• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    sice se tomu nedá říkat interiér, ale peklo to je - repost z Okouna
    https://www.sreality.cz/...l/prodej/dum/rodinny/vavrinec-vavrinec-/2135302492#img=2&fullscreen=false
    NOIK
    NOIK --- ---
    DAGLU: vypadá to jako by ten chomout byl splácanej z těch hoven odvedle
    AZA_
    AZA_ --- ---
    ALENNAI: nicméně laťka je vysoko: http://www.thisiscolossal.com/...03/new-marble-and-resin-lagoon-coffee-tables-by-alexandre-chapelin/
    New Cut Stone Tables Encased in Resin Mimic an Ocean Reef | Colossal
    http://www.thisiscolossal.com/2016/08/new-cut-stone-tables-encased-in-resin-mimic-an-ocean-reef/
    Table Topography: Wood Furniture Embedded with Glass Rivers and Lakes by Greg Klassen | Colossal
    http://www.thisiscolossal.com/2014/07/table-topography-greg-klassen/
    :-)
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    Taky jeden bezva úlovek.

ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    NACITALKA: ale ten stul co maji v galerii celkem jde. Pryskyrice muze bejt evil ale i celkem dobre pouzita.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TYRKYS2: Zejména ten překlad "we keep it real" je výživný.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TYRKYS2: Tohle jsem viděla u rumunských známých v hrdém novomanželském domku. Rumunsky neumím ani slovo, ale poučena odtud jsem to mohla z fleku přeložit. Je to všude stejný :D
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    TYRKYS2: Stále doufám, že se mi podaří na trh uvést své samolepky značky "Le Message Initiale":

Cti své blízké
    Hodně miluj
    Celým svým srdcem
    I své nepřátele
    Pečuj o svou duši
    Nesuď jiné
    Intenzivně sni

TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    Samolepky na stěně oživí interiér, vyzkoušejte přírodní motivy nebo citáty  – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...lepky-na-stene-ozivi-interier-vyzkousejte-prirodni-motivy-nebo-citaty.html

TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    MADIETTA: Možná bych přidala, že spíš než pár drahých, tak kvalitních věcí. Ono tedy ve výsledku nejde jedno bez druhého, viz známé rčení: "Nejsem tam bohatý, abych si kupoval levné věci". Každopádně bych tenhle "luxusní" minimalismus rozhodně nezatracovala - kupříkladu mám jen jedny kvalitní české ručně šité sandály v ceně 3 500 Kč, mám je devět let, nosím je prakticky nonstop jaro - podzim a průběžně si nechávám jen měnit podrážku. To je jak ten kašmírovej svetr - člověk si jich za ty prachy nekoupí 10, ale jeden dva a už jen kvůli té ceně se k nim bude asi chovat trochu jinak než k nějakýmu polyesteru z konvenčního obchodu, takže i dlouho vydrží. Takže čím více takových minimalistů, pro životní prostředí a tedy i nás všechny lépe. ;-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KAIRRA:
    KAIRRA: jojo, přesně tak. Minimalismus jako styl funguje právě jen tehdy, když těch pár věcí, co máš, je ukrutně drahých, a pochopitelně zasazených v ukrutně drahém "rámu" - tzn. máš kuchyň z bílých bloků bez čehokoli, ale stála milion, podlahu máš ze vzácného druhu bambusu, na ní stojí jediná soška za deset melounů, máš dva svetry, ale každý je z pravého kašmíru a stál deset tisíc, atd. atd.

Prázdný holobyt, kde je jedna skříň z bazaru na laciném linoleu, není minimalismus, ale chudoba.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIRRA: já jsem minimalismus vnímala (a líbí se mi tak) jako styl, při kterém je obydlí tvarově jednoduché, zařízené minimem věcí (barev a výzdob), ale právě kvalitními a často drahýma věcma.

Kašírované zátišíčko z pěti musthave minimalistických píčovin do toho asi nepatří :), ale černá kuchyň v ceně našeho bytu a dřevěná malá chata kdesi ve skandinávských lesích by byla fajn. :)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    včera jsme se o tom bavili s mužem, který dělal výzkumy v sociálně vyloučených lokalitách mezi opravdu chudými lidmi. A všichni měli svá obydlí na povrchu vyzdobena, aby se zakryl ten základ, prozrazující chudobu - nekvalitní podlaha, oprýskané stěny.. všechny ty dečky, koberce, dekorace. Takže ono je snadné být "minimalistický", když mám na opravu zatékající střechy a těsnící dveře. Jako jo,je dobré si být vědomě skromný a diy a to všechno, ale je dobré mít na paměti, co přesně mi takové chování umožňuje a jestli si tim náhodou jenom nehojím svědomí...
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    MASOO: no a o tom ten článek je taky; že když jsi doopravdy skromný až asketický minimalista, tak ten tvůj minimalismus nemá podobu komody za 250k uprostřed bílé místnosti. Ale to mi přijde obvious, to téma komodifikace, to je stará písnička. Zajímavější je ta psychologie lidí, kteří nejspíš touží po nějakém skoro až biblickém "chudí půjdou do nebe", ale prostě nechtějí být chudí Doopravdy (že by třeba odešli z korporátu). Je to taková hra na skromnost. Jak se tam píše, těžko se můžete na instáči chlubit, že jste se zbavili zbytečností, když jste nikdy neměli peníze na to abyste si je koupili.
    MASOO
    MASOO --- ---
    MADIETTA:
    KAIRRA:
    tak jiste, pokud se z minimal lifestylu udela produkt, aby sis musel/a koupit univerzalni nabytek/postel/bycikl(whatever), obnovit satnik, aby se dalo kombinovat 10kousku, poridit si prirucku a maca... tak je to jen dalsi bublina a byznys
    Melo by to stat na rozumu, DIY, skromnosti a nekupovani picovin;)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TABBY: ale je tam pár nosných myšlenek, například Vzít si něco z morálky chudoby (asketismu), aniž bys byl chudý. To je přesný.
    TABBY
    TABBY --- ---
    MADIETTA: Zda se, ze minimalismus je stejně široký pojem - a tudíž vhodný k urážkám - jako feminismus ;)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Taková protiváha ke střílení do bydlenkovství - kritika minimalismu. :)

Minimalism: another boring product wealthy people can buy | Life and style | The Guardian
    https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2017/mar/04/minimalism-conspicuous-consumption-class
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TABBY: to ale neni v rozporu s nicim z toho, co jsem napsala
    TABBY
    TABBY --- ---
    POZITRON: Dar, třeba? ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam