• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    To mi pripomina... soused prodava byt. My mame na stejne metrazi 4+1, Terry ma.... well... realitka to nazvala 5+kk. Nechcete mi nekdo delat souseda?:)

https://www.sreality.cz/...st-obce-moravska-ostrava-ulice-nadrazni/2815929948#img=2&fullscreen=false

GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: typovka mi unikla, ale oni nejakyho architekta meli, viz ta dekorace z flasek, takze to neni tim, ze by na architekta nrmeli...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENTIANA: jenže tohle je typovka. a takto vypadá hodně typovek. Navrhuje je architekt z paneláku nebo myslí na sen lidí z paneláku? Tolik otázek.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: Jako první mě napadlo, že nahoře je nějaký minibyt pro babičku a jako druhé, že tam by se puberťáci rádi zašili a byli krásně hodní.

Mně to tak trochu přijde jako sen lidí z paneláku. Mámo, postavíme barák a budeme mít dvě koupelny! A každý děcko bude mít vlastní pokoj! A krb! Jasně, táto, a budeme mít šatnu! A obývákokuchyň, protože už mám plný zuby kuchyně, kde se sotva otočím a kam se nevejde návštěva a ze které se do obýváku jde za roh a přes dvoje dveře!
    A hurá do toho. Přijde mi, že rozumný architekt musí nutně přijít na nějaké ty logistické zádrhele s koupelnami, jenomže když si klient umine, že prostě chce a chce a chce mít u ložnice vlastní koupelnu, i když se tam vejde takhle blbě, tak nakonec i ten rozumný architekt pokrčí rameny, že komu není rady, tomu není pomoci.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MAR_TINA: společná šatna je píčovina. ale když mam barák jako kráva, můžu mít mezi pokojema dvoumetrovou nudli, kterou rozdělim příčkou na dva pokojíky a do každýho se bude chodit z jedné strany.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENTIANA: vůbec nechápu, proč nemají na hoře dva pokoje pro velké děti s koupelnou a dole ložnici a pokoj pro malé dítě a stačila by jedna koupelna a zbytek velký prostor, řekněme kuchňoobývák, knihy nemají, nemusí to oddělovat.
    Pokoj pro hosty v pohodě zastoupí dočasná migrace malého dítěte do ložnice.

A asi budu proti většině, ale přijde mi, že vytvoření šaten udělá z domu balík kumbálků. Už vidím, jak si puberťačka chodí pro kalhotky do společné šatny.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: To je prostě šílený a nepochopitelný. Možná neumím číst, ale oni mají docela hezké podkroví - s plonkovní ložnicí a hernou. A dole mají pidikumbálky.

Dobře, chtějí tři pokoje pro tři děti, dva puberťáci nebudou chtít bydlet spolu nebo s tím dvouletým. Chápu, že speciálně pro ty puberťáky je podstatnější, že mají svůj pokoj, byť byl velikosti poštovní známky. Ale, kurvafix, ty koupelny? Dva záchody pro pět lidí, to by, řekněme, ještě šlo, ale v koupelnách? Už vidím, jak si ráno někdo čistí zuby v kuchyni, protože to bude rychlejší, než stát frontu. Navíc je to novostavba - protáhnout ten barák o tři metry, aby se tam vešly tři kloudné koupelny a jeden hajzlík s umyvadlem vedle hlavního východu na zahradu, ať jim hosti nepotlapou půl baráku a nezabloudí mezi komůrkama. A nevyužité podkroví - no dobře, je-li místo, tak proč nemít nějakou zašívárnu a ložnici pro hosty, ale oni dole simulujou život v garsonce.

To, že barák začali zaskládávat lapači prachu je další věc.

No a nemají knihovnu. (A kočky. Dům s galerií potřebuje kočku, která čumí shora a občas shodí květináč.)
    AZA_
    AZA_ --- ---
    DEEFHA: no co, odvalíš se tam rovnou z postele :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    MAR_TINA: Aha, na ty zahrady se podivam! Diky!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FRENNET: jako lze založit suchou zahradu, i zahradu se sníženou spotřebou vody, ale tahle rodinka na takové úvahy nevypadá. ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FRENNET: :)))
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    MAR_TINA: Uz mlcim.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VSICHNIMAME: Pokud ty půdorysy aspoň trochu odpovídají skutečnosti, tak je ta "ulička" široká asi tak dvacet cenťáků. To mi teda nějak extra praktický nepřijde, abych pravdu řekl.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    DEEFHA: to je koupelna u loznice, mezi posteli a dvermi ulicka, to zas takova novota neni (poslednich cca 100 let se to tak delava, je-li na to prostor...)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SULTHAN: Koukám ale, že do tý jedný koupelny se leze přes postel...? To jsou mi novoty!
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    GIRAFFKA: Maji 3 koupelny, kazda ma toaletu.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    Me prekvapuje,ze chtej mit v 5 lidech neoddelenej zachod od koupelny...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MAR_TINA: juuu, takze z ní to male dite může shazovat ostatním květináče na hlavu?
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    MAR_TINA: Z techhle dlouhejch chodeb plnejch dveri mam paniku. A pritom z venku rekla bych az hezkej barak.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: ten trám je okraj "galerie", na kterou se jde po schodech.

Našla sem půdorysy. Docela blbý. 6 místnůstek za cenu absence obýváku.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam