• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    AIJA
    AIJA --- ---
    ATUARFIK:
    Prostě sběratel držáků na toaleťák. Horší teda je, že by ho měl asi i používat. Ty kapky po zemi jsou ekl...:-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SILVEIG: To je top shit, udelat to tak, aby to vypadalo, ze ti domu zatejka a muzes si to udelat sam!
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    Tvořily se věnují netradiční výmalbě:

SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    MEJLA77: vis, proc se delaji prkynka na horke ze dreva? Uz ti nekdy takove prkynko chytlo? Vis, ze podobne kovove trubky se pouzivaji na vedeni plynu? To utrhnes podstatne hure nez plast, ktery se na to bezne pozuiva.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    RAB1T: ok, nejsem elektrikář a mám sklony k maximalizaci bezpečnosti, každopádně mi to přijde hodně nepraktické a myslel jsem si, že staré suché dřevo při prohřátí chytne rychleji než dřevotříska, nicméně pokud budu padat a chytím se té trubky s vedením a utrhnu to ze zdi - jaký je pak další možný vývoj událostí? Opilý básník bloumající ateliérem věšeje se na trubkové rozvody a posléze blikající elektrickými výboji v rytmu 50 Hz je pro mě noční můra :)

Každopádně jsem to tady postnul jako kontrast k tomu klaunovi - který ač je to úlet, tak tam podle mě nejsou takovéto IMO technicky nedobře udělané nebo rizikové věci - shodnu se asi s ID BLONDYNKA ("úžasné, kouzelné místo") - ten klaunův interiér je hravý, vtipný - naproti tomu básníkův mi přijde, že by tu poetiku ještě potřeboval doladit - já bych se tam asi časem pověsil na šňůru... na tento mám jiný názor než ID BLONDYNKA :)
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    MEJLA77: Nechci se moc pouštět do debat zda peklo či ne. Osobně bych v tom bydlet nechtěl, protože mi to přijde krajně nepraktické. Povazuji to ale spis za stylově provedeny úlet.

Spis bych se vyjádřil k několika faktickým věcem v tvém postu.

Rozvody v kovové trubce jsou úplně v pohode. Pokud je trubka spravne uzemena považoval bych to za bezpečnější než kusí krk pod odmítnou.

Varna deska v dřevěném stolku je asi úplně stejně hořlavá jako varna deska v drevotriskove pracovní desce.

Než ta vana prorezne bude po smrti majitel, návrhář a nejspíš i já a ty.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    MEJLA77: Děkuji za mínusy - zde je vysvětlení, proč je to podle mě peklo:

1) Překvapila mě cena vzhledem k velikosti - 760 tisíc Kč za 31 metrů čtverečních = cca 24500 Kč/m2 - je to vlastně jedna místnost, holá betonová podlaha, staré omítky - to mi na tom přijde jako pekelné, čekal bych něco úplně jiného za tyhle peníze, tady podle mě hodně zblajznul ten, kdo to navrhoval.

2) Rozvody - designér si to docela dost zjednodušil - neřešily se nejspíš moc omítky ("omítka nasáklá stoletím opakované očisty" je sakra co???), kabely jsou natlučené v kovových trubkách na zdi?! - to je snad proti předpisům, uvolněný drát napojený na trubku může taky zabít - standard je dneska obvykle plastový "husí krk" pod omítkou.

Trochu mi chybí stropní osvětlení - v ateliérech většinou vyžadováno, to jsem na fotkách nezahlídl, ale to zas tak pekelné není.

3) Další prvky interiéru - radiátory - jsou podle mě taky pekelné a IMO se tam nehodí, ta postel asi byla drahá... to by vysvětlovalo trochu tu cenu, jestli si tam dal Hastens za půl mega.

3) Naprosté peklo ideální na vyhoření je podle mě dřevěný stůl s elektrickou varnou deskou, ale snad to má za ty peníze dobře provedené a pán kvůli tomu nevyhoří a snad se na tom po použití nebude moc často pálit - leda by si k tomu pouštěl "Mám rád vůni tvý kůže" :)

4) Vana takhle blízko u zdi (a zároveň asi jen dva metry od postele) oddělena jen plentou, navíc u zdi, ze které padá omítka je podle mě taky peklo. V tomhle bych se já osobně mýt nechtěl. Škoda, že si nepřiplatil a není ta vana natřená celá, takže rychleji prorezne - další aspekt pekelnosti.

Resumé: Pochopil bych, kdyby se tím chlubil např. student interiérového designu s tím, že je to DIY v ceně do sto tisíc - to bych asi i ocenil, takhle mi to přijde jako pekelné oškubání naivního básníka, kterého to možná zabije, když se dotkne trubky s rozvody, až se jich v závratném opojení chytne jako záchytného bodu...
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    MEJLA77: To, že nemá vanu na místě těch prádelních kamen, kde by si pod ní mohl zatopit, mi přijde jako promarněná příležitost.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Ze zahrady jsem si učurla. A bílý pokoj bez podnětů je taky sen.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MEJLA77: Kdybych měla dědka s takovou chalupou a zahradou a rodiče mě tam vrazili na prázdniny, byla bych velmi šťastný harant!
    SARGO
    SARGO --- ---
    ANONKA: Od pohledu šílenost, ale užitné věci jsou udělané prakticky. Tím je to dané - není to peklo, je to zřídkakdy viděná schopnost projekce vnitřního já navenek :-D
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MEJLA77: Nehodí se mi tam ta postel, jinak nádhera. Brala bych to hned.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    Pamatujete ještě na toho našeho básníka, který si tuším taky splnil sen? Tuším, že to tady proběhlo, ale jsem lenivý to hledat...

Fotogalerie: Architekti z ateliéru Coll Coll se s rozpočtem 760 tisíc korun vrhli na proměnu...
    https://www.idnes.cz/...esni-byt-rekonstrukce-pudy-cool-bydleni.A180619_112406_architektura_web/foto
    KURE
    KURE --- ---
    BLONDYNKA: cisařovy nové šaty ;)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KURE: Majitel je slavný klaun, což tak nějak hovoří za vše, evidentně jde o člověka, jehož vnímání je někde úplně jinde, nemluvě o tom, že specifičnost jeho práce je naprosto nepochybně spojena s tím, že to bude jedinečná a dost neobvyklá osobnost. Vůbec mi přijde dost drzé, že jeho životní prostor nějaká bezvýznamná kočenka tady jakkoli hodnotí. Jistě, názory jsou jako dírky do zadku, má je každý, akorát že soudný člověk pochopí, že hodnotit podle běžných měřítek osobnosti tohoto formátu svědčí spíš o ignoranci hodnotitele.

Jinými slovy, jste oba stejně mimo.
    KURE
    KURE --- ---
    BLONDYNKA: ale zase má v pořádku zrak a vkus, narozdíl od autora ty splácaniny.

ted vážně, každý má rád něco jiného, a je v pořádku nesouhlasit, ale je zbytečné pouštět se do urážek.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ANONKA: jeee tohle mi prijde uzasny! Napsala bych nadherny, ale to to neni. Ale je to skvele poeticky, v rozevlatych predstavach jsem si tak nejak predstavovala sve bydleni, v kouzelne chaloupce. Ale v rozumnych predstavach ne, v realite by to na mne bylo asi moc... ale ja taky nemam tak umeleckou ulitlou dusi jako francouzskej klaun!
    ANONKA
    ANONKA --- ---
    BLONDYNKA: A ještě něco - moje individualita by tě překvapila. Nesuď co neznáš v realitě :-))
    ANONKA
    ANONKA --- ---
    BLONDYNKA: Omyl, fantazie mi nechybí, jen se projevuje poněkud tlumeněji :-), nejsem umělec i když jsem mezi nimi vyrostla. Takže znám a chápu všelijaké úlety, jenže něco jiného je podívat se na obraz v galerii (například) nebo na velké stěně na ulici a mít doma kolem sebe iritující barevnost. Někteří sprejeři opravdu umí.
    Nebo jak píše MEJLA77 - pomalované stěny na přání - jít do klubu, pobýt určitý čas a jít domů. V takových prostorech má i velká barevnost své opodstatnění, můžu se tam vracet. Nebo ne.

MEJLA77: prohlédla jsem si to, je to pěkné, některé si mi líbí moc, ale i tak bych to doma nemohla mít. Ovšem do podniku kde to mají bych se vracela.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    ATUARFIK: já jsem taky tak trochu umělec a v pár podnicích jsem pomaloval stěny na přání majitelů, tak pro to asi mám trochu slabost... ona i ta barevná šílenost někdy může mít svoje opodstatnění třeba právě v tom klubu nebo třeba v dětském pokoji...

Tady je pár ukázek mé docela dávné minulosti - většina vznikla cca do roku 2003 - tak můžete kamenovat - IMO to není vše peklo, ačkoliv něco občas jo, bohužel na přání majitelů... někdy to taky vypadá hůře na fotce než pak v reálu, kde vám to dává více smysl - to je třeba případ té centrální chodby v rodinném domě ústící do 4 různých úrovní s některými místy s dřevěným obložením, výše pak s umělým kamenem - takto barevná je na přání majitelů jen ta chodba, zbytek domu je spíš střídmě vybavený...

https://www.artstation.com/artwork/L23d6w
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam