• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    Tohle ENKATT: mne zajímá. Fakt je tohle úspěšný? Že na to bydlenka čumí a prásk ho! hned potřebuje obří superdrahou lednici postavit do obýváku? Tahle námaha s PP se vyplácí?
    LLEENNTTIILLKKA
    LLEENNTTIILLKKA --- ---
    KURE: jasně kindly máme doma taky, ale i tak......mají dítě, tak dětské knihy.....nehledě na to, že tu spoustu knih jsme nehromadili v době, kdy byly čtečky ještě v plenkách.....
    GREW
    GREW --- ---
    ETERNITY: Me se ty plechovy skrinky libej prave protoze sem strojar a pripomina mi to dilnu :D
    KURE
    KURE --- ---
    LLEENNTTIILLKKA: e-knihy ;)
    ETERNITY: :D

Mě se zvedá kufr jen z představy mít doma něco vyrobeného z palety.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ETERNITY: tak mě to evokuje skříňky na bazénu a tam chodím ráda. červená.
    ty šedé jsou běs.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MAR_TINA: Musi existovat i alternativy uzasne praktickych genialnich bezsroubovych skrinek, vedle kterych automaticky nebudu hledat pichacku!
    Ale at si ma doma kazdy co chce, to prejde:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ETERNITY: hele, my máme, protože jsem ji já moc chtěla, červenou plechovou skříňku z ikea, a jeden kus v celém bytě (na chodbě na boty a úklid) je fakt dobrej. Má to geniální bezšroubový skládání jako všechny tyhle šatní škříňky a dokud nespadne ze schodů, je jak nová.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Palety a tyhle zelezny "prevlekarnovy" skrinky si muze dotahnout do bytu jen nekdo, kdo v zivote nedelal v provozu. Vylezu z kuchyne (uz tak v depresi z tech barev, a to jsem stary metalista) a v obyvaku se me zmocni pocit, ze jsem na prestavce v drubezarne. Takze rychle cigaro a chleba s vysocinou zabaleny v alobalu a zpatky ke strojum!
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ATUARFIK:
    LLEENNTTIILLKKA:
    Co ze to s tema pindikama....? Ah, pozde.
    LLEENNTTIILLKKA
    LLEENNTTIILLKKA --- ---
    ATUARFIK: přesně, ve všech těhle proměnách je to sice možná designově supr trupr, ale z mého pohledu nepraktický.....
    Nedostatek místa na knížky - to fakt jako lidi nečtou? Jasně my máme doma až přehnaně moc knížek, který přísahámbůh, nikdy nikdo číst nebude(dědictví), ale i kdybychom měli jenom to, co jsme s manželem našudlili sami, tak to prostě vydá na pořádných pár polic.
    Co mě ale na týhle proměně točilo nejvíc je ta šílená designérka posedlá šedou a betonem a tmavou.....
    Tuhle módu šedý jsem fakt nepochopila, stejně jako m´du sněhově bílých, dětských pokojů......
    KURE
    KURE --- ---
    ENKATT: jednak to, druhak ušetříme, a hlavně nám to zařídí odborníci a dyzajnéři.
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    ATUARFIK: Podle mě člověk musí mít speciální povahu (tzn, je mi vlastně jedno, jak vypadá můj byt, hlavně, když slouží účelu) na to, aby si nechal úplně cizíma lidma předělat svůj životní prostor. Pro mě nepředstavitelný.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ENKATT: Je-li obyvatelka spokojená, tak v tom případě cajk. Mně na těch proměnách strašně dere, jak tam ve výsledku bývá minimum úložného prostoru a spousta "zabitého" hluchého místa, často ještě navíc zaplácaného pičičufinkama.
    (Také by se mi chtělo zvolat "kde mají kurňa knihovnu", ale nechci riskovat, že by se tady zase začali poměřovat pindíci. :))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RADUZA: v kuchyni bych volila světlou výmalbu zdi, ale jinak se mi líbí a uspořádaná je dobře zejména na tak malou mistnost. Jestli je lednice v tom vysokém díle, je všechno ok.
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    Tak prý je nadšená, jen ta lednice tam není, byl to fejk, product placement. Je tam fskutečnosti vestavná.
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    RADUZA: mladou paní znam :-))) zeptám se jí
    LLEENNTTIILLKKA
    LLEENNTTIILLKKA --- ---
    ETERNITY: nejlepší je to linoobložení :-D
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ATUARFIK: Potkala jsem se s jednim bytem cerstve po promene. Prodaval se. Inzerat byl plny slavnostnich odkazu na designove reseni, jedinecnost, profesionalni a nadcasove zpracovani... tak jsem si rikala, ok, zajimavy napad, nechat to opravit a pak to strelit, jenze se to neprodalo. Neni taky divu, na sto metrech vytvorili "velkorysou" 2+kk, jenze v lokalite, kde nikdo o velkorysou 2+kk nestoji (kdyz kupuju 2+kk, ziju nejspis sama, a kdyz mam na stometrovy staromladenecky byt, koupim si ho na jine adrese, nez zrovna tam). Navic v zadani znelo, ze pan domu potrebuje klid na praci, takze "kancelar" vytvorili tak, ze mu schovali kreslo za zaves. Architekt nejspis nikdy zadnou kancelar nepotreboval, jinak by vedel, ze sedet za zavesem neni naprosto k nicemu.
    Je krasne sledovat, jak se byt postupne meni, napred barvy, pak vybaveni, designovych prvku ubyvalo, zmizel i zaves (zbyla po nem vodici lista, ktera je videt na obrazku). Uz je to cca 5 let. Naposledy byl byt v nabidce letos v zari, z ceny 4.2 sel na 2.9. Ted online neni, nevim, jestli se prodal, nebo si jen davaji vanocni pauzu.
    (pro srovnani, byt pred rekonstrukci o stejne vymere se da koupit na ulici cca za dvojku).
    Rekonstrukce bude nekde v archivu ceske televize, najit ji by me stalo moc casu, a vlastne to ani neodpovida na otazku, proc to ti lidi delaji, protoze zamer vykseftovat to evidentne taky nebyl nejlepsi.
    Je to proste pribeh jednoho takoveho "postaveneho snu". Nebo nocni mury.

ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    RADUZA: Proč se lidi do takových pořadů furt hlásí? Vždyť to je pokaždé risk, že to skončí jako totální průser, který bude potřeba po nafocení předělávat.
    RADUZA
    RADUZA --- ---
    Včerejší díl. Tříčlenná, celkem příčetně vypadající rodina, rozpočet 110 tis., palety na zdi, z malinké kuchyně díky šedé barvě jeskyně, nesmyslně obrovská lednice v obýváku. Zdá se to jenom mně jako velmi nepodařená rekonstrukce? Pokud ta lednice byla opravdu překvapení, tak rozpočet vysála ze tří čtvrtin, mladá paní na konci ze sebe celkem těžko soukala, že nemá slov. Taky bych neměla. https://www.ceskatelevize.cz/porady/11695580341-bydlet-jako/419236100081015-bydlet-jako-rodina/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam