• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    SITH
    SITH --- ---
    nějaká cena, architekt postavil školu, všechno moc krásné, určitě si kluci vydělali, škola má co dávat do tisku a město se rádo pochlubí.

Ale já se ptám, jak dlouho tam ti děti vydrží sedět v červnu v jednu hodinu odpoledne?

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CASTER: potřebuju tu sochu pionýra.

ten dům není tak hroznej jako ten, kdo to fotil.
    CASTER
    CASTER --- ---
    KURE: jj šlo mi hlavně o to umění :)
    Saturace fotek taky stojí za povšimnutí.
    GECKO
    GECKO --- ---
    KURE: Mno... mě na tom baví fakt, jak se snaží vyvolat dojem, že je to na břehu nějakýho jezera a výhled přímo na něj z rozsáhlýho pozemku... realita... je to u Šeberáku, ale na břehu to není, pozemek je sice relativně velkej (na Prahu) a pěkně osázenej, ale jinak to je stísněný mezi jiný, mnohem větší pozemky, a příjezd k tomu je oklikou koulem kontejnerů na tříděný odpad a policejního skladu... Jo a za ty atiky na rohách domu a k nim zakřivený okna by měli autora zastřelit. V interiéru to vypadá, že i když je hlavní stavba rozumně pravoúhlá, tak uvnitř to někdo navrhnul tak, že na ten základní obdélník rozsypal mikádo a pak prostě některý špějle obtáhnul, z neznámých důvodů je nafocená jen malá část... a cenu snad ani nechci vědět.
    KURE
    KURE --- ---
    CASTER: to jako fakt? zajimavá stavba v naprosto luxusní zahradě. Interier by byl v pohodě, stačilo by pozbírat to "umění". kam se na to hrabe současná betonová móda.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    CASTER: Mně se to líbí. Ne esteticky, ale někdo si šel za svým, utopil v tom spoustu peněz... a vyšla mu z toho koherentní hrůza, ale hrůza podle jeho představ.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CASTER: No tak tohle me uplne zabiji.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    CASTER: wow, monolitický beton :D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ATUARFIK: Pominu-li zaskládanost kdovíčím.
    Třásně jsem považovala za kus vzorku, dalo mi problém je najít. Pitomost ostrůvku uznávám. Nelíbí se mi to. Ale čistě vizuálně, výtvarně, to tak zlé není, má to cosi do sebe a celkově to drží pohromadě.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    GENTIANA: Je rozdíl mezi divokým vzorem a kuchyní, do které se epileptik bojí vstoupit, která má na šuplících třásně jak ozdoby na bradavky a na lince výstavku čaček. Nehledě na to, že jen kouknu na ten ostrůvek a naskakují mi z těch rohů modřiny na bocích.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TABBY: pominu-li zaskládanost kdovíčím, tak to zas tak hrozný není. Bydlet bych v tom nechtěla, ale barvy ladí, je to stylově jednotné, i když stylu poněkud cigánského, takže pokud to je omalované něčím, co zvládá hygienické požadavky na kuchyň, za mě to peklo není.

Obecně vzato, bydlet bych v tom nechtěla. Ale on je v tom prostě náš úhel pohledu, že všechno tak nějak hladce minimalistické v neutrálních barvách - nebo ty různá "rustikální" peklíčka. Ale najít něco, co je ozdobného, aniž to byl kýč jak bič, vlastně moc nejde. Protože sériová výroba a modře puntíkatou kuchyň si koupí asi tak dva lidi a ti, kterým by se to líbilo, nemají na to, aby si to zařídili nějak na míru. Ony pravděpodobně existují i vkusné věci, které jsou zároveň dekorativní, ale není je vidět moc často. Takže jsme asi trochu infikovaní tím, že kuchyň by neměla být kytičkovaná, růžově kostkovaná nebo tak něco, ale já v divokém vzoru ještě problém nevidím.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    LUIS_: Když už, tak skleněnou i mísu a veškerý potrubí. Ať se člověk zabaví.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    LUIS_: záchod z mých nočních můr
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ARZA: lepsi nevedet
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ARZA: "místnosti, které můžou sloužit prakticky k čemukoliv" - takže asi ano. :)
    ARZA
    ARZA --- ---
    DOKKTOR: je tohleto http://www.rkkominicek.cz/data/gallery/1571316363IMG_20191015_110112.jpg takovyto polopropustny zrcadlo, za nimz se nejspis skryva webkamera?
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    Jako není to vyloženě peklo, vlastně je to architektonicky dost zajímavý počin a esteticky to vypadá skvěle, ale tyvole… Aby na mě někdo koukal při sraní, to je trochu moc. :D

Více fotek z toho unikátního baráku tady: https://www.archdaily.com/471261/vertical-glass-house-atelier-fcjz

GREW
    GREW --- ---
    DOKKTOR: 102cm velkej špíz? Z toho se naji cela rodina :)
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    DOKKTOR: Dokonalý. Jen ten příčetnej extrerier to kazí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam