• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    COQUINE: My je nakonec využili na snubáky.
    Tak si říkám, že až bude opět zásadnější příležitost, uděláme to znovu.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    TAMARIX: Po tomnle postu ti už rozumím. Ty jsi prostě potřebovala návod na věci, které normální dospělý člověk tak nějak vytuší jednoho dne sám (třeba že děravý fusekle se vyhazují). To není teda zrovna dobrá reference pro tu knihu a ani to nevypobídá nic moc lichotivého o tvé inteligenci, ale aspoň vím, že ta kniha je zcela zbytečná, takže jedna užitečná informace tu přece jen padla.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TAMARIX: jaky je tam navod ke sperkum, ktere clovek kdysi davno dostal, ale uz jsou ... jety/z mody/cokoliv? nemam problem s cimkoliv jinym, vsechno prubezne tridim a vyhazuji, ale u tech nekolika sperku (ne smuku, ale opravdu sperku) fakt nevim. pritom vim, ze je uz nikdy na sebe nevezmu. dik :)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ALONSY: Spálila jsem jenom ten, ze kterýho mi bylo takhle z odstupem času, fakt až fyzicky blbě, jaký jsem byla tele. ;-) Takový ty spíš děcky úsměvný samozřejmě nadále patří do zlatého rodinného fondu. ;-)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    TAMARIX: Pálení a vyhazování deníčků je další z věcí, který po letech hodně lituju. Jako ještě to třeba předtím zdigitalizovat, ale chybu, abych se těhlech věcí zbavovala úplně už snad neudělám. I když kdo ví, co se mnou udělá ta kniha, asi si ji přečtu. :-)
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    Právě akorát třídním věci za nějakých 30 plus let života. Beru to docela nemilosrdně, určitě si nechávám méně než deset procent a ty nakonec taky moc nemám kam dát...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    WERKA: To bylo jediný, co mě na tý knížce trochu mrzelo, že snad jen v jediný větě tam zmiňuje, že se ty věci dají poslat někam dál.. Myslím, že to moc nevidí jako řešení toho problému nebo už to vnímá dost bokem (prostě důležitý je mít čisto a uklizeno ve vlastním bytě. Tečka.). Nebo v tom podvědomě cítí takový to, aby si tím lidi třeba potom neobhajovali další zbytečný nákupy (to tričko ani tak moc nepotřebuju, ale je vcelku pěkný, kdyžtak ho dám na charitu, aby svědomí neřvalo) a neskončili zase tam, kde byli.

Já jsem taky samozřejmě nejela podle doporučení připravit si spoustu obrovských černých igeliťáků a valit to do toho - třeba zrovna knížky byly vesměs odborný, tak jsme to navezli do knihovny u nás v práci, spousta banánovek s různýma kravinkama a nechtěnýma dárkama skončila na charitativním blešáku v divadle Semafor. Fyzicky jsem vyhodila, jakože vyhodila, opravdu jen zlomek věcí (děravý fusekle a spodní prádlo, různý nepotřebný papíry, který ale šly samozřejmě do papíru).

Nejkrásnější na tom všem byl ale závěr, kdy se třídí takový ty nejosobnější věci - dopisy, deníčky, fotky apod. K tomu jsem si jeden večer pěkně otevřela láhev jahodovýho vína a už to lítalo. Toho byla pořádná papírová taška, ze který jsem to pak rituálně házela do ohně. Původně jsem u toho chtěla být sama a tak nějak si ještě užít ty vzpomínky, ale vzhledem k tomu, že už jsem to měla vytřízený, u vína probraný, a v mysli jsem to považovala za už vyhozený, tak jsem u ohně ztrpěla bráchu i muže. Ve výsledku to byla i velká legrace, kdy jsme se společně smáli různým mým výkresům ještě ze základky nebo různým nepovedeným fotkám. :-) Takže takový důstojně nedůstojný rozloučení s minulostí (co jiného si taky zaslouží deníčkové záznamy typu: Dneska se na mě podíval už podruhý! Určitě mě miluje!! /Ale jo, jeden deníček jsem si nechala ;-)/) a vstříct novým, jistě lepším zítřkům. Ten pocit potom! K nezaplacení! Zpětně moc nechápu, že jsem si některý věci vůbec tak dlouho nechávala.

A už končím! :-) Postě jsem z toho pořád nadšená, to mě snad omlouvá.. ;-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JANISKA: návod pro lidi, co neumí psát, případně fotit nebo kopírovat?
    WERKA
    WERKA --- ---
    TAMARIX: Fakt dokáže nějaká knížka udělat z nevyhazovače vyhazovače? Mně nevadí třeba odnést věci, o kterých vím, že je nebudu nosit, do kontejneru na charitu nebo dát někomu za odnos, ale pokud nemají jinou vadu, tak je nerada vyhazuju od odpadu....
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    JANISKA: :-))))))
    ALONSY: Holky, fakt se nenechte odradit! Když nic jinýho, tak se to fakt čte úplně samo, takže tím fakt nic nezkazíte. Já to vychvaluju, kde můžu a knížku už teď má zapůjčenou asi desátý člověk (mrzí mě, že jsem nenechala všechny čtenáře toho výtisku se tam podepsat..). Ta paní vypracovala fakt úžasnej postup, který opravdu funguje. U některých věcí se sama pozastavuje nad tím, že ani neví, proč to tak je, ale prostě to tak je. U nás to lítalo fakt ve velkým. Taky bylo úžasný sledovat, jak muž, když to viděl, se postupně taky zapojil, takže lítaly i různý kabely, kusy počítačů apod. Do toho přibylo druhý děcko, takže jeden by řekl, že s tím i další krámy do bytu, ale mi naopak budeme dávat pryč jednu větší skříň, do který není co dát, a další jsou poloprázdný. Fakt osvobozující pocit! Na tu knížku jsem narazila úplně náhodou v knihkupectví v depresi z toho, jak to u nás doma vypadá a bylo to fakt jak zjevení. Byla jsem naprosto nadšená. A jsem pořád. :-)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    JANISKA: jako fakt? To je síla, že něco takového někoho "motivuje", ach jo.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    ALONSY: Tak to já jsem právě vyházela knihy, u kterých jsem si naprosto jistá, že bych je už nikdy nečetla, nelituji ani jediné.
    Já tam viděla jen, že si máš nechat věci, které "promlouvají k tvé duši"
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    JANISKA: A povídat si s věcma. :) Ale nečetla jsem ji, jen jsem četla komentáře a přišla mi silně ujetá.A to miluju minimalismus.
    PASTEL: Já se taky pozbavovala většiny knihovny při stěhování a spousty těch knih lituju a ano, vrátila bych se k nim.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TAMARIX: To je ta kniha, kde se údajně radí, že pokud máš v knize nějakou oblíbenou myšlenku, máš si z ní vyrvat těch pár stránek, kde je ta myšlenka popsána, a zbytek vyhodit? :)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    PASTEL: Tak to seš dobrá. :-) Za mě je to jediná "motivační" kniha, která mi fakt změnila život.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PASTEL: já si nechala jen knihy, ke kterým se chci vracet či vracím plus ty ještě nepřečtené. A zavedla čtečku na detektivky a romány. Tak mám jenom 25m knih ve dvou řadách :D

Prostě knihovna patří mezi mé slabosti. A kameny. Jinak nic neskladuju.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    TAMARIX: Já už jsem na tenhle přístup najela nějakou dobu před tím, než jsem narazila na tuhle knihu. Pod většinu jejích názorů se podepíšu.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    ROSE_T: Jako, že by ses ke každé z nich pravidelně vracela a četla jí?
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    KOCHANSKA_CH: To jsem si taky myslela. ;-) Ale po přečtení Zázračného úklidu došlo i na ně a vůbec dobrá polovina bytu letěla. A to už předtím všichni říkali, jak málo věcí máme. A redukuju doteďka, pořád je co zlepšovat. Prakticky každý den přemýšlím, co dát ještě pryč.
    ANGELINE
    ANGELINE --- ---
    D1RABBIT: To vůbec netvrdím :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam