• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    MAR_TINA: to se nedivím, ta produkce mi na jednoho člověka připadala šílená..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIRRA: emamamisu je tak skvělá, že se teď někdy zhroutila z přepracování
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    Jsem se letos chtěla jet podívat na Berounské hrnčířské trhy... ještě že mě napadlo projet fotky z loňska! Ušetřím víkend!

P1320170
    http://www.hrncirsketrhy.cz/trhy%202016/jena2/album/slides/P1320170.html

připadá mi to stejné jako v oděvní tvorbě. Ti lidi zjevně ovládají techniku. Ale buď si připdajaí jejo nedoceněnní umělci, nebo jim to prostě nedá, nepřidělat tam nějakou píčovinku, nedomalovat dementní zvíře, nezakroutit to tak aby to nebylo k použití.

Sleduju na pinterestu jednu nástěnku o světové keramice. Techniky jsou podobné až stejné, ale výsledek jak nebe a dudy. Čechy jsou asi předurčené navěky jen k těm dudám.. Znám jedinou českou tvůrkyni
    (emamamisu.cz), která se snaží seč může oprostit od téhle posedlosti přepíčeností, ale jak je jedíná, tak už se z toho taky stal náplavkovej hipsta artikl..

asi další věc kterou se budu muset naučit vyrobit si sama nebo co.

TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    IKA: A tý práce co to muselo dát! Zase mi přijde vtipná představa takovýho paneláku s víc vchodama a jeden vchod třeba gotický, další do 60. let, třetí třeba zrovna barokní. Ale do vlastního baráku by si to člověk nenasadil, to je jasný. :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ILLUZE: Tohle je jako z té pohádky od Erbena, jak měla Smrt někde ve sklepě polici a tam hořely svíce života všech lidí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HOCH2: To není odpor k modré barvě, ale odpor k jídlu, se kterým viditelně není něco v pořádku. Modré lentilky v krabičkách nějak nezůstávají.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Nebylo?

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Mno, vyšší level...

TABBY
    TABBY --- ---
    HOCH2: Zelené, žluté nebo červené kuře jedli, a modré ne? (Zelené bych si taky nedala. ;)
    HOCH2
    HOCH2 --- ---
    GENTIANA: hlavne kolik jidla je modryho? X let zpatky byl porad (tokovy ten pseudovedecky co uvadel Steindler) a tam s timhle delali pokus.

Zavazali oci a lidi to jedli. Pak to samy jidlo (modre obarveny - kure, ryze, atd) meli snis neslepi a nechteli to.
    Vysvetleni bylo, ze jelikoz modra neni prirozena barva jidla tak k ni mame prirozene odpor.
    AZA_
    AZA_ --- ---
    CNV: Nebe a voda - tam je ta modrá taková efemérní a neuchopitelná. A nedá se jí nic obarvit. Zato hnědá teda někdy drží až moc dobře :-)
    CNV
    CNV --- ---
    GENTIANA: Nebe, moře a jezera. Modrá je spolu se zelenou a hnědou nejčastěji se vyskytující a nejpřirozenější barva v pozemské přírodě.
    AZA_
    AZA_ --- ---
    GENTIANA: :-) a rozrazil
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    AZA_: Já to přečetla 'červené a modré'. No nic.
    VSICHNIMAME: a nezapomenout na modranku karpatskou.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PHEEEW: Nahodím odkaz k tématu?
    BBC - Future - The ‘pink vs blue’ gender myth
    http://www.bbc.com/future/story/20141117-the-pink-vs-blue-gender-myth
    AZA_
    AZA_ --- ---
    GENTIANA: Tady je ale řeč o červené a růžové. A ta přirozená je. A lákavá.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    GENTIANA: různé zvonky, irisy, hyacinty, krokusy....
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GENTIANA: pomněnky a chrpy
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    PHEEEW: moc přirozené to nebude, protože kolik přirozeně modrých věcí máš v přírodě? Oblohu, ultramarín a sem tam nějakého motýla.
    PHEEEW
    PHEEEW --- ---
    TAMARIX: Wow to je zajímavý. Nemam ted zadny zdroj, ale pry každé dítě do 3 let automaticky vybere červenou nebo růžovou barvu protoze je pro ně přirozená (teda pokud uz není ovlivněno marketingem dnešních hraček) a proto některé matky dokážou šilet zdali jejich chlapeček nebude gay kdyz chce vše růžové.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam