skleněných výplní a pičičmundin c) na každém kroku porcelánový či skleněný lapač prachu d) třistašedesátosm obrazů e) klouzavé dřevěné podlahy s malými podkluzujícími koberečky f) mnoho dětí a g) mnoho, mnoho koček a psů. Všichni jsme to vesměs přežili, nenabodli se, neroztrhali si veškeré oblečení ani zadky, nerozbili všechny prachové lapače a ani jsme neustále neuklízeli.
    Nechápu, jak jsme to dokázali, asi jsme se při chůzi koukali okolo sebe :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: já to vnímám jako nekonečnečný zatěžující nedýchatelný bordel (ve smyslu plný krámů, uklizeno na fotkách je)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: :D to je kouzelny, hele, mne to prijde takove cele mimo - v tom nejde zit, pac ja bych to uklizela 2x tydne, ja bych se nabodla. dite se nabodne... ja jako dite jsem zvladla v malem byte projit sklenenejma dverma, shodit na sebe kytky, atd....proste trosku velke halo. Barak ma pekny podlahy, prijemne barvy, fotky z cest rodiny..prijde mi to jako velke drama kvuli par hrnkum -aka NEOBYVATELNE!!!!!its a trap:D
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    PASTEL: "Děti mají jednu skříňku a koš s hračkama, pokud dostanou nové, ze starých se vždycky adekvátní množství vyhází" - můžeš mi, prosím, poradit, jak (krom velkého kladiva mířeného doprostřed dětského čela) lze děti donutit přistoupit na tuto metodu? Moje děti dostávají regulérní psychotické příhody, jakmile jim přeložím rozečtenou knihu z pravé strany stolu na levou nebo vyhodím papírek od bonbónu. Je nějaký způsob, jak běžného autistu donutit něco vyhodit?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: my doma nemáme kočičí chlupy, jenom na kočkách :) Protože se snažíme mít normální až nízký počet povrchů - cd či knihy vedle sebe natěsno v knihovně mají jeden vodorovný homogenní povrch, který se prostě přejede ometákem. Na podlaze máme nábytek nebo nic (teda až si uklidím pracovnu), případně bordel typu krabice s věcma a koš s prádlem, ale dlouhodobý cíl je nic. Pak vysavačem projedeme za 15 minut celý byt a je uklizeno.

Pokud má někdo rád fotky, naprosto chápu 60 obrazů na zdech, prostě ty rámy občas omete. Ale jakmile se 5 rámů z toho opře o zeď (v bytě s dětma, fakt?) a 2 dají do koupelny do sprcháče, je to líheň bordelu nebo otravy při úklidu.

Já myslím, že tohle uspořádání je vcelku v pohodě pro malé byty. Malá kuchyňka, na držáku 6 hrnků, všechny pořád v koloběhu, pohoda. Ale jak jich pověsíš 52! 4x13! na zeď okolo které se prochází do kuchyně, máš tam jednak pořád dobrých 40 hrnků mimo provoz a sedá tam prach. A ty hřebíky - jak se tam míhá víc lidí, dětí a zvířat, je to hned.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Asi tak, teprve, když jsem si pořídila děti, přišla jsem na to kolik věcí nepotřebuju, vyházela jsem mraky krámů, zůstalo 7 vzpomínkových věcí z babiččina domu (nepočítám obrazy) a asi 3 kousky tu má muž, jinak všechno letělo. Děti mají jednu skříňku a koš s hračkama, pokud dostanou nové, ze starých se vždycky adekvátní množství vyhází, jinak by mi z toho jeblo. Dřív jsem trávila hodiny uklízením, dneska to musim mít zařízený tak, že jeden polední klid je na kuchyň, druhý na koupelnu a třetí prach a podlahy v celém domě a převlečení postelí, jinak by mi z toho jeblo.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: ja porad nejak nechapu, proc bych se mela nabodavat na hrebiky ve zdi:D ale to je celkem jedno, ja nepotrebuju 40 hrnku a to co mi doma visi, pouzivam, dunno, prijde mi to jako velke drama. Ja mam porad pocit, ze pri vareni nevznika oblak mastnoty a bordelu, vy doma nikdo nemate digestor a okna? Prach na CD vadi, ale kocici chlupy ne?.) ale no tak.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: jednoduše. Nemám na zdi 40 hřebíků a 40 hrnečků = nemám natrhané kalhoty, trička, ruce, pouštní běžce na hřebíkách a prach a mastnotu na hrnečkách.

Nemám na zdi staré dveře s 200 CDčkama = nemám 200 CDček na odprášení každý týden. Filmy a hudbu máme v úložšti, pár zbylých cd v uzavřené krabici v knihovně, na zdi máme obraz.

Nemám v koupelně štafle, zejména ne vedle vany = nemusím každé vysávání a vytírání dát stranou štafle a pak je dát zpět. Použité ručníky se suší na žebříčku-topení a po uschnutí je jedním hmatem přendám na háček. Nemusím je stáčet a rovnat na štafle.

Mám pokračovat?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    AOTEAROA: muzes mi osvetlit, jak chces udelat asepticky, lehce omyvatelny barak pro velkou rodinu? jak jak chces eleminovat zakopavani o kramy, kdyz mas deti? vidim prach, vidim spinu, vidim mastnotu - doporucuji kachliky a tlakovou hadici se savem:D
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SARAJ: mně se to líbí, na pohled. až na některé kousky. mě na tom vadí, že by se to nedalo používat :) všude prostě vidim špínu, prach, mastnotu, zakopávání o krámy a nutnost mít doma 2x týdně uklízečku. kdyby mi ty věci někdo neustále omejval a nemusela jsem to dělat já, klidně bych tam asi bydlela. tak jsem to myslela.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam